radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Neden Öğretiyorsun Öğretmenim?
  • 17
  • 189
  • 30 Kasım 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    6 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“Eğitim bir kova doldurmak değil, bir ateşi yakmaktır” Birçok öğrenci için eğitime olan tutku, ilham veren bir öğretmen tarafından sık sık tutuşturulur. Neden öğretiyorsun öğretmenim? sorusunu bir öğretmen olarak cevaplamaya çalışacağım sizlere. Öğretmenler en iyisini söylemeye adamıştır kendini. Uzun saatler boyunca çalışıyorlar, müfredatı geliştirmek için kendi sınırlı kaynaklarını harcıyorlar ve sınıflarında öğrenciler için güvenli bir ortam […]

“Eğitim bir kova doldurmak değil, bir ateşi yakmaktır” Birçok öğrenci için eğitime olan tutku, ilham veren bir öğretmen tarafından sık sık tutuşturulur. Neden öğretiyorsun öğretmenim? sorusunu bir öğretmen olarak cevaplamaya çalışacağım sizlere.

Öğretmenler en iyisini söylemeye adamıştır kendini. Uzun saatler boyunca çalışıyorlar, müfredatı geliştirmek için kendi sınırlı kaynaklarını harcıyorlar ve sınıflarında öğrenciler için güvenli bir ortam ve misafirperver olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Yine de öğretmenler hak ettikleri tanımı almazlar. Onları motive eden nedir? Öğretime olan tutkuları nelerdir? Neden öğretiyorsun Öğretmenim?

Öğretmenlerden neden öğrettiklerini paylaşmalarını istedim . Aldığım cevapların miktarı inanılmazdı! Doğal bir tutkuyu takip etmek ve çocukların, gençlerin anına tanıklık etmek için verilen yanıtlar ilham vericiydi. Onları sizinle paylaşmaktan gurur duyuyorum:

“Çocuklara öğrenmenin zor olabileceğini anlamalarına yardım etmeyi seviyorum.” – Aylin P.

“Diğer profesyonellerle işbirliği yapmaktan ve farklı türdeki öğrencilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak için gereken yaratıcılıktan zevk alıyorum.” – Ali Y.

“Öğrencilerin de bana farklı kültürler, yetenekler ve bakış açıları hakkında öğretebileceklerini buldum.” – Jale M.

“Çocuğun savunucusu olmak ve kendi potansiyelini fark etmesine yardım etmek öğretimde en büyük eğlencemdir!” -Reyhan Y.

“Öğretiyorum çünkü bazen öğrencinin hayatında güvenebilecekleri tek kişi olduğumu biliyorum!” – Burak K.

“Öğrencilerimden her birinin, düşündüklerinden daha güçlü ve yaratıcı olduklarını fark etmelerinden daha iyi bir şey yok.” – Ahu Z.

“Öğrencilerin kendileri için düşünmeyi öğrenmelerine yardımcı olmak için.” – Nalan S.

‘Gelecek nesilleri etkilemek’

Öğrencileri için öğretmenler, bir eğitimciden çok daha fazlası olabilir. Öğretmenler, birlikte çalıştıkları okul yılları bittikten uzun bir süre sonra hala öğrencilerini destekler, hazırlar ve teşvik ederler.

Neden öğretiyorsun öğretmenim? ‘İlham vermek için’

Bilgi paylaşımını severler. Fikirlerini paylaşma, kavramları iletme ve çevrelerindekilerle konuşmaya ilham verme arzusu duyarlar. Öğretmenler çocuklara ulaşmayı ve ilerlemelerinin zaman içinde oluştuğunu görmeyi öğretir. Ne istediğini bulmalarını sağlarlar.

‘Ah, anladım!’

Bir öğretmen için en iyi an, bir öğrencinin ilk defa bir konuyu ya da konsepti kavramasına tanık olmaktır. Bir öğrencinin nihayet netliğe ulaşmasına yardımcı olmaktan daha iyi bir ödül yoktur. Bu an hem öğrenci hem de öğretmen için yaşamı değiştirebilir.

‘Bağlılık ve öz güven’

Öğretmenler, kendilerini çevreleyen diğer kişilerdeki mahkumiyetine yardım ve destek için bilinir. Sınıfta, öğrencilere, okula, ailelerine ve meslektaşlarına olan bağlılıklarıyla, güçlü bir öz güven duygusu da oluştururlar.

Neden Öğretiyorsun Öğretmenim? ‘Öğretmek için doğdum’

Birçok öğretmen mesleklerini basit bir sebepten seçti: Bunu yapmak için doğmuşlar. Çocuklarla çalışmayı ne kadar sevdiklerini ve sınıfta evde nasıl hissettiğini, tartışmaları kolaylaştırdığını ve büyümelerine yardımcı olduklarını görmezden gelemezler!

‘Gökyüzü, limittir’

Zevkle, öğrencilerine beklentilerin ötesine ulaşmaya teşvik etmenin yollarını bulmayı öğretiyorlar! Öğretmenler, hayal kapılarını aralıyor.

‘Yaz tatili’

Kim gevşemek ve rahatlamak için bir yaz tatili geçirmekten hoşlanmaz? Her ne kadar öğretmenler nadiren öğretmenlikten kopsalar bile, birçoğu, bu haftaları sonbaharda öğrencileriyle paylaşmak için yeni kavramları öğrenerek geçiriyor.

‘Bir çocuğun sevgisi saf ve koşulsuzdur’

Öğretmenlerimizin yaptıklarını sevmelerinin ana nedeni – öğrencileri! Öğrencilere, sadık bir öğrenme sevgisini ve diğer öğrencilerine yardım etmek için içten bir duyguyla paylaşıyorlar.

‘Öğrencim bana bağlı’

Öğretmenler, öğrencilerine, sınıflarına ve okullarına bağlılıklarını çok ciddiye alırlar. Destek, teşvik ve ilham için öğrencilerin ne kadar bizlerden yardım beklediklerini bilirler.

‘Anlamama yardım ettin’

Bazı öğrenciler için öğretmen, sınıfta netlik kazanmalarına yardımcı olan ilk kişidir. Öğretmenler, her öğrencinin kendine özgü bir şekilde ve kendi zamanlarında öğrendiğini bilir.

Neden öğretiyorsun öğretmenim ‘Gücü göstermek için’

Öğretmenler, nasıl başarısız olunacağını ve başarılı olabileceğini, başkalarına nasıl davranılacağını ve yardım edileceğini ve her zaman yukarıya ve bir adım öteye gitmeyi göstermek için model oluşturur. Gücün nasıl keşfedileceğine ışık olurlar.

‘Torunlarım ve çocuklarım’

Birçok öğretmen kendi yolunu takip edecek başkaları için ilham verici olmaya çalışmaktadır. İleride kendi çocuklarının (veya torunlarının) gurur duyabilecekleri kişiler olmayı öğretiyorlar!

‘Hevesli öğretmenlere yardım et’

Öğretmenler yalnızca öğrencilerle çalışmaktan hoşlanmaz, diğer öğretmenlerle çalışmaktan da zevk alırlar! En iyi uygulamaları paylaşma, hikayeleri teşvik etme veya ders planları olsun, öğretmenler teşvik ve ilham için birbirlerine güvenirler.

‘Her şeyi eğlenceli tutmak’

Eğer eğlenmiyorsanız, bir şeyler yapmanın amacı nedir? Öğretmenler, sınıf rutinlerini yenilemek, öğretmek ve öğrenmek için yeni ve heyecan verici yollar keşfetmekten keyif alır. 

Neden öğretiyorsun Öğretmenim? ‘Etkili olmak için’

Öğretmenler, öğrencileri akademik müfredatı anladıklarında ve gerçek dünyadaki durumlarda uygulayabilecekleri yollar buldukları zaman sevinmektedirler. Öğrencileri başarılı olmaya hazırlama, mutlu yetişkinler için nihai amaçtır.

Neden öğretiyorsun öğretmenim sorusuna cevaplar yetmez çünkü:

Öğretmenler hemen hemen her şeyi yapabilir! Sadece öğretmen değiller, rehber, antrenör, motive edici, destekçi, sırdaş ve arkadaş…..

Tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Gününü kutluyorum. Hak edilen değerde ve sevgiyle kalalım…

Sosyal Medyada Paylaşın:

17 yorum

  1. Bir öğretmen olarak söylüyorum. Bir öğrencimin başarılı olması, iyi yerlere gelmesi, kültürlü ve ahlaklı vatansever bir insan olması ve birgün çıkıp gelip “hocam ben başardım” demesi dünyalara bedel. 100 öğrenci içinde 1 öğrencide bile bu duyguyu yaşamak için emek vermeye fazlasıyla değer.

  2. öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek olduğu kadar aynı zamanda bir peygamber mesleğidir. ayrıca çok değerli bir meslektir bir toplum için. Atatürkün dediği gibi bir toplu muasır medeniyetler seviyesine çıkarmada en temel meslektir. Ama bu kutsal mesleği şu günlerde o kadar zarar verdiler ki hakkıyla yapmak isteyen öğretmenlerimize Allah yardımcıları Olsun.

  3. Öğretmenlerin değeri ne yazık ki ilerleyen yaşlarda anlaşılıyor. Ben ilkokul sıralarındayken öğretmenimi hiç sevmezdim. Ortaokula geçtiğim sene vefat etti. Bugün edindiğim birçok bilgi ve yetiyi ondan edinmişim. Bunları fark ettikçe keşke yaşasa ve gidip ellerini öpsem diyorum. Değerleri bu kadar geç fark edilmemeli. Bu vesile ile sizin de öğretmenler gününüzü kutlarım.

  4. Öğrencilerin zihin ve gönül dünyalarına dokunabilen öğretmenler olabilmemiz dileğiyle…

  5. O kadar güzel anlatmışsınız ki Neden öğretiyorsun Öğretmenim !!!çok duygulandım okurken

    hele şu sözler Gökyüzü, limittir
    Zevkle, öğrencilerine beklentilerin ötesine ulaşmaya teşvik etmenin yollarını bulmayı öğretiyorlar! Öğretmenler, hayal kapılarını aralıyor.

    Emeğinize sağlık

  6. Kızımın ve benim hayatıma bir öğretmen ve iyi bir dost olarak dokunduğum ve kutsal olan görevinizi böyle güzel ifade ettiğin için kalemine sağlık. Günün kutlu olsun.

  7. Öğretmenliği en güzel şekilde yapan öğretmenin kaleminden okumak ne güzel elinize sağlık hocam muhteşem olmuuuş ?❤️

  8. Yeri geldiğinde öğrencisinin her sorusuna her sorununa karşılık bulan öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi öğretmenlik üstün bir meslektir.

  9. Öğretmenim daha iyi nasil ifade edilebilirdi bilemiyorum.Emeklerinize sağlık.Yolumuzu aydınlattığınız için binlerce teşekkürü bir borç bilirim.Saygiyla,sevgiyle kucaklarım.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM