Dinçel Laçin
Dinçel  Laçin
dincellacin@hotmail.com
Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır ?
  • 3
  • 139
  • 21 Ocak 2020 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bugünkü yazı da iş yerindeki zor insanlarla nasıl başa çıkılır konusunda kendi yöntemlerimi yazacağım. Adı üstünde “bu benim yöntemim” sana uyup uymayacağı senin kendi deneyimin ve aslında ortada yöntem falanda yok. Bu insanlar zordur ve zorlamayı severler! Onlara karşı seçilecek en iyi yöntem ise o topa girmemek, kendi öz’ünü koruyabilmak ve daima gülümsemek. Çalıştığım yıllar […]

Bugünkü yazı da iş yerindeki zor insanlarla nasıl başa çıkılır konusunda kendi yöntemlerimi yazacağım.

Adı üstünde “bu benim yöntemim” sana uyup uymayacağı senin kendi deneyimin ve aslında ortada yöntem falanda yok. Bu insanlar zordur ve zorlamayı severler! Onlara karşı seçilecek en iyi yöntem ise o topa girmemek, kendi öz’ünü koruyabilmak ve daima gülümsemek.

Çalıştığım yıllar boyunca o kadar zorlayıcı insan arasında aklımda sadece son çalıştığım iş yerimdeki kadın kaldı, hatun bildiğin mikser gibiydi. Sebebini halâ daha anlamadığım bir şekilde sürekli benimle uğraşıyordu, bazen cidden fena zorluyordu.

Zor insanlarla nasıl başa çıkılır?

Kural 1 : Hiçbir zaman zorlandığını belli etmeyeceksin 🙂


O ve onun gibilerin tek derdi ağız dolusu kavga etmektir, böyle rahatlarlar zira. Bir çeşit beyin orgazmı diyorum ben buna :)) Öyle bir psikolojik savaş uyguladım ki ona, beyninde patlattım tüm rahatlamak heveslerini!
Yaptığı bütün kasıtlı kötülüklerde ben ona hep kasıtlı iyilikler! yaptım.

Kural 2 : Karşındaki kişiyi bilmediği ve hiç beklemediği bir hamleyle sarsmalısın.

Bu sayede olası tüm saldırılarını beynine ve ağzına tıkıyordum, sonra bir de acayip bir şekilde hep neşeli davranıyordum. Ona verdiğim alt mesaj şu oluyordu; “ne yaparsan yap neşemi bozamıyorsun” Zira kendince yine savaşmak istediği bir günde, o küçük zaferi! karşısında ona bakıp gülümsedim ve büroma geçtim. En eğleneceğim arkadaşımı aradım ve biri beni gıdıklıyormuş gibi telefonda hunharca kahkahalar attım, odama geldi; “bi de hep mutlusun ya, deli ediyorsun insanı” dedi. Vay be, bak yöntemim onu nasılda ezmişti :)))

Hani bir laf vardır; “istediğin kadar bağır çağır susan birini yenemezsin” diye, ben o cümleyi “susan, kendini bozmayan ve hep gülen birini yenemezsin” diye değiştirdim. Zira bu tavrınla karşındakini fena pataklıyorsun:)

Kendimce ürettiğim bu başa çıkma yönteminin yıllar sonra “çöp kamyonu kanunu” olduğunu öğrendim. Bazı insanlar böyle işte, içindeki türlü olumsuz duyguyu bir çöp gibi senin bahçene de dökmeye uğraşabiliyorlar.

Ancak kamyoncu arkadaş, şunu bil ki, “ben izin vermediğim sürece benim bahçemi kirletemezsin” sırf bu yüzden işte hala daha mis gibi kokuyor benim bahçe, sen ise; çöpünü her yere  dökemeyeceğini öğrenmiş oldun bu sayede…

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. “Susan birini yenemezsin” parola bu ??Bizim parolamız işte tam da bu!BIr daha bir daha okudum,üst üste okudum?

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM