Yediler
  • Facebook
  • Twitter
  • 16 Nisan 2024
  • 10
  • 154
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    4 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Yediler

Neden yediler yazımın başlığı birazdan sıra ona gelecek. Ama önce söyle bana kendine sarıldın mı hiç? Mecazen değil bu sorum. Şöyle gerçekten, sımsıkı, samimiyetle, içinden gelerek, tüm yangınlarına, kırık döküklerine iyi geleceğine inanarak kendine sarıldın mı hiç? Geç aynanın karşısına. Kollarını kocaman aç ve sar kendini. Sar sar ! Kemiklerin acısın. An’da kal. Bırak dışarıda […]

Neden yediler yazımın başlığı birazdan sıra ona gelecek. Ama önce söyle bana kendine sarıldın mı hiç? Mecazen değil bu sorum. Şöyle gerçekten, sımsıkı, samimiyetle, içinden gelerek, tüm yangınlarına, kırık döküklerine iyi geleceğine inanarak kendine sarıldın mı hiç? Geç aynanın karşısına. Kollarını kocaman aç ve sar kendini. Sar sar ! Kemiklerin acısın. An’da kal. Bırak dışarıda kalsın o canını sıkan her ne ise. Sen, SANA sarıl. Sen, tüm kıymetine, varlığına, özüne sarıl. Sonrası bulutların üzerindesin. Değmez mi? Öyle bir değer ki! Önemli olan zor günlerinde kendin gibi kalmak. Edep sınırını aşana bakmadan,sen gibi kalmak. Kendin gibi sıyrıldıysan olay yerinden, alkışla kendini. Yok yapamadın, çirkinleştiysen geçmiş olsun!

Yediler

Geçen günlerde beyin gelişimi hakkında bir seminere katıldım. Beynimizin ne muazzam olduğunu yine hayretle, ilk kez dinler gibi dinledim. Hocam muhteşem beynimin gidişatını anlatırken, ben zikir çektim. Daha çok çektim. Çünkü insan bu muazzamlığın karşısında sadece ve üst üste şükür etmekten başka bir şey yapamıyor. Seminer çıkışı öyle iyi hissettim ki, doğum günümün gelecek yıl hangi güne denk geldiği, geçen doğum günümde ne yaptığım gibi sorular zarf şeklinde açılmaya başladı beynimin en meraklı kıvrımında. 7 Temmuz da doğdum ben. 07/07 tarihinde. Yürümeye devam ederken, ne çok “7 “nin hayatımızda olduğunu düşündüm. En sevdiğim rakam 7, uğurlu rakamım 7 doğum tarihi 7/7. Başladım mı 7′ nin daha başka nerelerde geçtiğini düşünmeye. Bakınız şimdi kendine sarılmaktan nereye doğru gidiyoruz:)

Biliyorsunuz mutlaka; fakat hiç dikkat etmişmiydiniz;

Türkiye yedi harfli. Müzikte yedi nota var. Atatürk yedi harfli. Ph skalasında 7 nötrdür. Uğur böceğinin yedi noktası var. Çiçeklerden yedi veren gül’e ne demeli. Babaannem “bela anmayın, yedi mahalleye zararı var” derdi. Yedi nefis mertebesi var. Dünyanın yedi harikası, yedi kıtası var. Çocuklar ortalama yedinci ayda diş çıkarırlar ,yedi yaşında dökerler. Anadolu yedi harfli. Yerin yedi kat altı ve yedi kat üstü olduğunu söylerler. Ölenin arkasından yedi gün dua okunur. Geyikler yedi yılda bir yavrular. Nazar dualarının yedi kere okunmasının iyi geleceğini söyler büyüklerimiz. İstanbul yedi tepe. Soyumuz yedi göbek. Hafta yedi gün. Ney’in yedi deliği var. Gökkuşağı yedi renk. Of ne muhteşem öyle değil mi! Yedi kocalı Hürmüz’ü unutmadım:) Yedi cüceler canımdır. Kurbanlık dana hissesi yedi paydır:) Osmanlı Devleti kurulduktan sonra yedinci asırda yıkıldı. Barış Manço’nun 7’den 70’e isimli bir programla akıllarımızda, kalplerimizde yer etmesi tesadüf değil. Ve ben 7 Temmuz’da doğdum:)

Düşündükçe “yediler”e daldım, düşündükçe daha fazla yediye ulaştım. Buraya sığdırabildiklerim bu kadar.Gel de sarılma şimdi kendine dedim ve yine sarıldım kendime, özüme, acıyan yerlerime. Her şey bir mucize. Her birimiz birer mucizeyiz çünkü proje biziz. Şimdi de sıra sizde. Bu oyunu beraber oynayalım mı? Bana yazın. Bakalım sizde ne yediler var.

Şadan Yer

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

10 yorum

  1. ”Kendin gibi sıyrıldıysan olay yerinden, alkışla kendini. Yok yapamadın, çirkinleştiysen geçmiş olsun!” hep aklımda olacak hep. Bu arada kendime kocaman sarılırken kendi ‘Ben’imi yani Rabb’imi düşündüm. O’na sarılma idrakı ne büyük güç verdi bana. Sağol ablam.

    • Canım Melda’m…Kendimiz gibi olalım,ruhumuza nasıl can verildiyse öyle kalalım inşaallah kardeşim.Varol.

  2. Tam da sabah sabah istrmediğim şeye itiraz edip hakarete uğradığım bu günde sanki yazı bana yazılmış gibi geldi, kendim gibi kalabildim adabınca istemiyorum dedim ve ağladım zayıflık, canım yandı ama, gelellim yedi rakamına ben sekize hastayım ama yediye hürmetim çok düşününce sebebi malum, hatırlattınız sağolun varolun sevgiyle

    • Kötü söz ve davranış sahibini bağlar, ağlamamız da bizim insan gibi insan olduğumuzun göstergesidir.Cok teşekkür ederim güzel yorumunuz için,kiymet verip okumuşsunuz.Hep iyi olun.

  3. Ne güzel bir yazı kaleminize sağlık. Bizim hayatımızda tek 7 var o da ikimizin uğurlu rakamlarının toplamı 7 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM