Gözde Şengören
Gözde  Şengören
sengorengozde@gmail.com
Madam J C Walker Netflix Dizi Önerisi
  • 2
  • 189
  • 31 Mart 2020 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Herkese merhaba bu hafta hepimizi mutlu edecek harika bir dizi önerisiyle geldim . Benim için bu diziyi etkili kılan en önemli noktası gerçek hayattan alınması . Dizinin orijinal adı “ Self Made İnspired By The Life Of Madam J C Walker “ . Netflix’in çıkarttığı harika işlerden olur kendisi.  Daha önce izlediğim hiçbir  Netflix yapımını bu denli önermemiştim. Aramızda üyeliği olanda var olmayanda var . Muhakkak bir yolunu bulun izleyin , izletin. Gerekirse Netflix’in deneme kampanyasından yararlanın . 🙂 Madam […]

Herkese merhaba bu hafta hepimizi mutlu edecek harika bir dizi önerisiyle geldim . Benim için bu diziyi etkili kılan en önemli noktası gerçek hayattan alınması . Dizinin orijinal adı “ Self Made İnspired By The Life Of Madam J C Walker “ . Netflix’in çıkarttığı harika işlerden olur kendisi.  Daha önce izlediğim hiçbir  Netflix yapımını bu denli önermemiştim. Aramızda üyeliği olanda var olmayanda var . Muhakkak bir yolunu bulun izleyin , izletin. Gerekirse Netflix’in deneme kampanyasından yararlanın . 🙂

Madam J C Walker kimdir ?

Ana karakter Sarah , 1867 ‘ de Breedlove’de doğdu. Kölelik sisteminde yaşamış bir ailenin beşinci çocuğuydu . Sarah’yı şanslı kılan isen  Kurtuluş Bildirisi sonrası özgür bir birey olarak doğmasıydı. Çocukluğu erken gençliği sefalet içerisinde geçen Sarah çamaşırcılık yaparak tek kızını okutmayı başardı . Ancak olan kendisine olmuş yaşadığı sıkıntılar ile saçlarını kaybetmişti. Buraya kadar olumsuzluklarla dolu bir yaşam öyküsü okudunuz. Sarah’ın asıl hayatını değiştiren  dönüm noktası saçsız kalmasıydı. Kapısına gelen hoş , güzel hanım Addie’nin saç ürünlerini kullanmasıyla hem saçlarını geri kazandı hem de artık bir hayale sahipti. Kendisinde mucize yaratan bu ürünü Eddie’le birlikte satma hayaline kapıldı. Eddie’den aldığı sert ret cevabı da Sarah için ikinci bir dönüm noktası oldu . Yaşadığı olumsuzluklar Sarah’yı yıldırmadı aksine hayallerini daha da güçlendirdi. Üstelik başlarda kimseden de destek görmedi . Çünkü o dönemlerde siyahi bir kadının işletme açması gerçekten de hayallerden bile uzaktı. Ancak Sarah hiçbir engele aldırmadan hep büyük düşündü . Bu doğrultuda atılımlar yaptı . Walker sistemini kurdu. Bu kurduğu sistem ile pek çok kadına da iş sahası sundu. Amerika’daki ilk siyah kadın milyoner unvanı alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.  1919’da ardında büyük bir miras bırakarak vefat etti.  

Hayallerim hakkında tek bildiğim gerçekleşiyor. // MADAM J.C. WALKER

Böyle bir hayatın Netflix boyutu 

Madam Sarah’nın hayatının ve başarılarının anlatıldığı  dizide Oscar ödüllü Octavia Spencer başroldedir.  Dizi,  dört bölümlük bir mini dizi olarak yayınlandı. Yaklaşık      45-50’şer  dakikalık. Kalabalık kadrosu , kostümler , mekanların dizaynı diziye iyi bir bütçe sağlandığının da göstergesi. Senaryosu A’lelia Bundles’in kitabı “On  Your Own Ground” biyografisinden esinlenilmiştir( Kitabın yazarı , Sarah’ın büyük büyük torunudur. ) .  Sarah’ın hayal dünyasını yansıtan kesitler bu hikayeye görsellik katmış ve hikayey eğlenceli hale getirmiştir. Bu değerli yapıma eşlik eden Larry Goldings imzalı müzikleri de ayrıca sevdim ( Spotify da listesi mevcut ).  

“SELF MADE: INSPIRED BY THE LIFE OF MADAM C.J. WALKER’IN”  BANA KATTIKLARI   .

Diziyi izlediğimde fark etim ki her zorluğu fırsata çevirebilirim . Sarah saçsız kalmıştı , toplum yargılarına göre de güzel değildi . Üstüne üstlük köle bir milletten geliyordu. Bir saç bakım ürünü yaratacak tahsili de yoktu. O her şeyi başardı. Ufak destekler dışında yardım almadan , yapamazsın diyenlere rağmen günümüze ulaşan bir güzellik devi haline geldi. Son olarak  Madam C. J. Walker bu yazdıklarımın çok daha fazlası .

Bonus : Dizide çalan şarkıların müzik listesi aşağıda . https://open.spotify.com/playlist/1y6eB8KjNyGEBzxIjxoHAd

Dizinin fragmanı : https://www.youtube.com/watch?v=yYDJvnDfB2w

Kaynak : radiotimes.com , wikipedia , history.com

Goodtimes Rag – Harry Engleman

Severek İzleyeceğiniz 7 Dizi Önerisi

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. Tavsiyeniz için çok teşekkürler, akşam 2 bölümünü izledim, çok bal bir dizi, bende tavsiye ederim

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM