KubraNur Sayan
KubraNur  Sayan
kubranursayan@gmail.com
Kendin Olmaktan Korkma
  • 0
  • 192
  • 12 Şubat 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“İnsan, olduğu gibi olmayı reddeden tek yaratıktır.”  Albert Camus Bugün özellikle bunun  hakkında yazmak istedim. Çünkü bu yazıyı yazıyor olmama rağmen bende dahil yeryüzünde herkesin yaptığı bir yanlıştır bu. Olmayı düşlediğimiz insanlara öylesine odaklanıyoruz ki gerçekte olduğumuz kişinin hakkını çok fazla yiyoruz. Bazen de olmayı istemediklerimize odaklanıyoruz ve bunu yaparken gerçekte olduğumuz insanı göremez hale […]

“İnsan, olduğu gibi olmayı reddeden tek yaratıktır.”  Albert Camus Bugün özellikle bunun  hakkında yazmak istedim. Çünkü bu yazıyı yazıyor olmama rağmen bende dahil yeryüzünde herkesin yaptığı bir yanlıştır bu. Olmayı düşlediğimiz insanlara öylesine odaklanıyoruz ki gerçekte olduğumuz kişinin hakkını çok fazla yiyoruz. Bazen de olmayı istemediklerimize odaklanıyoruz ve bunu yaparken gerçekte olduğumuz insanı göremez hale geliyor. Gerçeklikten böylesine uzaklaşırken gerçeklik hakkında başkalarına nasihat vermeye kalkıyoruz. Olduğumuzun dışında bambaşka birini yaratıp sanki gerçek halimiz çok korkunçmuş gibi davranıyoruz ve onu saklıyoruz.Gerçeklerle yüzleş! Kendin olmaktan korkma ve kendini yaşa.

Kendin Olmaktan Korkma!

Halbuki hepimizin yapması gereken şey “Ben buyum!” deyip olan halimizi geliştirmeye çalışmaya özen göstermektir. Hani diyoruz ya, ben şundan korkarım ben bundan korkarım diye, aslında biz en çok kendimiz olmaktan ve kendimiz ile yüzleşmekten korkuyoruz. Sadece şuna inanıyorum, gerçeklerle yüzleşmek ve gerçek benliğimiz hakkında yolunda gitmeyen şeyleri yoluna koymak bu kadar zor olmamalı. Başkalarına sen bana bunu yaptın diye kızarken aynanın karşısına geçip sen de bunu yaptın diye kendimiz ile konuşmak bu kadar zor olmamalı.

Kendinle Konuş!

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, kendi kendine konuşmanın delilik olduğuna inanan bir kesim var lakin bence esas delilik kendinle konuşmaya çalışmadan yaşadığın zaman dilimidir. Çünkü kendin ile konuşmazsan kendin hakkında bir takım şeyleri nasıl yoluna koyabilirsin ki? Biz buna kişisel gelişim diyoruz, mental güce ve cesarete sahip olmayanlar ise delilik.

Konuşun kendiniz ile arkadaşlar, olmadığınız insanlara odaklanmak yerine olduğunuz insanlara odaklanın ve onu geliştirmeye çalışın.

Konuşalım kendimizle, gelişelim, anlaşalım. Çünkü konuşmazsak hayatlarımız kötüye gidecek, daha da kötüsü bizden sonraki nesillerin hayatlarına da büyük etki yapmış olacağız onları eğitirken. Bu yüzden konuşmanın gücüne inanıyorum. Sadece konuşmayı reddederek bile yüzlerce nesli mahvedebiliriz. Ama düzelmek amaçlı konuşursak belki bir şansımız olabilir.

Düzelmeyi tam olarak başarabilir miyiz?

Düzelmeyi tam olarak başarabilir miyiz? Bunun bir garantisini vermek çok mümkün olmasa da, eğer gerçekten istersek; hangi koşulda olursak olalım yine de deneme cesaretini gösterebileceğimizin garantisini verebiliriz sanırım. Denemek için bir sebebiniz yok gibi hissediyorsanız, mükemmel insan gücünüzü kullanın ve düşüncelerinizi değiştirin. Çünkü şuna tüm kalbimle inanıyorum, bazen denemek için bir nedenimiz yokmuş gibi hissetsek bile aslında en büyük neden aynaya baktığımızda gördüğümüz kişidir. Ve aynada gördüğümüz kişi sayesinde milyonlarca sebep üretebilme gücüne de sahibiz, milyonlarca sebebi yok edebilme gücüne de. Bu sanırım bizim hangi seçeneği daha çok istediğimize göre değişiyor. Fakat hangi seçeneğe olan arzumuz daha çok basıyor olursa olsun, yine de iyi tarafa kaymak için elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Kendini Değiştirmeye Başla!

Çünkü aynada gördüğümüz insan daha iyi bir dünyayı hak ediyor, o insanın çevresindeki insanlar da daha iyi bir dünyayı hak ediyor. O insan ile alakası olmayan diğer insanlar ve canlılar da daha iyi bir dünyayı hak ediyor. Hepimiz daha iyi bir dünyayı hak ediyoruz ve bunun için yapılabilecek en iyi şey kendimizi değiştirmeye başlamak. Çünkü bu kişisel olarak çok yorucu bir yolculuk olsa bile, evrensel anlamda en az zahmet verici olay. Çünkü değiştirmemiz gereken tek kişi kendimiziz. Kendimiz ile ilgilenmemiz yetecek. Sahte kimliklerden kurtulacağız ve gerçek benliğimizi geliştireceğiz. Böylece; herkes kendisiyle ilgilenecek ve dünya kendiliğinden güzelleşecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM