Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız
  • Facebook
  • Twitter
  • 5 Mart 2020
  • 0
  • 245
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız

Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız Konusu – Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız Kitap Özeti – Kitaptan Alıntılar “Aday Öğretmen Kitap Listesi” nde Samiha Ayverdi’nin Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız adlı eseri de yer almaktadır. Yazar bu eserinde, Türk gençliğinin, millî ve mânevî değerlerine kıymet vererek eğitilmesi gerektiği; dününü unutan gençliğin bugününü bilemeyeceği […]

Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız Konusu – Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız Kitap Özeti – Kitaptan Alıntılar

Aday Öğretmen Kitap Listesi” nde Samiha Ayverdi’nin Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız adlı eseri de yer almaktadır. Yazar bu eserinde, Türk gençliğinin, millî ve mânevî değerlerine kıymet vererek eğitilmesi gerektiği; dününü unutan gençliğin bugününü bilemeyeceği gerçeği üzerinde ısrarla durur. Eğitim ve öğretim politikamızın memleket dert ve davalarının başına gelen en mühim meselemiz olduğuna işaret eder.

“Topraklarını kaybeden, türlü hezimet ve mağlubiyetler ile yüreği dağlayan Türk milleti insana değer verdiği müddetçe büyük millet şuurunu kaybetmedi. Dili, dini, tarihi, görene ve gelenekleri, kapanın elinde kalıp yağmalanmadı… Harsı, haysiyeti, vekarı zedelenmedi.

İkbalimiz ve istikbalimiz adına, çocukluğu tarihi ve mukaddesatı ile bir sistem dahilinde yüzyüze getirmek gerekir. Şu bir gerçektir ki dünü unutan bugünü de bilmez. Hele istikbal için ümit beslemesi pek abestir.

Memleket dert ve davalarına başını eğmiş bir vatandaşın bilmesi gereken bir gerçek vardır. O da bir ölüm kalım meselesi olarak ele alınması gereken keyfiyetin eğitim ve öğretim politikamız olduğu keyfiyetidir.
Tarih insanın kendini bilmesi tanımasıdır. Kitap bize kim olduğumuzu iyi bir şekilde gösterirken aynı zamanda eğitim ve öğretim programlarını geliştirirken milli kültür ve kimliğimizin hiçbir şekilde göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Gelecek nesilleri de yetiştiren ebeveynlere düşen sorumluluklarımızdan biri bizim tarihimizi, köklerimizi, gelenek gelenek göreneklerimizi öğretebilmek, vatandaşlık kavramlarının ne olduğunu yeni nesillere açıklayabilme milli kimliğimizi oluşturan unsurları anlatma ve öğrencilere öz değerlerimizi aşılayabilme veya bu şekilde kendimizi eğitebilimemizdir.
Kitap kitap hem eleştirisel hemde öğretici olması bakımından okuyan kişilere olumlu fayda sağlayacaktır. Millet olma bilincinin milli değerlerimizi ve tarihimizi iyi bilip iyi öğretmekten geçtiğini daha iyi anlıyor insan. Mevcut sistemdeki eğitim nasıl olması gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.

Kitaptan Alıntılar

“Fabrika, baraj, köprü, yol, su tesisleri, santraller, silolar muhakkak ki siyâsî bir iktidârın takdire lâyık gayret ve himmet eserleridir. Fakat asıl gayret ve himmet isteyen, insandır. İnsanı kalkındırmadan, onun kafasını da, rûhunu da kontrollü, düzenli ve şuurlu bur seviyeye getirmeden yapılan her maddi hamle, akamete mahkûmdur.”

“Tâlim ve terbiye sistemimizi milli ve manevi değerlerle uyandırıp, köksüzlüğün tehlike ve şeâmetinden kurtaracak zaman daha gelmedi mi?”

“Hür doğan, hür yaşayan kimse, ancak hürriyeti elinden alındığı zaman kaybetmiş olduğu değerin farkına varır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM