KubraNur Sayan
KubraNur  Sayan
kubranursayan@gmail.com
Davranışlarda Çığlık Atar Bazen
  • 0
  • 201
  • 26 Ocak 2020 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Davranışlarda çığlık atar bazen. Öyle bir çığlık atar ki hemde, yedi alem bir araya gelse çıkaramaz o sesi. Avaz avaz bağırır yardım edin diye de kimse duymaz sesini. Sağırdır çünkü insanlar duymak istemediklerine. Sağırdırlar ve duymazlar Ancak işine geleni duyarlar. İşine geleni severler. İşine geldiği gibi davranırlar. Böyledir insanlar işte. Sevmek istersin, güvenmek istersin, seversin, […]

Davranışlarda çığlık atar bazen. Öyle bir çığlık atar ki hemde, yedi alem bir araya gelse çıkaramaz o sesi. Avaz avaz bağırır yardım edin diye de kimse duymaz sesini. Sağırdır çünkü insanlar duymak istemediklerine.

Sağırdırlar ve duymazlar

Ancak işine geleni duyarlar. İşine geleni severler. İşine geldiği gibi davranırlar. Böyledir insanlar işte. Sevmek istersin, güvenmek istersin, seversin, güvenirsin, bin pişman, bin perişan olmanı sağlarlar. Ama insanlık bu ya, sen yine de hatalarını haklı çıkaracak bir şey ile karşılaşmayı umut edersin. Hatta öyle bir şey olmalı ki, sen yanlış anladığın için ondan özür dileyecek konuma gelmeyi dilersin. Çünkü hatalı olduğunu fark edip kendini affettirmeye çalışmak sevdiğinin insanın sana hainlik yaptığını kabullenmekten daha kolaydır.

Ama insanlık bu ya, gözümüze apaçık görünse dahi kabullenmemek için reddetme yollarına gireriz. Lakin ne kadar dirensek bile kabul etmekten başka şansımız kalmadığı gerçeğiyle er ya da geç yüzleşiriz. Olan bize olur, uykularımıza olur, sevgimize olur, inancımıza olur, umutlarımıza olur. Olan bize olur, biz gecenin bir yarısı acıdan kanar ve kıvranırız da, bize bunu yapanlar mutlu mesut uyur.

Davranışlarda çığlık atar, atmaz mı!

İnsanın isyan edesi gelir böyle zamanlarda, yetmedi bir de bunalası, sıkılası gelir. Çünkü yediremez insan sevdiklerinden hainlik görmeye de, kabul etmemek  ve reddetmek için bin takla atası gelir. Gerçek olan  ihtimali kabul etmek yerine gerçek olmayan milyonlarca olasılık üretir, arka perdede çok başka olaylar biriktirir ama hiçbiri zannetmeyi istediği gibi çıkmayınca eline benzin ile kibrit alıp tüm dünyayı yakası gelir.

İnsanlık bu ya, olmayacağı oldurtmak için yeni yollar keşfeder, yol yoksa oturur o yolu kendi inşa eder, gerekirse o yolda canını bile verir taa ki olmayacağına ikna olana dek. Ama insan istiyorsa bir şeyi, o yolun yol olmadığını kabul etmekte isteği ölçüsünde değişir. Çünkü sevgisi kadar inadı vardır insanların, inadı kadar mücadele gücü vardır. Öyle kolay pes ettiremezsiniz gerçekten seven ve isteyen insana. Pes etmesini istersiniz elbette lakin mesele onun pes etmeyi isteyebilmesini sağlamakta. Çünkü dünyanın en sağlam kanıtlarını bile masaya serseniz, o yolu tekrar inşa etmek için bir sebep bulacaktır kendince. Hiçbir şey bulamazsa sevgisini koyar devam eder inşa etmeye.

Davranışlar sessizdir; ancak dünyanın en büyük çığlıklarını verir.

Davranışlar sessizdir; ama dünyayı bile fethettirir.

Davranışlar sessizdir; ama tüm gücü içinde biriktirir.

Davranışlar sessizdir; ama en derin anlamlara sahiptir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM