Çarpıcı Sokak Sanatı
  • Facebook
  • Twitter
  • 7 Mart 2020
  • 3
  • 256
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Çarpıcı Sokak Sanatı

İlk başta garip görünen bir cadde veya kaldırımda bir çizimle karşılaştınız mı? Ancak belirli bir açıdan baktığınızda, gerçek hayattaki bir nesne veya yapıya benziyorlar. Sokak çizimleri, sokak sanatçıları her gün yanından, farkına bile varmadan geçtiğimiz sokaklara, duvarlara, elektrik direklerine kanalizasyon kapaklarına, kapılara, tabelalara adeta can veriyor, onları konuşturuyor. İşte “Çarpıcı Sokak Sanatı” Sıcak nehir Bu […]

İlk başta garip görünen bir cadde veya kaldırımda bir çizimle karşılaştınız mı? Ancak belirli bir açıdan baktığınızda, gerçek hayattaki bir nesne veya yapıya benziyorlar. Sokak çizimleri, sokak sanatçıları her gün yanından, farkına bile varmadan geçtiğimiz sokaklara, duvarlara, elektrik direklerine kanalizasyon kapaklarına, kapılara, tabelalara adeta can veriyor, onları konuşturuyor. İşte “Çarpıcı Sokak Sanatı

Sıcak nehir

Bu sokakta dolaşmak, yaşamak nasıl bir etki yaratır sizde?

Çarpıcı Sokak Sanatı

Buz uçurumu

Bu büyük buz uçuruma düşmemeye dikkat edin!

Kaynak: Edgar Mueller

Yansıma

Görüntünün üst kısmındaki insanlar gerçektir, ancak görüntünün alt kısmındaki yansımalar çizgidir.

Kaynak: Kurt Wenner

Fransız sokak sanatçısı Patrick Commecy, Fransa’daki yıkık, sıradan ve çekici olmayan binalara inanılmaz bir makyaj yapıyor. Commecy ve sanatçı ekibi, şehir duvarlarını çok daha canlı ve illüzyon tablolarıyla ilgi çekici hale getiriyor.

Nikolaj Arndt yolları, insanların büyüleneceği üç boyutlu çizimlerle bambaşka boyuta dönüştürüyor. Bu durumda yaratıcı pozlar vermekte yoldan geçenlere kalıyor.

Norveç’te Sokak Sanatı

Çocuklarla, hayatın renkleriyle eğleniyorlar. Yetişkinler daha pragmatiktir mi desek, bu da siyah renk şemsiyesi ile bu renk şeritlerini engelleyen adamı açıklıyor. Hangisi olmayı tercih edersin?

“Shaka” olarak bilinen sanatçı tarafından boyanmış bir duvar resmi, şaşkın bir adam, renklerde kaybolmuş ağacın kökleri… Aslında çok şey anlatıyor öyle değil mi!

Sokak sanatı, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Halka açık alanlarda icra edilen sanat aktiviteleri olarak da tanımlanan sokak sanatı, aynı zamanda eleştirel bir bakış açısı ve mizahı da içeriyor.

Sokak sanatı, sanatçılara tüm kuralların dışında, özgürce kendilerini ifade etme olanağı sunuyor. Sanatın gücü, yaratıcılığın sınır tanımaması, hayaller ve ötesi işte bu video da.

https://www.youtube.com/watch?v=uL8ZWDz2P7I

1985’lerde New York’ta kullanılmış bu terim, sokağı sanatsal yüzey olarak kabul ediyor. Birçok sanat alanından etkilenen, yerleştirme, geri dönüşüm, anlık eylemler gibi birçok türevi kapsayan, şehrin oluşturduğu platformu kullanarak ürünler veren bir sanat akımıdır. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

3 yorum

  1. Sokak sanatına da sanatçılarına da bayılıyorum. Hayranlık uyandıran yaratıcılıklar bunlar, dahiyane…İlahi bir gücün sihirli dokunuşları adeta..

  2. Ne güzel değilmi insanlar da ne yetenekler mevcut bazen bir çizim olduğuna inanmıyorsun o kadar gerçekci ve yaratıcı ki bu güzel eser ve fotoğraflarla bizi buluşturduğunuz için çok teşekkür ederiz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM