İçerik Üreticisi
  • Facebook
  • Twitter
  • 14 Ocak 2020
  • 7
  • 153
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    4 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

İçerik Üreticisi

Pek çok insanın, içinin güzelliğini, kalbinin ne özel olduğunu fark etmeden ömrünü geçirmesi çok acı. Kimi insanlar, bu dünyanın bir tiyatro sahnesinden farksız olduğunu anlayıp, yüksek bilinçte idrak edebilip kuralına göre yaşayıp giderler. Anlarsınız şıp diye. Duruşundan, sükunetinden, nezaketinden, eyvallah deyişinden…O insanlarla hemhal olabilmek pek mümkün, dilini anlar, çabasını, yolunu idrak edebilirsek. Ne dersiniz içerik […]

Pek çok insanın, içinin güzelliğini, kalbinin ne özel olduğunu fark etmeden ömrünü geçirmesi çok acı. Kimi insanlar, bu dünyanın bir tiyatro sahnesinden farksız olduğunu anlayıp, yüksek bilinçte idrak edebilip kuralına göre yaşayıp giderler. Anlarsınız şıp diye. Duruşundan, sükunetinden, nezaketinden, eyvallah deyişinden…O insanlarla hemhal olabilmek pek mümkün, dilini anlar, çabasını, yolunu idrak edebilirsek. Ne dersiniz içerik üreticisi olmaya?

Kendi İçeriğimizi Üretelim Mi?

Uzmanları kaliteli içerik üretmek için 8 temel madde sunuyorlar önümüze.

Bakınız o maddelere;

-Kendi sesinizi bulun*

-30 saniyeyi iyi kullanın*

-Yazmadan önce iyi kurgulayın*

-Fazla kelimeleri atın*

-Okuyucunun 5 duyusuna hitap edin*

-Mesajınızı net şekilde ulaştırın*

-Kendinizi sürekli besleyin*

-Mükemmeli hedefleyin*

Bu muhteşem 8 madde üzerinde epeyce düşündüm. Öyle iddialı ki hepsi. Kendi sesinizi bulun diyor… Kendinize dönün, kendinizi keşfedin, özel oluşunuzu, sesinizin tınısının herkesten farklı oluşunu, yaratılış gayenizi fark edin… 30 saniyeyi iyi kullanın diyor… Vuslat ne vakit ey dost! bilemiyoruz. Ancak, bu gezegende misafir olduğumuzun ve misafirliğin çok da uzun sürmemesi gerektiğinin, süremeyeceğinin hepimiz farkındayız. Fakat bunu en çok ölümle burun buruna geldiğimizde, ya da biriciklerimizi sonsuza uğurladığımızda anlıyoruz. Yazmadan önce kurgulayın diyor üçüncü madde… Koca bir sınıf içinde, her sabah bembeyaz bir kağıt önümde, kalemim elimde uyanıyorum. Yaz ! diyor filmin yönetmeni. Kurgularken cevapları düşünüyorum. Cevap vermeden önce düşünüyorum, agresifse o gün hayat ! düşünüyorum, kalabalıksa düşünceler, ben daha fazla düşünüyorum…

En çok da susuyorum! Fazla kelimeleri atın diyor… Atıyorum. Netim, açığım. Lütfedip beni muhatap alan Mevlâm ne düşünüyor bilmiyorum ama benim bir an önce tertemiz bir içerik üreterek, rızaya varmam şart! Bunu da uzun uzun cümlelerle değil, temiz bir ağızla, bir iki sözcükle yapabilmeyi yeğliyorum. Okuyucunun 5 duyusuna hitap edin diyor…Beni kendisine muhatap seçen, lütfeden Râb doğmadı, doğurulmadı. Yaratma sıfatının olduğunu, beni duyduğunu, her halimi okuduğunu, kirpiğimin hareketini ezelden bildiğini, hislerime çok önem verdiğini, ben ağlayınca ağladığını, ben mutluysam onun da gülümsediğini biliyorum. İman ettim!

Kendinizi sürekli besleyin diyor… Dua diyorum. Dua beslenebilmem, çiçek açabilmem, nefes alabilmem, her gün yeniden doğabilmem için elzem. Dua tek silahım! Kalkanım,korumam, arkadaşım, yalnızlığım, kalabalığım, içimin gökkuşağı. Dua, babam, annem, kardeşim. Mükemmeli hedefleyin diyor… Rıza makamına varmak belki. İman tadına ermek. Tevekkülün sonunda eyvallah diyebilmek. Hal ile tasdik edip, ışıklı yollardan geçmek. Nefs-i mutmainne de kalmayı, hep orada kalarak öğrenciliğimin doruğa ulaşmasını hayal ediyor ve gül bahçesinde silah olmuş duama yapışıyorum. Her şeyden razı olabilmeyi hedefliyor ve Cennet kapısının kapıcısının beni içeri buyur etmesini hayal ediyorum. Mükemmeli hedeflerken idrakim, ruhum, varlığım başka planlar yapamıyor, gönlümün dalgalı denizi başka türlü durulmuyor.

İçerik Üreticisi

Benim içerik üretmekten anladığım bu sevgili dostum.Varsın uzmanları ve profesyoneller bu hızlı iletişim çağında, işleri bir nebze kolaylaştırmak için basit ve anlaşılır maddeler üretsinler. Ben bana bakan tarafı üzerinde çalışıyor ve Allah’ımdan gelen emirleri ve yasakları sorgusuz kabullenebilme yetisine talip olmaya niyet ediyorum.

Niyetime dayanıyorum, içeriğimin, biricik kalbimin temizlenmesi, sahibinin buyurup gelmesi için çalışmaya devam ediyorum. Her şey tertemiz bir içerik üretebilmek için.

Şadan Yer

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

7 yorum

  1. Siz bir harikasınız hiçbir tanışma tesadüf değil herşey yaradanımızın takdiri üzere bize kattıklarınız İçin sonsuz teşekkürlerimi sunarım sizi seviyorum sevgili şadan

    • Ah ne güzelsiniiz?Kalpten kalbe bir yol yaptım, tam da orada buluşuyor,halleşiyoruz Rabbimizin izniyle.Varolun ?

  2. Şadan’ım ne güzel bir yazı yine.
    8 maddede Ruha Revan olmuşsun yine.
    Bu yazını da arşivleyeceğim yine, dönüp dönüp tekrar okumak için.
    ♥️

  3. İlim Tek ablacım ve herkesin idrakine göre katman katman gül gibi açılıyor. Şükür ki öyle. Zahir de güzel; ama derinlere dalmak inciye götürüyor insanı ne büyük lütuf. Şu 8 maddeyle, o inciye yol alıyorum gibi geldi, teşekkür ederim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM