Melda ÇÜÇEN
Melda  ÇÜÇEN
melda.cucen@hotmail.com
Kitapkoala Duydunuz mu?
  • 0
  • 167
  • 28 Şubat 2020 Cuma
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,67.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Kitapkoala Duydunuz mu? Bundan 1400 yıl önce Kuran’da dile getirilen, bu dünyanın bir rüyadan ibaret olduğu ve adeta simüle edilmiş bir oyunun içinde yer aldığımız düşüncesi, bugün bilim insanlarınca bangır bangır altı çizilen bir gerçek. Görmeye değil de sadece bakmaya odaklandığımız her yerde 1’i 2 gösteren şeytani bir sistem var. Bu sistem içerisinde, Dünya’yı avucumuzun […]

Kitapkoala Duydunuz mu?

Bundan 1400 yıl önce Kuran’da dile getirilen, bu dünyanın bir rüyadan ibaret olduğu ve adeta simüle edilmiş bir oyunun içinde yer aldığımız düşüncesi, bugün bilim insanlarınca bangır bangır altı çizilen bir gerçek. Görmeye değil de sadece bakmaya odaklandığımız her yerde 1’i 2 gösteren şeytani bir sistem var. Bu sistem içerisinde, Dünya’yı avucumuzun içinde sıksak, daha fazlasına gözünü diken insanoğlunun kötülük suyunun, iyilik suyunu bastırdığını düşünebilirsiniz; Fakat şunu da unutmamak gerekir, içinde bulunduğumuz ilahi sistemin dengesi öyle muhteşem kurgulanmış ki kötülüklerin ağırlığı kadar iyiliklerin de ağırlığının arttığını fark ettiğimiz bir dünyaya uyan’ıyoruz hep birlikte.

Para kazanmaktan çok; fayda sağlamaya odaklanmış biri Umut Kısa. Kendisi, kapitalizmin iyilik için de kullanılabileceğini bizlere gösteren, elini taşın altına koyabilen bir yürek. Bundan uzun yıllar önce, bir hayvan ambulansı olsun ve yaralanan hayvanları tedavi etsin fikri düşmüş gönlüne. Bu hayalini gerçekleştirmek için, katma değeri yüksek güzel bir sistem kurmuşlar arkadaşlarıyla. Bu sayede hem insanların okumasını sağlayacak hem de acı çeken hayvanların tedavisini finanse edebilecek parayı bulmayı hedeflemişler ve kitapkoala.com’u kurmuşlar. Yakın bir zamanda da, hem daha fazla hayvanın tedavisini gerçekleştirebilmek hem de kitap çeşitliliği ile sektöründe fark yaratmak amacıyla kitap-kafe işletmesini İstanbul’da açtılar. Açılışta da ziyaretçilere ikramda bulunmak yerine, ihtiyacı olan hayvanlara ulaştırılmak üzere farklı barınaklara, 1000 kg’lik mama dağıtmaya karar vermişler.

Bir şeylere sıkı sıkı sarılma ihtiyacı hangimizde yok ki? Bir insana, bir hayvana, bir kitaba…

Bu arada sitenin isminin kitapkoala olmasındaki yaratıcı fikri de es geçmemek gerek. Zira burada tatlı, ince bir zeka var kanımca. Dünyada adaptasyonu en düşük olan ve sadece okaliptus ağacının olduğu yerde okaliptusa sıkı sıkı sarılarak yaşayabilen koalayı, kitap peşinde koşan, kitapların öz suyuyla beslenen bir kitap dostuna dönüştürmüşler. Günümüz Türkiye’sinde, tıpkı koalanın yeryüzündeki adaptasyon düşüklüğü gibi kitap okuyan insanların da azlığından dem vurup kafanızı şişirmeyeceğim elbet. Fakat her yere uyum sağlayamayan koalanın kitaplara yapışma isteğini göz ardı etmemek gerek :). Hem bu sayede koala bambaşka ufuklara yol alıp adaptasyonunu arttırır belki kim bilir…

Kitapkoala asla bağış kabul etmiyor

Peki biz ne yapabiliriz? Pek çoğumuz internetten kitap siparişi veriyoruz. Şiparişimizi bu site üzerinden yapabiliriz. Ya da İstanbul’daysanız kitaplarınızı bu kitap evinden satın alabilirsiniz. Sonucunda kâr, veterinerlerle bağlantı kurularak, hayvanların tedavisi ve iyileşmesinde kullanılıyor. Bu arada, hayvan tedavilerini, kitap ve mama yardımlarını, tedavi başvuru sistemini ve hatta mali bilançolarını, www.kitapkoala.com adresinden şeffaf biçimde paylaşıyorlar. Her an samimiyetle muhatap bulabileceğiniz dinamik, heyecanlı ve şeffaf bir ekip var anlayacağınız. Yaptığınız alışverişin bir hayvanın acısına ortak olup, dindirmeye hizmet etmesindeki o tatmini düşünebiliyor musunuz? Diğerlerine fayda sağlamadan, üretmeden var olamayacağının bilincinde pek çok insan tanıyorum. Gelişen, üreten, okuyan yarınlar için.. Sev’giyle, kitapçıl Melda.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM