KubraNur Sayan
KubraNur  Sayan
kubranursayan@gmail.com
Gökyüzünden Aşağı, Sonra Tekrar Yukarı!
  • 2
  • 137
  • 29 Aralık 2019 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Sokağın ortasında Tom Odell’in Another Love şarkısının sözlerini mırıldanarak yürüyorum ve gökyüzüne bakıyorum. Hayal kuruyorum. Tüm yaşadığım yıkıntılara rağmen hayal kurabilme cesaretini gösterip en sevdiğim melodileri ruhumda hissetmeye devam ediyorum. Çünkü biliyorum. Biliyorum ki hiçbir kötü insan hayallerimden vazgeçmemi sağlayamayacak, hiçbir insan kalkamayacağım kadar yere seremeyecek beni. Bazen düşeceğim, uzun süre yerde kalacağım belki, asla […]

Sokağın ortasında Tom Odell’in Another Love şarkısının sözlerini mırıldanarak yürüyorum ve gökyüzüne bakıyorum. Hayal kuruyorum. Tüm yaşadığım yıkıntılara rağmen hayal kurabilme cesaretini gösterip en sevdiğim melodileri ruhumda hissetmeye devam ediyorum. Çünkü biliyorum. Biliyorum ki hiçbir kötü insan hayallerimden vazgeçmemi sağlayamayacak, hiçbir insan kalkamayacağım kadar yere seremeyecek beni. Bazen düşeceğim, uzun süre yerde kalacağım belki, asla kalkamayacağım sanacağım ama her zaman yaptığım gibi yeniden kalkacağım. Gökyüzünden Aşağı, Sonra Tekrar Yukarı! Yeniden hayal kuracağım, yeniden mücadele edecek ve kazanana kadar durmayacağım. Çünkü bizler böyle yaparız, böyle hayal kurarız, böyle hayatta kalırız. Böyle yaşarız. Savaşırız, mücadele ederiz, devam ederiz.

Bazen hayatın sahip olduğumuz mutluluklardan ziyade savaştığımız mücadele anları olduğuna inanıyorum. Sanki esas olay kazanmak ya da kaybetmek değil. Sonuç almak değil. Sanki esas olay savaşmak ve savaşmaya devam etmek ile ilgili. Bu yüzden kötü insanların canımızı ne kadar yakarlarsa yaksınlar hayatımızı durdurmalarına izin vermeyelim. Hayatımıza dahil olan her insanı güzelce ağırlayalım, gitmek istediklerinde de bize yakışır bir şekilde yolu gösterelim. Burada da önemli olan karşı tarafın ne tür bir davranışı hak ettiği değil, bizim olaylar karşısında ne tür bir davranışı kendimize yakıştırabileceğimiz sanırım.

Belki de bu yüzden hayatıma giren her insanı güzel ağırladım ve gitmeleri gerektiğinde güzelce yolcu ettim. Çünkü herkese hak ettiğini veremeyeceğimi biliyordum. Kimse kimseye tam anlamıyla her defasında hak ettiğini veremez çünkü. Ama en azından biz kendimizin ne hak ettiğini bilip tepkilerimizin bize yakışıp yakışmayacağına karar verebiliriz. En azından biz, bize nasıl davranıldığına bakıp hayatımızda kalmalarına izin verip vermemenin doğru olduğunu kararlaştırabiliriz.

Evet belki hiçbir şey sonsuza dek sürmez ama sürdüğü süre boyunca elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı ve daha fazla yapacak bir şey olmadığını bilerek hayatımıza devam ederiz. İnsanlar sizi ne kadar üzerse üzsün, kırarsa kırsın, ne kadar canınızı yakarsa yaksın ve sizin hakkınızda ne düşünürse düşünsün yine de çıkın sokaklarda en sevdiğiniz şarkıyı söylemeye, dinlemeye ve gökyüzünü izlemeye devam edin.

Gökyüzünden Aşağı, Sonra Tekrar Yukarı!

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM