Acemi Aktüel ve Edebiyat Dergisi
  • Facebook
  • Twitter
  • 7 Aralık 2019
  • 0
  • 178
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Acemi Aktüel ve Edebiyat Dergisi

Merhabalar, Acemi Aktüel ve Edebiyat Dergisi ‘nden Kybelenin Varisleri kitabının yazarı Fatma Türkdoğan’la bir aradayım bugün. O kadar güzel ve güçlü kalemler var ki dergide kesinlikle okumanızı isterim. Ben sözü Fatma Hanıma bırakıyorum ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Takvimlerden düşen her yaprak ömür hanemize bir çentik atıyor; eksiliyor, eksiliyoruz ve bir gün son buluyor […]

Merhabalar, Acemi Aktüel ve Edebiyat Dergisi ‘nden Kybelenin Varisleri kitabının yazarı Fatma Türkdoğan’la bir aradayım bugün. O kadar güzel ve güçlü kalemler var ki dergide kesinlikle okumanızı isterim. Ben sözü Fatma Hanıma bırakıyorum ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Takvimlerden düşen her yaprak ömür hanemize bir çentik atıyor; eksiliyor, eksiliyoruz ve bir gün son buluyor yaşamımız geçici gölgeliğimiz dünyamızda. Yaşam herkese adil davranmıyor maalesef. Refah içinde yaşayanlardan daha fazla yokluk ve sefalet içinde olanlar… Her ne yaşanıyorsa yaşansın hayat sürgit devam ediyor, ta ki son yaprak düşene dek.

Sevinçle hüznü, gülmeyle ağlaması, öfkeyle sakinliği, mutlulukla mutsuzluğu iç içe geçmiş, velhasılıkelam insan olmanın her hâlini yaşayan âdemoğlu; naturasına, donanımına, gelirine ve problemlerini çözmedeki maharetine göre yaşamın ucundan tutunup hayatını idame ettirmeye
çalışıyor.

Edebî eserlerin süjesi olan insanoğlunun yaşama çabasını eserlerine yansıtan sanatçılar, konu bulmakta zorlanmıyorlardır desem yanlış olmaz. Zira öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki çoğu kez yazmak için yaşanmış hissi veriyor bana.

Yazma eyleminde yazar; insanlara, olaylara ve kişilere, dışarıdan bakar, iç dünyalarını ve ruhlarında kopan fırtınaları ise kendi tecrübelerini hayal gücüyle harmanlayarak kurgular. Başka hiçbir canlıda olmayan bu kabiliyet, yazma ameliyesiyle zirveye çıkartılır.

Düşünen beyinler; deneme, makale, roman, hikâye gibi düzyazılar, kendi mecrasında çavlanlar gibi çağıldayan şiirler yazmışlardır. Nakışlı bir kilim gibi ilmik ilmik örülen romanlar, yazarın, olayları temponun en yüksek yerinde düğümleyip sonradan okurun farkına varamayacağı yavaşlıkta çözümleyerek ortaya yine insanı anlatan yapıtlar ortaya koyar.

Hikâyeler ise geometrik şekillere benzer, kâh üçgendir kâh kare… Kimisi de aklın ve zekânın sınırlarını zorlar. Açıları, anlatıcıları sürekli değişen ve tadında kalan hikâyelerde nice insanların sevinçlerine, üzüntülerine, pişmanlık ve fedakârlıklarına tanık oluruz.

Şiirle ilgili en güzel sözü ise Yahya Kemal Beyatlı söylemiştir: “Şiir, düşünceyi duygu hâline getirinceye kadar yoğurmaktır.”

Bu sözün üzerine ne söylersek söyleyelim yine de şiirin ne olduğunu bu kadar çarpıcı bir ifadeyle anlatamayız.

Gelelim 2020 yılına iki adım kala, sizlerin beğeniyle okuyacağınız edebî eserlerin yer aldığı Kasım-Aralık sayımızın içeriğine:

Acemi Aktüel ve Edebiyat Dergisi ‘nde bu ay kimler var?

Bu sayımıza şiirleriyle katkı sunan şairlerimiz: Talha Yakup ATLI, Ferhat NİTİN, İlknur ŞİMŞEK, Murat AZAK, Sarp Eren ÇERÇİNLİ, Hızır İrfan ÖNDER, Hasan ILDIZ

Hikâyeleriyle yeni sayımızda yer alan yazarlarımız: Selahattin EĞE, Ceren TÜRKKAN, Eyüp YILDIRIM, Emine Peker ŞANSAL, İdris ERDOĞDU

Deneme türündeki eserleriyle yer alan yazarlarımız: Gazel YİĞİT, Eftelya FETTAOĞLU, Ayşenur OYGUR, Arzu AYTUR

Kitap İncele Yazısı türündeki eserleriyle yer alan yazarlarımız: Hatice Eğilmez KAYA, Kamil AKDOĞAN

Gezi yazısı türündeki eseriyle, Mevlüt GÜLER.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl dileğiyle şimdilik hoşça kalın efendim…

Acemi Aktüel ve Edebiyat Dergisi ‘ne tüm seçkin kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM