Tolga Özşahin
Tolga  Özşahin
Tolgaozsahin@gmail.com
Vesvese Nedir? Nasıl Yenebilirim?
  • 2
  • 200
  • 12 Şubat 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Vesvese Nedir? Vesvese nasıl gelir, vesveseden nasıl kurtulurum? Vesvese nedir? Vesvese günah mıdır? Vesvese Duası Nas Suresi Yazının tamamını video olarak izlemek isterseniz sayfanın en altında bakabilirsiniz. Vesvese nedir? Kelime anlamı itibariyle sözlük anlamına baktığımızda “visvas” yani fısıltı, saptırıcı dürtü, kötü telkinde bulunma, karışık sözler söyleme, kuşkulanma anlamındadır. Aynı kökten gelen diğer bir kelime “vesvas” […]

Vesvese Nedir? Vesvese nasıl gelir, vesveseden nasıl kurtulurum? Vesvese nedir? Vesvese günah mıdır? Vesvese Duası Nas Suresi

Yazının tamamını video olarak izlemek isterseniz sayfanın en altında bakabilirsiniz.

Vesvese nedir? Kelime anlamı itibariyle sözlük anlamına baktığımızda “visvas” yani fısıltı, saptırıcı dürtü, kötü telkinde bulunma, karışık sözler söyleme, kuşkulanma anlamındadır. Aynı kökten gelen diğer bir kelime “vesvas” insanın içine doğan zararlı uyarıcı, kötü duygu, kötü düşünce, şüphe, kuruntu, evham anlamındadır.

Yüzleşmekten korktuğun, rahatsız olduğun düşünceler üstüne üstüne gelir ve sen bunların sadece senin başına geldiğini sanırsın. Fakat durum hiç de öyle sandığın gibi değil. Herkes vesveseye düşebilir. Vesvese herkesin başına gelir. Önemli olan vesvese geldiğinde senin ne yapman gerektiğidir.

Vesvese Nedir?

Vesvese şeytanın silahlarından biridir. Bu öyle bir silahtır ki, sahabe bile olsan şeytan sana bu silahını kullanır. Peygamber Efendimizin (sav) deyişine göre, vesvese “Hinzat” ismindeki bu şeytanın oyunlarıdır. İnsanın doğru da yapmış olsa amellerini yanlış gösterir. Abdestimi düzgün alamadım, namazım kabul olmadı, orucum bozulmuş mudur acaba, gibi kuruntular devamlı aklımıza gelir.

Vesvese nasıl gelir,vesveseden nasıl kurtulurum?

Peki, biz şeytandan korkuyor muyuz? Tabi ki hayır, şeytan yalnızca verdiği vesveselerle bizleri korkutur. Çünkü vesvese şeytanla nefisin işbirliğidir.
Vesvese önce şüpheyle gelir. Şeytan oyununu oynarken önce şüpheyi kalbe atar. Kalp kabul ederse hedefi on ikiden vurmuş olur. Eğer ki kabul etmezse maneviyatın zayıfsa, orada bir iz bırakır ve çirkin bir görüntü bir leke oluşur. Vesvese mikrobu bulaşmıştır artık. Hiç olmadık şeyler düşünür ve her türlü yapılan ibadetlerin kabul olmayacağı huzursuzluğunu yaşarsın.

Sahabenin biri bir gün Peygamber Efendimiz’e (sav) gelerek ”Ya Resulallah bazen aklıma Allah ile ilgili öyle kötü düşünceler geliyor ki şu an sizinle bu konuyu konuşmaya bile utanıyorum. Allah beni göklerden yeryüzüne atsa da bu tür şeyler düşünmesem, ne yapmam gerek? der. Peygamber efendimiz çok şaşırır ve “Gerçekten mi? Gerçekten mi?” diye birkaç kez sorar, “Senin imanın çok yüksek olduğundan şeytan seninle en üst noktadan uğraşıyor. Sen her namazında bir puan yükseldiğinden seni yolundan çevirmeye çalışıyor. ” buyurmuştur.

Vesvese nedir?Vesvese günah mıdır?

Vesvesenin bir günah yanı yoktur. Şöyle ki; eğer namaz esnasında aklına olmadık düşünceler geldiğinde hemen o düşünceden sıyrılıp ibadetine konsantre olup kendini gelen vesveseye kaptırmazsan sıkıntı yok. Fakat kendini o düşüncelere bırakıp daha da buna devam edersen günahı olur.

Çevremdeki dostlarım bilirler. Benim bu konuyla ilgili çok kullandığım bir sözüm vardır ”Hırsız boş eve girmez.” 

Şeytan sende iman adına bir şeyler görmese seninle neden ilgilensin ki?

Peygamber Efendimizde de dâhil olmak üzere herkesin bir şeytanı bulunur. Fakat bu şeytanı Müslümanlaştırılarak iyi şeyler için telkin ettiği bildirilmiştir.

Vesvese Duası Nas Suresi

Vesvese nedir? Vesveseden kurtulmak için okunacak dua nedir?

Nas Süresi gelen vesveseler için okunması gereken bir süredir. Adını ayetin sonlarında geçen insanlar anlamına gelen nas kelimesinden almıştır.

Vesveseden kurtulmak için okunacak duanın Arapçası, Türkçe okunuşu ve anlamı…

  • Arapçası:

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ ﴿١﴾ مَلِكِ النَّاسِۙ ﴿٢﴾ اِلٰهِ النَّاسِۙ ﴿٣﴾ مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ ﴿٤﴾ اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُ ف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ ﴿٥﴾ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ ﴿٦

  • Türkçe Okunuşu:

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

1- Gul e’ûzu bi-Rabbi’n-nâs. 2- Meliki’n-nâs.

3- İlâhi’n-nâs.

4- Min şerri’l-vesvâsi’l-hânnâs.

5- Ellezî yuvesvisu fî sudûri’n-nâs.

6- Mine’l-cinneti ve’n-nâs.

  • Anlamı:

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- De ki: İnsanların Rabbine sığınırım.

2- İnsanların malikine,

3- İnsanların (gerçek) ilahına;

4- İnsanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesecinin şerrinden.

5- O ki, insanların göğüslerine (kötü düşünce, şüphe) vesvese verir.

6- Gerek cin, gerekse insanlardan (olan vesvesecilerin şerrinden Allah’a sığınırım.)

Vesvese Nedir? Nasıl Yenebilirim?
Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM