Yeliz&Yeşim KOÇ
Yeliz&Yeşim  KOÇ
yelzyesm@gmail.com
Okunması gereken 4 Modern Klasik
  • 5
  • 218
  • 01 Kasım 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bugün sizlere kendi kitaplığımızdan seçtiğimiz okunması gereken 4 modern klasik kitabı seçtik. Şimdiden keyifli okumalar… BİR ÇÖKÜŞÜN ÖYKÜSÜ Son derece çarpıcı ve merak uyandıran bu öykü Fransız sarayındaki aristokrat bir kadının gerçek yaşam öyküsünü anlatmaktadır. Madame de Prie kral tarafından Normandiya’ya sürülür. Eğlenceli ve hareketli günleri geride kalmıştır. İlgi odağı olduğu zamanlar artık bitmiş ve […]

Bugün sizlere kendi kitaplığımızdan seçtiğimiz okunması gereken 4 modern klasik kitabı seçtik. Şimdiden keyifli okumalar…

BİR ÇÖKÜŞÜN ÖYKÜSÜ

Son derece çarpıcı ve merak uyandıran bu öykü Fransız sarayındaki aristokrat bir kadının gerçek yaşam öyküsünü anlatmaktadır. Madame de Prie kral tarafından Normandiya’ya sürülür. Eğlenceli ve hareketli günleri geride kalmıştır. İlgi odağı olduğu zamanlar artık bitmiş ve gözden düşmüştür. Fakat bu sürdürüldüğü yerde de entrika ve eğlenceye devam etmekte ve yine ilginin kendi üzerinde olmasını istemektedir. İstediği ve beklediği hayatı yeniden canlandırmaya çalışan Madame de Prie başarılı olacak mı?

Stefan Zweig’dan 9 Aforizma ilginizi çekebilir.

BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU

Kitabın kendisi daha ilk sayfadan çarpıcı bir şekilde okuyucuları kendine çekiyor. İsimsiz bir mektup ve mektubu yazan kadının acılı hayatı okuyan herkesi etkisi altında bırakmaya yetiyor. Aşkın tanımını, hayatınızda sizin için aşkın ne anlam ifade ettiğini yeniden sorgulayacaksınız. Kitabı okurken isimsiz kadına bazen kızacak bazen de çektiği acılar karşısında üzülüp, kederleneceksiniz.

Stefan Zweig yine efsane bir kitap yazmış ve kuşkusuz etkisini uzun süre hissedeceksiniz.

Stefan Zweig’ın yaşamı ve diğer kitaplarını okumak için tıklayınız.

CASUS

Kitap birçoğumuzun okuduğu türün çok dışında yer alıyor. Kitaptaki olaylar Londra’da geçiyor. Ana karakterimiz dışarıdan bakıldığı zaman sıradan bir hayatı olan evli ve kendi halinde dükkan işleten biri gibi görünüyor. Fakat aslında karakterimizin asıl mesleği casusluk. Karısından ve karısının ailesinden bu konuyu nasıl saklıyor sizce? Ya da saklayabiliyor mu acaba?

Kitap genel olarak sürükleyici ilerliyor fakat bazı yerlerinde cümleler kendini tekrar ediyor. 309 sayfalık şahane eser kesinlikle okunmaya değer. Listenizde mutlaka olması gereken bir kitap diye düşünüyoruz.

AY’A YOLCULUK

Ay’a Yolculuk modern klasikler dizisine ait bir kitaptır. Kitabın konusu insanlı Ay yolculuğunu anlatmaktadır. Kitabın içerisinde geçen kahramanlarımız Gun-Glub üyelerinden oluşmaktadır. Gun-Glub üyelerinin her birinin kendilerine ait özellerini ve yetenekleri var. Bu yetenekler sayesinden hayal edilen yolculuk eksiksiz planlanacak gibi görünüyor. Ama bu heyecan verici serüvene bir de sürpriz bir misafir konuk oluyor. Acaba bu misafir planlanan Ay’a yolculuğu nasıl etkilemektedir? Bu yolculuğun sonu mutlu son ile bitecek mi?
Bütün merak edilen soruları cevaplamak için sizleri bu harika kitabı okumaya davet ediyoruz.

“Okunması gereken 4 Modern Klasik” şimdilik bu kadar devamı gelecek…

Sosyal Medyada Paylaşın:

5 yorum

  1. Bir Çöküşün Öyküsü, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu bu iki kitap benim için Zweig’la tanışmam diyebilirim ve muhteşem keyif aldım . Özellikle biyografi kitapları çok güzel tavsiye ederim. Ay’a Yolculukta ise farklı bir lezzet var. ama Casus’u henüz okumadım bunu da en kısa zamanda okumalıyım çok teşekkürler güzel seçimler..

  2. Bir çöküşün öyküsü okudum ve bir daha okudum kısa ama cok şey anlam ve mâna eden kitap guzel bir yazı olmuş başarılar ??

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM