Dinçel Laçin
Dinçel  Laçin
dincellacin@hotmail.com
Söz Büyüsü
  • 3
  • 172
  • 16 Mart 2020 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Danışanlarımla yaptığım Koçluk seanslarında en çok karşılaştığım şey “Söz Büyüsü” oluyor. Ona bu ismi ben taktım ‘Söz Büyüsü’.Bir hayli çökkün, yılgın, mutsuz ve yaşamaktan usanmış danışanlar oturuyorlar karşıma ve kendileriyle ilgili binlerce olumsuz cümle kuruyorlar zira. Onları dinlerken içimden hep aynı şey geçiyor; “ah şu etiketler”!!Kişi sıklıkla duyduğu cümleleri kendi iç sesi haline getiriyor ve […]

Danışanlarımla yaptığım Koçluk seanslarında en çok karşılaştığım şey “Söz Büyüsü” oluyor.

Ona bu ismi ben taktım ‘Söz Büyüsü’.
Bir hayli çökkün, yılgın, mutsuz ve yaşamaktan usanmış danışanlar oturuyorlar karşıma ve kendileriyle ilgili binlerce olumsuz cümle kuruyorlar zira.

Onları dinlerken içimden hep aynı şey geçiyor; “ah şu etiketler”!!
Kişi sıklıkla duyduğu cümleleri kendi iç sesi haline getiriyor ve bir elbisenin etiketi gibi onu ruhuna, zihnine ve kalbinin tam ortasına yapıştırıyor, etiketlerin sorun haline gelmesi ise kişinin etiketiyle iç içe geçip onu tanımlayan tek gerçeğin o olduğuna inanmasıyla başlıyor.
Ve ilginçtir ki o etiketlerin basım yerleri hep aynı tanıdık adreslerden çıkıyor.

Genellikle eş, anne  ya da baba tarafından sıklıkla söylenen cümleler kişiye sanki büyü yapıyor ve kişi artık kendisiyle ilgili yeni bir cümle kuramamaya başlıyor.
Çünkü o yalana! inanıyor.
Aslında çevrelerindeki büyücülerin tek amacı da bu oluyor.

Baktığımızda olay tıpkı Einstein’in dediği; “aslında herkes bir dahidir ama siz bir balığı ağaca çıkma yeteneğine göre yargılarsanız balık tüm ömrünü aptal olduğuna inanarak geçirecektir” cümlesine dönüşüyor.
Ve ben yaptığım çalışmalarla onlara kendi “gerçek” seslerini duyurmaya çalışıyorum, seanslar sonunda kendilerini duymaya başladıklarında hep aynı şey oluyor, önce omuzları dikleşiyor, sonra gözlerinin içi gülüyor ve yüzleri mutlulukla pembeleşiyor.
Bayılıyorum o an’a.

Onlara tavsiye veremiyorum ama yazayım dedim buraya; “lütfen ama lütfen kendi değer biriminizi başkasının belirlemesine izin vermeyin, sadece kendinize inanmaya başlayıp, kendi iç sesinizi dinlediğinizde o size daima doğru yolu gösterir.”

Yazımı bu noktada Steve Jobs’un söylediği şu sözlerle bitirmek isterim; “zamanınız kısıtlı, bu yüzden başkalarının hayatını yaşayarak onu harcamayın. Başkalarının düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşama dogmasına takılıp kalmayın. Başka insanların fikirlerinin gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin ve en önemlisi kalbinizin ve sezgilerinizin yolundan gidecek cesarete sahip olun
Unutmayın ki bu hayat sizin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
söz büyüsü

3 yorum

  1. Başkalarının hayatımı yönlendirmesine izin vermeyeli uzun uzun yıllar oluyor. Bazı insanlar gerçekten de büyücü gibi. Konuşurken hipnoz etkisi yaratıyor ama bu büyüye kapılmamak lazım.

  2. Annemin “iki söz bir büyü yerine gecer”cimlesi aklıma geldi,beni nerelere götürdü.Kendimize bakalim,işimize bakalim,kalbimize bakalim INŞAALLAH.Cok çok iyi geldin yine ?

    • Vakit ayırmış okumuşsun Can Şadan’ım, bi de yorum yazmışsın ki, tamamlanmış yazım.
      Varolasın.
      ♥️

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM