Çocuk Masalları ve Çocuk Hikayeleri Okuma Sitesi
  • Facebook
  • Twitter
  • 8 Ocak 2020
  • 0
  • 170
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Çocuk Masalları ve Çocuk Hikayeleri Okuma Sitesi

Çocuklara Masal ve Hikayeler Okumanın Önemi Çocuklar için masal okumak çocukların kişisel gelişimine olumlu katkı sağlar, çocukların hayal dünyasını zenginleştirir ve gerçek hayatta karşılaştığı olaylara karşı mücadele gücünü sağlar. Masallar pedagoji eğitimi açısından da çok önemlidir. Tarihten bugüne gelen Türk ve Dünya masallarını incelediğimizde, birçok kültürde masallar vasıtasıyla çocuklara iyilik, doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık gibi değerler […]

Çocuklara Masal ve Hikayeler Okumanın Önemi

Çocuklar için masal okumak çocukların kişisel gelişimine olumlu katkı sağlar, çocukların hayal dünyasını zenginleştirir ve gerçek hayatta karşılaştığı olaylara karşı mücadele gücünü sağlar. Masallar pedagoji eğitimi açısından da çok önemlidir. Tarihten bugüne gelen Türk ve Dünya masallarını incelediğimizde, birçok kültürde masallar vasıtasıyla çocuklara iyilik, doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık gibi değerler kazandırılmaya çalışılmıştır. Dünya klasik masalları arasında kabul edilen La Fontaine masalları, Ezop masalları, Andersen masalları ve Grimm kardeşler masalları, Binbir gece masalları, Kelile ve Dimne hikayelerinde hep bu amaçların gözetildiğini görebiliriz. Masal okumak sadece uyku öncesi bir etkinlik değil, her zaman yapılması gereken bir okuma etkinliğidir.

Masal Okumak Neden Önemlidir?

Çocukların masal okuması onların düşlerini zenginleştirir, daha çok hayal kurmalarına yardım eder. Olağanüstü olaylar ile yaşamdaki olağanüstü durumlar arasında benzer bir ilişki kurularak, gerçek hayata uyarlanır. Çocuk Masalları çocuklara kitap okuma alışkanlığını daha kolay kazandırır. İnsanlar kendini geliştirmek için mutlaka okuma alışkanlığı kazanmalıdır. O sebeple okumaya erken yaşta çocuklarımıza çocuk masalları okutmaya başlamalıyız. Masallar bize kültürümüzdeki en derin izleri yansıtır. Masallarda her zaman kötüler kaybeder, iyiler kazanır. Böylece çocukların kötülüklere karşı mücadele gücü artırılır.

Keloğlan Hakkında

Masal kahramanımız Keloğlan, Türk masallarının vazgeçilmez karakteridir. Nesiller boyu Türk masallarının değişmez üyesi olan Keloğlan Türk halkının karakterini çok iyi yansıtır. Öyle ki; Fakir ve kel bir çocuk olmasına rağmen Kral’ın kızına aşık olacak kadar gözü karadır. Bu özelliği biz Türklerin ne kadar gözü kara bir millet olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Masal sitemizde Keloğlan masallarını, Çocuk Hikayelerini ve diğer tüm Türk masalarını bulabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM