Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Emek, Dayanışma, Birlik
  • 0
  • 177
  • 11 Mart 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Emek, Dayanışma, Birlik ” Birlikten kuvvet doğar. ”  ” Bir elin nesi var, iki elin sesi var. ”  Bu atasözleri daha ilkokulda öğretilir bizlere. Peki, anlamı? Anlamını sizce biliyor muyuz?  İnsanın insana yaptığı sömürünün arttığı, emeğin değerinin yitirildiği bir çağ ve dönemde yaşıyoruz. Emek, dayanışma, birlik… Bu kelimelerin  anlamı bizlere verilmiyor artık.  Hiç fark ettiniz mi? Son […]

Emek, Dayanışma, Birlik

” Birlikten kuvvet doğar. ” 


” Bir elin nesi var, iki elin sesi var. ” 


Bu atasözleri daha ilkokulda öğretilir bizlere. Peki, anlamı? Anlamını sizce biliyor muyuz? 


İnsanın insana yaptığı sömürünün arttığı, emeğin değerinin yitirildiği bir çağ ve dönemde yaşıyoruz. Emek, dayanışma, birlik… Bu kelimelerin  anlamı bizlere verilmiyor artık. 


Hiç fark ettiniz mi? Son günlerde insanlar mutsuz. İnsanlar artık yorgun ve bitkin. Susuz bir çiçek gibi. Yaşamaktan yorulmuş. Neden? Neden böyle artık? 


Cevabı şu. Artık insanlar, söz söyleyemiyor. Bir büyük olan, küçüğü susturuyor. Bir şirket düşünün, emeğini alamayan işçiler ve sömüren bir patron. Böyle bir durumda nasıl mutlu oluruz? 


Tam bu noktada, emeğimizin karşılığını birlik ve dayanışma ile alabiliriz elbet. Haksızlıkla mücadele ve demokrasinin gücünü kullanarak her şeyin altından kalkabiliriz. Geçmişte emeğimizin karşılığını birlik olarak nerede mi aldık? Kurtuluş Savaşı’nda aldık, Cumhuriyeti kurarak aldık… 

Emek, Dayanışma, Birlik


Emek, ekmek demektir. 
Dayanışma, yoldaşlık demektir. 
Birlik, direniş demektir. 


Günümüzde emeğin savunucuları çok az. Çünkü bilmiyoruz, öğrenmiyoruz. Neden? Bizim için bu kadar önemli kavramları neden bilmiyoruz.

Neden birlik olamıyoruz? 


Genç olmak, yaşlı olmak, kadın olmak, çocuk olmak. Hiç birisi emeğin karşılığını almaya engel değil. Hiç bir şey sömürüye yol değil. 
Daha ne duruyoruz? Emeğin karşılığını birlik olarak alalım. Değişen dünya düzeninini dayanışma ile yenileyelim, reforme edelim. 

Bir sınava hazırlanırken bile birlik olarak çalıştığınızda yüksek notlar alırız. Hayatta bir sınavdır. Öyleyse birlik olmak her şeye engel olabilir. 


Haksızlığa dur demek, birlikte olur. 
Demokrasiyi sağlamak, birlikte olur. 
Sömürüye engel olmak, birlikte olur. 

Haydi birlik olalım… 


Unutmadan, 
Kadınlarımızın, geçmiş Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım… 
Birlikte sömürülmeyen dünya dileğiyle… 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM