Sudenaz Köşklü
Sudenaz  Köşklü
sudenazkosklu@gmail.com
Kral Artur ‘un Öyküsü
  • 2
  • 216
  • 01 Mart 2020 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bu gün size “Kral Artur ‘un Öyküsü”nü anlatacağım. Bir efsaneye göre Artur henüz çocuk yaşta iken Bristonlar’ın kralı oldu. Babası kral Uther Pendragon öldüğünde , şövalyeler kiliseye giderek yeni bir kral bulmalarına yardımcı olması için Tanrı’ya yalvardılar. Kiliseden çıktıklarında kilise bahçesinde kocaman bir kaya gördüler. Kayaların üzerinde de örs vardı, örse bir kılıç saplanmıştı. Üzerine […]

Bu gün size “Kral Artur ‘un Öyküsü”nü anlatacağım. Bir efsaneye göre Artur henüz çocuk yaşta iken Bristonlar’ın kralı oldu. Babası kral Uther Pendragon öldüğünde , şövalyeler kiliseye giderek yeni bir kral bulmalarına yardımcı olması için Tanrı’ya yalvardılar. Kiliseden çıktıklarında kilise bahçesinde kocaman bir kaya gördüler. Kayaların üzerinde de örs vardı, örse bir kılıç saplanmıştı. Üzerine altın harfler ile ” kılıcı kim çekerse o kral olur” yazıyordu. Bütün şövalyeler denedi ama hiçbiri kılıcı yerinden kıpırdatmadı.

Aylar sonra şövalyeler arasında düzenlenen bir yarışmada şövalyelerden biri, Sir Kay kılıcını getirmeyi unutmuştu. Yardımcısı Artur’un kılıcı alması için gönderdi. Kral Artur kılıcı bulamayınca örse takılı olan kılıcı çekip Sir Kay ‘getirdi. Şövalyeler önce, çocuk olan birinin kral olmasını istemediler. Ama Artur kılıcı çektiği için kral oldu. Artur daha sonra, İrlandalıları yenmesi için yardım ettiği Carmalide kralının kızı Guinevere ‘yle evlendi.

Temsili kral Artur’un Camelotu

Artur’un öğretmeni ve danışmanı, sihirbaz Merlin’in yaptığı yuvarlak masada her şövalyenin yeri vardı. Masa yuvarlak olduğu için hepsi eşit konumdaydı. En ünlü şövalye Sir Lancelot, Sir Gawain,Sir Tristram, Sir Galahad ve Sir Perceval idi. Sovalyeler Camelot’dan çıkıp bir çok serüvene at koşturdular; kötü şövalyeleri öldürüp, bir çok güzel prensesi kurtardılar. Sir Lancelot şövalyelerin en güçlüsü idi .

Artur kendisine baş kaldıran yeğeni Sir Mordred ‘i öldürdü. Savaşta yenilen Mordred ölürken Artur ‘un başından kılıçla yaraladı. Artur kendisinin de ölmek üzere olduğunu biliyordu. Sihirli kilıcını göle atması için Sir Bedivere’e verdi. Gölün kraliçesinin kral Artura vermiş olduğu bu kılıç Artur ölünce geri verilecekti. Sir Bedivere bu güzel kılıcı atmak istemedi, sakladı. Ama Artur Sir Bedivere ‘i tekrar tekrar göle gönderdi. Üçüncüsünde Sir Berdevere kılıcı göle attı. Sudan bir el çıkıp , kılıcı yakaladı ve havada üç kez salladı. Sonra kılıç kayboldu. Bundan sonra siyah başlıklar giymiş üç peri kraliçesi Artur’u almak için kayıkla geldiler. Kral Artur’u bir gün geri dönüleceğine inanılan sihirli Avalaon adasına götürdüler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. Kral Arthur harika bir yazıydı iuiki hatirlatmis oldun birazdan kral arthur sinemasını izleyeceğim tskler bu güzel bilgi icin devamini bekliyorum bu guzel calismalrinzin

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM