Gözde Şengören
Gözde  Şengören
sengorengozde@gmail.com
Ho’oponopono Tekniği
  • 3
  • 238
  • 28 Aralık 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    4 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,75.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Değerli okurlarım merhabalar…Çayımız veya kahvemiz hazırsa sizlere çok güzel bir konuyu yazmanın verdiği mutluluk içerisindeyim . Konumuzun adı ho’oponopono tekniği . Bu konuda sizlere bildiklerimi yazacağım . Ho’oponopono Tekniği Nedir? Öncelikle benim bu kelimeyle tanışmam ; meditasyon ağırlıklı paylaşım kanallarını sıkça ziyaret etmemle başladı. Ho’oponopono tekniği sıkça karşıma çıktıkça merak ettim. Tabi sizlerinde fark ettiği […]

Değerli okurlarım merhabalar…Çayımız veya kahvemiz hazırsa sizlere çok güzel bir konuyu yazmanın verdiği mutluluk içerisindeyim . Konumuzun adı ho’oponopono tekniği . Bu konuda sizlere bildiklerimi yazacağım .

Ho’oponopono Tekniği Nedir?

Öncelikle benim bu kelimeyle tanışmam ; meditasyon ağırlıklı paylaşım kanallarını sıkça ziyaret etmemle başladı. Ho’oponopono tekniği sıkça karşıma çıktıkça merak ettim. Tabi sizlerinde fark ettiği üzere dilimizde böyle bir kelime mevcut değil . Sonra bu tekniği sıkça duymaya başladıkça tesadüfen karşıma çıkmış olamaz deyip araştırmaya koyuldum. Tam da aradığım cevaplar Joe Vite’lin kaleme aldığı “Zero Limit ” kitabında mevcuttu . Ancak bu yazımda size kitabı yorumlamayacağım . Kitaptan edindiğim bilgileri ve internet araştırmaları doğrultusunda Ayşe Armanın yazarla yaptığı röportajını okuyarak kendi anlayışım ile sizlere sunacağım .

Peki nedir bu ho’oponopono tekniği ? Beni neden bu kadar etkiledi ? Ho’oponopono bir Antik Hawai öğretisi . Çıkış noktası Antik Dönemdeki Hawailere ait . Türkçe’mize yansıması ise olsa olsa arınmaktır diye tanımlayabiliriz. Yani arınmakta niçin neyden arınmak ? Gündelik yaşamımızda veya geçmişte yaşadığımız herhangi bir olumsuzluktan arınmak , özgürleşmek .

Seni seviyorum, özür dilerim, teşekkür ederim, beni affet

Bunun için dört cümle yeterli , ” SENİ SEVİYORUM, ÖZÜR DİLERİM, TEŞEKKÜR EDERİM, BENİ AFFET. ” . Evet değerli okurlarım arınmak bu kadar basit . Antik Hawaili’lerin bu öğretisinin kök inanç ise her şeyin sorumluluğunu üstlenmektir. Sonrasında da bu dört cümleyi tekrar etmektir. Miktarı veya zamanı yok. Tabi bu dört cümleyi karşınızdaki insana değil kendinize sesli veya içinizden ( o sizin anlayışınıza kalmış. ) seslendirmek . Ama önce inançla ve sorumluluğumuzu alarak . Bu kadar basit aslında teknik söylendiği kadar uygulaması zor değil. İnanıp inanmamak size kalmış ama denemekten de ne kaybederiz . Antik zamanlardaki o halk herkesle barışık , mutlu, huzurlu ve uzun ömürlü bir yaşam sürmüşler bu teknikle.

Bu kelimeleri söylemeye başladığımdan beri elbette hayatıma sihirli bir değnek değmişcesine bir değişim yaşamadım ama karşılaştığım her olumsuzluğa lanet etmek yerine onu sevdiğimi teşekkür ettiğimi en ta derinliğimde hissetmeye başladım . Sonuçta yaşadığımız her şeyin bir sebebi var . İlk başlarda bu cümleleri dile getirmek size fuzuli gelebilir fakat size sunan pek çok alternatif var sosyal mecralarda. Dinlemekte etkili. İlk etapta böyle hayatınıza sokabilirsiniz . Kitabı da bir başka postta ayrıca yorumlayacağım .

Sevgilerle; SENİ SEVİYORUM, ÖZÜR DİLERİM, TEŞEKKÜR EDERİM, BENİ AFFET…

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. Ne güzel geldi unutuyoruz ama ne kadar önemli kelimeler . Bu güzel kelimeleri daha özenli kullanmaya dikkat etmeliyiz. teşekkürler

  2. Merhaba, bu tekniği daha önce bioenerji ile uğraşan bir arkadaşım anlatmıştı. İnsanı gerçekten arındıran ve iyi hissettiren cümleler. Kaleminize sağlık :))

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM