Fatoş Yıldız
Fatoş  Yıldız
fatmayildiz88@yahoo.com.tr
Enerji ‘nin Mucize Yolculuğu
  • 12
  • 170
  • 23 Nisan 2020 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“Korkularına harcadığın ” enerji “yi hayallerine harcadığında, hayatında mucizeler kendini göstermeye başlar.”Şems-i Tebrîzî Korkular ne zaman biter peki? Kendi yolculuğuna çıkmaya başladığında, kendini tanıdığında ve keşfettiğinde. Aslında hep yollarda olduğunu düşündürür sana hayat. Ama o yürüğünü sandığın yol evlerdeki koşu bandından farksızdır. Kilometrelerce yol yürür hatta koşarsın ama varış hep aynı noktayadır. Hep olduğun yerde […]

“Korkularına harcadığın ” enerji “yi hayallerine harcadığında, hayatında mucizeler kendini göstermeye başlar.”
Şems-i Tebrîzî

Korkular ne zaman biter peki? Kendi yolculuğuna çıkmaya başladığında, kendini tanıdığında ve keşfettiğinde. Aslında hep yollarda olduğunu düşündürür sana hayat. Ama o yürüğünü sandığın yol evlerdeki koşu bandından farksızdır. Kilometrelerce yol yürür hatta koşarsın ama varış hep aynı noktayadır. Hep olduğun yerde enerjini harcar durursun. Hatta enerjimizi atabildiğimize bir de seviniriz. Gerçek enerjimizi görmek ve keşfetmek için gerçek bir yolda yürümek gerekir. O zaman sadece enerjimizi ve kalorimizi harcamaya odaklanmış olmayız aynı zamanda yoldaki ritmimizi etrafımızda olup bitenleri görerek oluştururuz.

Kendi yolculuğumuza çıkmaya karar verip bir adım attık mı gerisi gelir. Harcadığımız enerji bize temiz ve tazelenmiş bir nefes, sağlam bir vücut, evreni keşfetme ve anlama üzerine kâşif bir ruh verir.

Enerji

Yolda yürüdükçe sana bahşedilen o büyük enerjiyi içinde hissetmeye başlarsın. Ruhlarımız enerjidir, bedenlerimiz de bu enerjinin kılıflardır aslında; bunu zamanla ve yol aldıkça idrak ederiz. Bu bir bakıma ‘Öz’ün anlamlandırıldığı varıştır. Çünkü tüm yolculuklar önce içeride başlar. Öz’e yürüdükçe de enerjinin farkına varırsın, yani Ruh’un.

Şimdiye kadar kaçıp korktuklarımızın bizi bir döngüye hapsettiğini anladıktan sonra, daha koşar adımlarla fark ettiğimiz yüce gerçeklikle yüzleşmeye ve anlam arayışına koyuluruz. Evrenin sırlarını keşfettikçe bahşedilen o gücü anlamaya ve çözmeye niyet ettiğimizde hayal gücünün aslında ne kadar büyük bir büyü olduğunu görmeye başlarız… Ve sonrasında mucizeler gelir.

“Aklımın ermediği şeyler var. Hayatın mucizelerine inanıyorum.” 

Nerede rast geldim bu söze hatırlamıyorum ama sözle buluştuğum ilk anda yerleşti benliğime. Öyle ki, sürekli gözlerime değsin istedim ve yazıp astım göz göze geleceğim yerlere. Gözüme çarptıkça tekrarladım durdum. Hayatın mucizeleri vardı elbet. Sözle karşılaştığım her an şunu sormaya başladım:

-Sözün karşıma çıkmasındaki sebep neydi?

-Ne söylemeye çalışıyordu?

-Benim ne anlamam gerekiyordu?

Çünkü tesadüf yoktu bu evrende. Karşılaştığın her şeyin bir sebebi vardı ve geliş amacını arayan bir kâşif olarak yaşadığım her şeyi anlamlandırmaya niyet etmiştim. Hayatımda mucize beklediğim neler vardı onları gözden geçirmeye başladım. Bu arada öğrenmeye istekli bir öğrenci olarak dersime çalışmaya devam ediyordum. Beden, ruh ve evrenin işleyişi ilişkisini öğrenme yoluna koyuldukça bilgi bana akıyordu. Şimdiye kadar bildiğimi sandığım şeylerin çok ötesinde…  ‘Ben’ yoktu, ‘biz vardı’. Kolektif bilinçle aktarılan bilgiler sayesinde insanlık bu zamanlara gelebilmişti. Bizim de düşünce gücümüz bu anlamda önemli ve bu bütün canlılar için geçerli. İnsanların bilinç düzeyleri geliştikçe birbirlerini etkileme ve düşüncenin yayılma alanı genişler ve dünya değişir. 1952 yılında Japonya Koshima Adası’nda yapılan çok ilginç bir deney olan ‘Yüzüncü Maymun Deneyi’ kolektif bilinci kanıtlar nitelikte harika bir örnektir diyebilirim.

Dr. Masaru Emoto

Ayrıca Japon bilim insanı Dr. Masaru Emoto’nun yaptığı çalışmada düşüncenin su molekülleri üzerindeki etkisi insanı hayrete düşürür niteliktedir. Donmuş su moleküllerinin kristalleri incelendiğinde iyi sözler söylenen su kristalleri güzel şekil alırken, kötü ve nefret sözleri söylenen su kristallerin şekli değişmeye başlıyor. Sözlerin, düşüncenin ve davranışların etkilerini görünce insan hayretler içinde kalabiliyor. Bazen kendimizi çok aciz görüp yapabilecek hiçbir şeyimiz yokmuş gibi düşünebiliyoruz. Ama sadece düşüncelerimizle iyiyi, güzeli hayal ederek bile katkıda bulunabiliyoruz aslında.

Düşünce ve hayal gücünü kullanabilmeye dair birçok kitap, bilimsel kaynak ve öğreti varken bu gücü kullanmamamız için bir sebep yok diye düşünüyorum. Şems’in asırlar önce söylediği gibi var olan enerjimizi korkulara esir etmek yerine hayal etmenin gücünü keşfedip olacakların heyecanıyla tutuşmak ne güzel olur.

Bütün bunlar aklımdan geçerken hâlâ aklımın ermediği çok şey vardı fakat yolda yürüdükçe taşlar yerine oturmaya başlıyordu. Varoluş bütüne hizmet ediyorsa mucizeler de öyleydi.

Gözüme her çarptığında mucize bekleyen kim varsa bildiğim bilmediğim onlar için niyetlerimi, dualarımı ve çabalarımı artırmam gerektiğini düşündüm sonra. Var olan enerjiyi işleyip dönüştürebiliyorduk böylece. İşte mucize buydu! ‘Ben’ bilincinden ‘biz’ bilincine hizmet edebilme yolunda var olabilme…

Şimdi ben o yollarda yürürken
Cebimde hayal gücüm
Önümde mucizeler
Dilimin ucunda kelimeler
Arka fonda hayatın müziği
Gezer dururum o düş aleminde
Düşmeden…

Sosyal Medyada Paylaşın:

12 yorum

  1. Şu içinde bulunduğumuz dönemde giderek düşen enerjim için sanırım böyle bir yazıya ihtiyaç vardı.
    Yine de derin bir gecede sabahladığımız uzun sohbetlerde gözlerindeki ışıktan almayı yeğlerdim o enerjiyi
    Ruhuna sağlık

    • Enerjilerimizin çoştuğu nice zamanlarımız olacak yine. Seslerimizin buluşması, gönüllerimizin birliği bile büyük bir lütuf.

  2. “Korkularına harcadığın ” enerji “yi hayallerine harcadığında, hayatında mucizeler kendini göstermeye başlar.” İyi ki bu cümleyle başlamışsınız. Güzel yazı ve enerjiniz için teşekkür ederim. Günümü aydınlattınız.

  3. Cok guzel bi yazi ve bilgiler,evet bizler kaynaktan ayrildigimizdan beri yollardayiz rumi’nin dedigi gibi binlerce alemden gectik ve bu dünya denen durakta takılıp kaldi insanlik..korku yasadigimiz surece bizimle beraber olacaktir, onemli olan korkuyu asabilmektir her defasinda,işte ozaman dediginiz gibi kendimize olan yolculugumuzu baslatacak zaman gelecektir…bu labirentin icinde bize yol gosteriliyor ve mesajlar aliyoruz sizin aldiginiz gibi! Dunya ve biz yaradilan hersey sandigimiz gibi degil, hepsi bi mucize hayal etmesi bile zor olan gercekler..bilinç kaynaktan ayrildigimizdan beri tüm yaşam deniyimlerimizin tutulduğu bi sistemdir,bilincimizi animsamaya basladigimizda bütünlüğümüze cok yaklasitigimizin isareti olacaktir…kendimize olan yolculugumuzun sonu bilince ulasip ozgur ve bir butun oldugumuzda sona erecektir…
    Düşseniz de dizlerinizin ustune dogrulacak gücü her zaman bulmaniz ve insanlik denen bu yolculuğu noktalayip sonsuzlugun icindeki yolculuğunuza özgür ve bütün olarak devam etmeniz dileğimle, sevgiyle OLun?❤?

    • Bilge yorumlarınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, var olasınız?

  4. Dün gece elimde okuduğum Ken Robinson’un
    “ÖZ” kitabı varken, bir an durdum ve “yarın perşembe, Ruhdaşımın yazısı yazılmıştır çoktan” dedim kendi kendime.
    Bugün eş zamanlı ÖZ üzerine bu enfes yazıyı okuyorum.
    Bu bile minik bir mucize bence.
    Ve şu cümlene bayıldım; Gerçek enerjimizi görmek ve keşfetmek için gerçek bir yolda yürümek gerekir.
    Of cidden muazzam.
    Emeğine sağlık dostum.
    Yine harika idi.
    ♥️???

    • O güzel enerjini bana bu hoş sözleri söyleyerek sarfettiğin için minnettarım. Enerjinle enerji doluyorum güzel insan…iyi ki varsın. Hep var ol! Kitabı listeme ekledim hemen??♥️

  5. Tarihin en ünlü bilim insanının bulduğu yine tarihin en ünlü denkleminin de (E=m.c2) enerji üzerine olması tesadüf mü acaba? Yine çok güzel bir yazıydı canım, eline sağlık.?

    • Tabiki de tesadüf değil canım?Einstein sohbetlerinde detaylıca konuşuruz;) Evdeki miniğe bakarak ‘enerjimi’ toplayıp yazmama yardımcı olduğun için asıl ben teşekkürlerimi sunuyorum cancağızım???♥️

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM