Büşra Çevik
Büşra  Çevik
biriktirdiklerimm@gmail.com
Milli Marşımız
  • 1
  • 253
  • 11 Mart 2024 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bir kişi düşünün. Vatanına, milletine aşık, hile nedir bilmez, zalimi sevemez. Hak namına haksızlığa tapamaz, zulmü alkışlayamaz, hakkın sesi olan bir kişi… 1873 yılında dünyaya gelmiş bir çocuğun bağımsızlığımız ve özgürlüğümüzün sembolü olan, milletimize en güzel, en değerli mirası bırakacağını hiçbirimiz bilemezdik . Bazen güneş ne güzel ışıl ışıl parıldıyor zannederken meğer, aheste aheste dalgalanan […]

Bir kişi düşünün. Vatanına, milletine aşık, hile nedir bilmez, zalimi sevemez. Hak namına haksızlığa tapamaz, zulmü alkışlayamaz, hakkın sesi olan bir kişi…
1873 yılında dünyaya gelmiş bir çocuğun bağımsızlığımız ve özgürlüğümüzün sembolü olan, milletimize en güzel, en değerli mirası bırakacağını hiçbirimiz bilemezdik . Bazen güneş ne güzel ışıl ışıl parıldıyor zannederken meğer, aheste aheste dalgalanan hilalin ışıltısıymış o. Meğer evlatlarının naaşlarına sarılmış anaların, göz yaşlarının yansımasıymış o. Meğer o, istiklalimiz uğruna dökülmüş kanların, kızıllığının göz kamaştırıcılığıymış. ‘ Milli marşımız ‘ın kabul hikayesi bile yeterince etkileyici iken tüyleri diken diken eden o dizeler bir nesil için devasa anlamlar taşırken bir nesil bu anlamları kavrayamamış durumda, ne acı!

Milli Marşımız

Klavye arkasında vatan, millet aşkından sözde ölen bir nesil yetişmekte . Oysaki gerçek vatanseverlik ülkesi için çalışan, didinen kimselerdir. Vatanını en çok seven en çok çalışandır. Milli marşımız, ulusal değerimiz, bize cesaret veren, milletimizi ayakta tutan o mısralar… Birlik ve beraberliğimizi yücelten o mısralar… Öyle bir an gelmiş ve yazılmış ki eşi benzeri yok, olamaz da! Kimler gelmiş ama geçememiş bu vatandan. O kadar çok ele geçirilmek istenmiş fakat herkes eli boş dönmüş. Yine gelseler yine elleri boş dönecekler. Vatan şairimizin de dediği gibi “Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” Binlerce şehit var bu topraklar altında. Gerekirse yine uğruna her ne olursa olsun canı feda olacak bir millet var burada.

Tankların önüne yatan, canını hiçe sayan bir gençlik var burada. Tam da burada! Bizleri sımsıkı birbirimize kenetlemiş gücümüze güç katan imanımız, marşımız var. Hiçbir zaman ezanlar dinmez, her zaman tekbirler yükselir bu vatanda.
Biz Türk milletinin anlamlı marşını yazan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy! Bizleri uyandırdığın için teşekkürler. Bizleri cesaretlendirdiğin için teşekkürler. Bizlere bıraktığın en değerli bu misarısın için, vatanımıza, milletimize olan aşkını bizlere hisettirdiğin için, “Hakkın Sesi” olduğun için teşekkürler. Seni minnetle anıyor, sayende 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünü gururla kutluyor, emanetini haykırarak en içten şekilde dillendiriyoruz. Ruhun şâd olsun!

Milli Marşımız….

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Yüklendiğimiz emanete binlerce kere şükürler olsun. İstiklal Marşımızı her duyduğumda, nasıl bir idrak nasıl yüce bir mana diye diye hayretler içinde kalıyorum.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM