Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Negatifleri Pozitifleştirme Sanatı
  • 1
  • 169
  • 08 Ocak 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“Negatifleri Pozitifleştirme Sanatı” na geçmeden önce size bir kaç sorum olacak. Zaman akıp giderken sürekli yakındığınız oldu mu?  Ben niye burdayım? Benim amacım ne? Neden böyle bir hayat yaşıyorum vesaire…  Bunları hepimiz söylüyoruz, emin ol. Ancak peki bir değişiklik yapıp, hayatımızı iyileştirsek olmaz mı? Bir yara bandı gibi, yaralarımızı kısa bir süre olsa da kapatsak […]

“Negatifleri Pozitifleştirme Sanatı” na geçmeden önce size bir kaç sorum olacak.

Zaman akıp giderken sürekli yakındığınız oldu mu? 


Ben niye burdayım? Benim amacım ne? Neden böyle bir hayat yaşıyorum vesaire… 


Bunları hepimiz söylüyoruz, emin ol. Ancak peki bir değişiklik yapıp, hayatımızı iyileştirsek olmaz mı? Bir yara bandı gibi, yaralarımızı kısa bir süre olsa da kapatsak olmaz mı?  Bence fevkalâde olur!.. 


Anlıyorum, hepimiz bazı noktalarda “finish” noktasına gelebiliyoruz. Bu “finish” noktaları bize hep kötü tanıtır kendini. Fakat bu noktalar iyidirler. Kendimizi en negatif hissetiğimiz anlardan bahsediyorum. İşte o anlar bize mutluluğu hatırlatır aslında. Mutluluk nasıl güzel bir histir, işte onu hatırlatır.. Hiç böyle düşünmüş müydün? 


Çevremize karşı bazen kırıcı davranışlar sergiliyoruz, bazen kırıp döküyoruz. Kızıyoruz kendimize, etrafta olup biten kötü şeylere. İşte az önce bahsettiğim durumu buralarda da gerçekleştirelim. 


Önce bir nefes alalım, 5’e kadar sayalım. Bu 5 saniye bize bütün güzel şeyleri anlatacak. Hayatın tüm güzelliklerini. Unutulan tüm güzel anları.. 

Evet, hepimiz insanız. Yeri geldiği zaman çok kızgın anlarımız olur. Ancak bu anları pozitifleştirmek bizim elimizde değil midir? 

Negatif olaylar ardı ardına gelen sınavlardır. İşte bu sınavlara nasıl çalışırsak öyle karşılığını alırız. 
Peki, negatif olayları karşılamak için ne kadar çalışıyoruz?

Aslında negatif olaylar sadece bize kötü gözüküyor ise? Böyle de düşünmeyiz di mi? 

İşte kanıtlamış olduk, kötü olayları bir de iyi yönüyle almak ve onu pozitif hale getirlerim. Gittikçe bu yöntem bize kötülüğü hatırlatmaycak, savunma oluşturacaktır. 

Negatifleri Pozitifleştirme Sanatı

Haydi şimdi 5 saniye nefeslen ve düşün. Güzel anlarını, tüm pozitiflerini ve hayatının en mutlu zamanlarını. Bunlar sana negatif düşüncelerini yıkarken lazım olacak, dost tavsiyesi 😉 

Kendine iyi bak, dostum. Görüşmek üzere. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM