Yeliz&Yeşim KOÇ
Yeliz&Yeşim  KOÇ
yelzyesm@gmail.com
Vincent Van Gogh ve Eserleri
  • 2
  • 179
  • 25 Şubat 2020 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,67.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Vincent Van Gogh eserleri ile karşılaştığımız an hemen hayatını araştırmıştık. Hayatı ve yaptığı eserlerin süreçlerini okuduğumuz an büyük bir şaşkınlık yaşamıştık. Eserlerin hikayeleri bizi çok fazla etkilemişti. Biz de Van Gogh ile ilgili bütün kitapları, dergileri okuyarak daha fazla bilgi sahibi olduk. Biraz da size bahsetmek istiyoruz. Vincent Van Gogh 30 Mart 1938 tarihinde Hollanda’nın […]

Vincent Van Gogh eserleri ile karşılaştığımız an hemen hayatını araştırmıştık. Hayatı ve yaptığı eserlerin süreçlerini okuduğumuz an büyük bir şaşkınlık yaşamıştık. Eserlerin hikayeleri bizi çok fazla etkilemişti. Biz de Van Gogh ile ilgili bütün kitapları, dergileri okuyarak daha fazla bilgi sahibi olduk. Biraz da size bahsetmek istiyoruz.

Vincent Van Gogh 30 Mart 1938 tarihinde Hollanda’nın güneyindeki Brabant bölgesinde Groot-Zundert köyünde dünyaya gelmiştir. Babası köy papazıdır. 12 yaşında okula gönderilen Van Gogh her şeyi yavaş kavraması yüzünden eğitim öğretim hayatını noktalamak zorunda kalmıştır.

1873 yılında Goupil Galerisi’nin Londra şubesine atanmıştır. Burada kiracı olarak kaldığı evin kızına aşık oldu, evlenmek istedi. Teklifinin reddedilmesi ile ilk ruhi bunalımı geçirmiştir. Yaşanan bu durum hayatının ilk olumsuz adımlarını atmasına sebep olmuştur.

Bu durumdan sonra çeşitli memleketleri dolaşmıştır, resim galerilerini ve müzeleri dolaşarak resimler yapmaya başlamıştır.

Vincent Van Gogh’un resim yeteneğini ilk olarak kardeşi Theo fark etmiştir. Ayrıca Theo kardeşine parasal anlamda da yardım etmektedir.

Vincent Van Gogh ve Psikolojisi

Van Gogh’un psikolojik sorunları, yaz aylarında tarlalarla güneşin altında çalışmak onun sinirlerini çok fazla yıpratmaya başlamıştır. Arkadaşı Gauguin küstah tavırlarına dayanamayan Van Gogh arkadaşının gırtlağını kesmeye kalkmıştır. Bu durumu gerçekleştiremeyen Van Gogh sinirini alamayınca kendi kulağını kesmiştir. Gauguin bu durumdan sonra kaçmıştır. Ardından Theo Paris’e gelmiş ve kardeşini hastaneye yatırmıştır. Burada hayaller görmeye başlayan Van Gogh en başarılı tablolarını yapmıştır.

Van Gogh’un Kırmızı Üzüm Bağı adlı tablosu hayatta iken satılan ilk ve son tablosu olmuştur. Van Gogh hastaneden çıkınca Theo’nun evine Paris’e gitmiştir. Tarlada resim yaparken tabanca ile karın ve göğsünün arasına ateş etmiştir. Kardeşi Theo hastaneye götürmüştür fakat Van Gogh 2 gün yaşayabilmiştir. 29 Temmuz 1890 tarihinde vefat etmiştir. Kardeşi Theo’da 1 yıl sonra vefat etmiştir. Auvers’te yan yana gömülmüşlerdir.

Vincent Van Gogh’un En Ünlü Eserleri

  1. Arles’deki Yatak Odası (Bedroom In Arles), 1889
  2. Yıldızlı Gece (The Starry Night), 1889
  3. Cafe Terrace At Night, 1888
  4. Ayçiçekleri (Sunflowers, 12 Sunflowers In A Vase), 1888
  5. Sargılı Kulaklı Otoportre (Self Portrait With Bandaged Ear), 1889
Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. Vincent Van Gogh, eserleri, psikolojisi ve ve ve bir deha …insan nasıl demeden duramıyor bu zitliklara

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM