Yeliz&Yeşim KOÇ
Yeliz&Yeşim  KOÇ
yelzyesm@gmail.com
6 27 Treni
  • 0
  • 183
  • 17 Aralık 2019 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

6 27 Treni, Vignolles kağıt geri dönüşüm fabrikasında çalışıyordu. Fakat çalıştığı iş onun için işkenceydi çünkü her gün çalıştırdığı makine kitapları, dergileri önce alıyor daha sonra parçalayarak bir yığın haline getiriyordu. Guylain Vignolles bu korkunç makineye Şey adını vermişti. Makinenin o uzun ismini kullanmak pek de keyif verici değildi. Çalıştığı yerde yalnız değildi korkunç makinenin […]

6 27 Treni, Vignolles kağıt geri dönüşüm fabrikasında çalışıyordu. Fakat çalıştığı iş onun için işkenceydi çünkü her gün çalıştırdığı makine kitapları, dergileri önce alıyor daha sonra parçalayarak bir yığın haline getiriyordu. Guylain Vignolles bu korkunç makineye Şey adını vermişti. Makinenin o uzun ismini kullanmak pek de keyif verici değildi.

Çalıştığı yerde yalnız değildi korkunç makinenin ayaklarını yediği Guiseppe onun her zaman yanındaydı. Fakat artık makineyi çalıştıramayacağı için Guiseppe evinde hayatına devam ediyordu. Guylain Vignolles ise arada sırada arkadaşının yanına geliyor beraber yemek yiyip, sohbet ediyor, televizyon izleyerek günlerini geçiriyorlardı. Guiseppe o korkunç makine ayaklarını yediğinden beri (Guylain Vignolles deyimiyle Şey) hayattan pek bir beklentisi kalmamıştı ama onu hayatta tutan tek bir neden vardı. Okuyunca çok şaşıracağınız bu nedeni keşfetmek daha doğru olacağı için burayı atlıyoruz…

Guylain Vignolles evinde yalnız yaşadığını söyleyemeyiz. Evinde kırmızı balığı onun tek dostuydu. Küçük kırmızı balık Guylain Vignolles’in hayatının nasıl gittiğinin, nelerle savaştığından habersiz kendi dünyasında yaşıyordu. Küçük kırmızı balık için önemli olan tek şey Guylain Vignolles’in eve gelirken verdiği küçücük bir yem. Gerisi onun için pek de önemli değildi.

Guylain Vignolles her gün iş yerine giderken ve evine dönerken aynı güzergahı kullanıyordu. Her sabah Şey’den arta kalan kağıt parçalarını alıyor ve trende yüksek sesle okuyordu. Sıra dışı bir yolculuğa şahit olan yolcular ise Guylain Vignolles’e hayranlıkla bakıyordu.

6 27 Treni Akıllı Bellek

Guylain Vignolles bir gün işine gitmek için 6.27 treniyle yolculuk ederken bir akıllı bellek buldu. Bulduğu akıllı bellek sayesinde o sıradan hayatı bir anda değişti. Akıllı belleğin içindekileri keşfetmek ve yeni yaşantısına kavuşması o kadar kolay olmadı ama Guiseppe ile bu karmaşık olayı çözmek sandığından daha kolay oldu. Akıllı bellek sayesinde yeni bir amaç edindi ve sıradan hayatını geride bırakıp hayatına mutlu bir adam olarak devam etti.

Fransız yazar Didierlaurent kalemiyle ele alınan 6.27 Treni yazarın ilk romanıydı. İlk olmasına rağmen çokça başarılı olduğunu ve adından epeyce söz ettirdiğini unutmamak gerekir.

Çoğu okuduğunuz kitaptan dil bakımından ve anlatıldığı konu bakımından farklı olduğunu düşündüğümüz bu kitabı mutlaka okumalısınız. Keyifli Okumalar…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM