Serra Uzun
Serra  Uzun
uzunserrra@gmail.com
Aynı Yıldızın Altında
  • 4
  • 163
  • 18 Aralık 2019 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,50.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

” Aynı Yıldızın Altında ” ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Veya filmini izlemişsinizdir.Kitabı beş yıl önce okumuş olmama rağmen beni hala etkileyen bir kitaptır. Aynı Yıldızın Altında Konusu Konusundan biraz bahsedeyim. Kanser hastası olan Hazel Grace,ailesinin zoruyla kanserli çocuklar için açılmış destek grubuna gitmeye başlar.Orada Agustus Waters ile tanışır. Destek grubundan çıktıktan sonra birlikte film izlemeye Agustus’un […]

” Aynı Yıldızın Altında ” ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Veya filmini izlemişsinizdir.Kitabı beş yıl önce okumuş olmama rağmen beni hala etkileyen bir kitaptır.

Aynı Yıldızın Altında Konusu

Konusundan biraz bahsedeyim. Kanser hastası olan Hazel Grace,ailesinin zoruyla kanserli çocuklar için açılmış destek grubuna gitmeye başlar.Orada Agustus Waters ile tanışır. Destek grubundan çıktıktan sonra birlikte film izlemeye Agustus’un evine gitmeye karar vermişken Agustus’un cebinden sigara çıkarması Hazel’i rahatsız eder. Fakat bu Agustus’un metaforlarından birisidir.

“Seni öldüren şeyi dişlerinin arasına koyuyorsun ama seni öldürecek gücü vermiyorsun”

Kitabın en sevdiğim yerlerinden birisidir. Sonrasında Agustus’un kötü şöförlüğü ile film izlemeye giderler. Birbirlerini tanımaya çalışırlar. Hazel favori kitabı olan ‘’Devasa Üzüntü’’isimli kitaptan bahseder. Zombi kitaplarından hoşlanan Agustus ile Hazel birbirlerinin favori kitaplarını okumaya karar verirler.Fakat Devasa Üzüntü kitabının sonu belirsiz bitmektedir ve bu Agustus’u çıldırtır ve kitabın yazarı olan Peter Van Houten ile iletişime geçmeye karar verir.Yazdığı maile cevap alan Hazel ve Agustus yazarla görüşmek için Amsterdam’a giderler.

Bence bundan sonrasını kendiniz okuyup yorumlamalısınız. Ama kesinlikle kitabı okuduktan sonra filmi izlemelisiniz.Karakterlerin filmde nasıl işlendiğini görüp karakterler hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda gerçekçi bir hava yaratıyor, kitap bittikten sonra yaşam ve ölüm arasındaki çizginin aslında çok ince olduğunun farkına varıyorsunuz.

Sonsuzluk kavramı

Birde sonsuzluk kavramı var. Sonsuzluk sanılan kadar geniş çaplı olmak zorunda değil. Hazel’in söylediği gibi ; ‘’0 ve 1 arasında sonsuz sayı vardır.0.1,0.12,0.112 vardır ve diğerlerinin de birleşimiyle oluşan bir sonsuzluk koleksiyonu. Tabiki 0 ve 2 arasında veya 0 ve bir milyon arasında daha büyük sonsuzluklar vardır.Kısaca bazı sonsuzluklar ,diğer sonsuzluklardan daha büyüktür.İçinde sayılı günlerin olduğu bir sonsuzluk verdin bana ve bunun için sonsuza dek minnettarım’’ sonsuzluk kavramını mükemmel bir şekilde açıklamış. Agustus ile Hazel sayılı günlerin olduğu sonsuzluk içine sığdırdıkları duyguların anlatış şekli o kadar güzel ki … Kitabı okuduktan sonra hayata bakış açınızın değişeceğini garanti edebilirim. Sonu her ne kadar mutsuz bitse de hikayeleri okunmaya değer.

Hayatta her şeyin olabileceğini fakat yine de hayatı olabildiğince güzel ve mutlu yaşamamız gerektiğini ve birçok gerçeği hatırlatıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. Başarılarının devamını dilerim şuan verdiğin kitabı okuyorum ve bitince kesinlikle filmini izleyeceğim❤❤❤çok güzel yazmışsınnn❤?❤?❤?

  2. Kitabın yorumunu o kadar güzel yapmışsın ki bi an önce okumak ve izlemek istiyorum?

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM