Gözde Şengören
Gözde  Şengören
sengorengozde@gmail.com
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
  • 1
  • 169
  • 31 Aralık 2019 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? Hayatta Doğru Seçimler İçin Öneriler ve İlber Ortaylı Kitap Yorumu 2019’un son günlerinden merhabalar. Yılın sonuna gelmişken 2019 da okuduğum enlerimden  İlber Ortaylı kaleminden Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabını yorumlamak istedim sizlere . İlber Ortaylı denildiğinde aklımıza ilk , tarihi araştırmalar ve bu araştırmalar üzerine kaleme alınmış eserler  gelmektedir . Ancak bu kitap , İlber Ortaylı’nın kendi yaşamından ; kültürel […]

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? Hayatta Doğru Seçimler İçin Öneriler ve İlber Ortaylı Kitap Yorumu

2019’un son günlerinden merhabalar. Yılın sonuna gelmişken 2019 da okuduğum enlerimden  İlber Ortaylı kaleminden Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabını yorumlamak istedim sizlere . İlber Ortaylı denildiğinde aklımıza ilk , tarihi araştırmalar ve bu araştırmalar üzerine kaleme alınmış eserler  gelmektedir . Ancak bu kitap , İlber Ortaylı’nın kendi yaşamından ; kültürel birikimlerinden yola çıkarak  hayatı nasıl yaşamamızın gereklerine dair kaleme aldığı  bir kişisel gelişim kitabı . O yüzden bir kitabı alıp okumadan önce ön  araştırma yapmak daima gereklidir. İşte kitap yorumcuları burada devreye girmekte. ?  

Yayın Tarihi : 2019-02-14

Dil : TÜRKÇE

Sayfa Sayısı :288

Tür : Kişisel Gelişim

Kendim de bir Tarih Öğretmeni olduğum için İlber Hoca’nın pek çok konferansına katılma şansı buldum . Daha çok tarih yorumculuğuyla ilgilendiğim ancak tarih donanımının yanında sayısız ülke gezmiş pek çok önemli değerden ders almıştır . Somut örneklerini ise bu kitabında okuyucu ile paylaşmıştır. Bir Ömür Nasıl yaşanır ? Hayatı doğru yaşamak için öneriler kitabı , kendisini  her alanda yetiştirmiş bir insandan hayata dair tavsiyeler almak için önemli bir kaynak niteliğinde.  

Diğer kitaplarından farklı olarak  araştırma taslağından ziyade söyleşi havası içerisinde kaleme alınmıştır. Söyleşi olarak kaleme alındığı için  Gazeteci Yenal Bilgici’nin sorduğu sorular doğrultusunda kitaplaştırılmıştır. Okuduğunuz da hak vereceksiniz sanki sizde aynı  ortamda , dinleyici koltuğunda gibi hissedeceksiniz kendinizi . Bu yüzden sorulan soruları okumak da bir o kadar keyif vericiydi. Dili sade ,  anlatılmak istenen net okuyucuya verilmiştir.  

Kitaptan Alıntılar

Çocuğunuzu, sadece kendisi olduğu, çocuğunuz olduğu için sevin. Bizdeki büyük yanılgılardan biri, insanlarımızın kendi başaramadıkları şeyleri çocuklarından beklemesidir. Bunu yapmayın, çocuklarınıza kendi yükünüzü yüklemeyin. 

İşinizi doğru seçin. Daha en başından aşık olduğunuz bir işi yapmaya gayret edin. Bunu yapmazsanız, ne kadar çalışkan olsanız da hayattaki gayenizi kaybedersiniz; zihniniz uyuşur. 

İyi şehir; iyi bir kütüphanede çalıştıktan sonra, iyi bir salonda, iyi bir tiyatro oyunu seyredebildiğin ve temsilin ardından güzel bir kafeye gidip sohbet edebildiğin şehirdir. 

Yalnız kalmayı öğrenirseniz düşünmeyi de öğrenirsiniz. 

Alıntılardan anlaşılacağı üzere hayata dair genel tavsiyeler okuyucuya sunulmuştur. Bunu yaparken hem verdiği tavsiyeler hep yaptığı eleştiriler  üzerine katılacağınız sohbet ortamında konuşulacak pek çok birikimde sunmuştur.  

Yazımın başında da dediğim gibi 2019’a iz bırakan eserlerden . Sizler de kitap üstüne sohbet etmek istediğiniz ancak henüz kitabı okumamış dostlarınıza güzel bir yılbaşı hediyesi olarak alabilirsiniz 🙂 ?SEVGİLERİMLE İYİ SENELER ?

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM