Kanlı El Kitap Yorumu / Murat Çelik
  • Facebook
  • Twitter
  • 27 Kasım 2019
  • 16
  • 195
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    6 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Kanlı El Kitap Yorumu / Murat Çelik

MUHTEŞEM BİR KURGU, EŞSİZ GÜZELLİKTE BİR ANLATIM… Genç yazar Murat Çelik’in ikinci polisiye romanı olan Kanlı El, raflardaki yerini almaya başladı… Şimdi kahvenizi alın ve bu gelecek vadeden kalemin heyecan dolu satırlarında dolaşmaya başlayın! Hikâye Ankara’da geçiyor. Başkomiser Ender ve ekibinin karmaşık cinayetler karşısında verdiği amansız mücadeleyi konu alıyor. Fizik alanında önemli çalışmaları olan tanınmış […]

MUHTEŞEM BİR KURGU, EŞSİZ GÜZELLİKTE BİR ANLATIM…

Genç yazar Murat Çelik’in ikinci polisiye romanı olan Kanlı El, raflardaki yerini almaya başladı… Şimdi kahvenizi alın ve bu gelecek vadeden kalemin heyecan dolu satırlarında dolaşmaya başlayın!

Hikâye Ankara’da geçiyor. Başkomiser Ender ve ekibinin karmaşık cinayetler karşısında verdiği amansız mücadeleyi konu alıyor. Fizik alanında önemli çalışmaları olan tanınmış bir hocanın asistanı bir sabah evinde ölü bulunur. Göğsüne aldığı bıçak darbesiyle öldürülmüş ve üzerine sinek sekiz iskambil kâğıdı bırakılmış… Olay yeri raporları ve adli tıp katile dair en küçük bir ipucu keşfedemiyor. Bu sırada katil, polisle dalga geçer gibi öldürmeyi sürdürüyor.

Başkomiser Ender, karşılaştığı en zor vaka olduğunu düşündüğü “Kanlı El” cinayetlerini çözmek için gecesini gündüzüne katıyor. Edindiği her yeni bilgi, düşündüğü mevcut şüphelileri aklayıp yeni şüpheliler eklemekle kalmıyor, onu, bilimin en uç noktalarında, karakterlerin hayatlarının karanlık taraflarında dolaştırıp duruyor.

Ender, bir taraftan obsesif takıntılarıyla uğraşıp sağlığına kavuşmak isterken, diğer yandan karşılaştığı bu zor vakayı çözmek zorunda. Çünkü katil, cesaret sınırlarını aşıp Ender’le iletişim kuruyor, onu tanıdığını sezdiriyor ve üstü kapalı olarak da tehdit ediyor. Kendisini tanıyan, evine girip mektup bırakacak kadar cesareti olan ve en küçük ipucuna mahal vermeyecek kadar profesyonel çalışan katille mücadele etmesi, Ender’in işini her geçen saat daha da zorlaştırıyor. Ve Ender, herkesin gözünden kaçırdığı, küçük detaylara yoğunlaşmaya başlıyor çünkü her katilin hata yapacağını çok iyi biliyor!

Kanlı El, oldukça sürükleyici, son derece akıcı bir polisiye roman. 483 sayfalık kitabın nasıl olup da bu kadar kısa zamanda bittiğine şaşıracaksınız. Heyecanınız bir an olsun azalmıyor ve Başkomiser Ender’le birlikte cinayetleri çözmek için verdiğiniz mücadele alnınızdan soğuk terlerin boşalmasına neden oluyor. Romanın ilk sayfalarından itibaren hikâyeyi kendi başınızdan geçiyor gibi benimseyecek, heyecanlanacak, korkacak, üzülecek ve sevineceksiniz. Yazar, eserde geçen tüm karakterlerin iç dünyalarını öyle güzel yansıtmış ki, okuduğunuz sürece yeni arkadaşlar edindiğinizi düşüneceksiniz.

Polisiye romanları başarılı kategorisine sokan en önemli etmenlerden birisi de kuşkusuz finalleridir. Şaşırtıcı bir final, iyi bir romanı çok iyi bir roman yapar. Bu yönüyle de “Kanlı El” çok iyi bir roman sıfatını sonuna kadar hak ediyor. Kurgusuyla büyük beğeni toplayacak eser, finaliyle ayakta alkışı hak ediyor.

Kitap hakkında daha fazla detay için Acaba Ne Okusam ? ve Tropik Kitap sitelerinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlayan @nuraytakaz

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

16 yorum

  1. Knnlı El kitabının konusu çok iyiymiş. Katilin cesaretini, içindeki kurguyu ve sürpriz finalini merak ettim.

  2. Harika bir kitap, gerçekten bir solukta okudum bu kadar ilgimi çeken bir kitap daha önce olmamıştı. Kitabı bitirmeme rağmen tekrar tekrar okuyasım geliyor?? Böyle bir şahane eseri yazdığı için Murat bey sonsuz tesekkürler??

  3. En kısa zamanda okuyacağım ✅ merak uyandıran ve ilgi çeken bir yazı olmuş teşekkür ederiz ❤

  4. Çok güzel olmuş çok ilgi çekici polisiye romanlarını çok severim güzel anlatmışsınız

  5. Polisiye kitapları severim. Kitabı o kadar güzel anlatmışsınız ki insanın okuyası geliyor… Bu güzel yazı için teşekkür ederim Ahu hocam…

  6. Kitabı o kadar güzel anlatmışsınız ki polisiye romanı ilgimi çekmese de ilgimi çeker hale geldi. Bu yazıları, yorumları bizimle paylaştığınız ve yazdığınız için teşekkür ederiz. ???

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM