Nazlı Aydın
Nazlı  Aydın
biriktirdiklerimde@gmail.com
Homo Homini Lupus
  • 2
  • 358
  • 23 Eylül 2023 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,33.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Homo homini lupus … Düşün. Yalnız kalmak, yalnızlaşmak, yapayalnızlaşmak. Hangisi daha kötü?En kötüsü hangisi? Zaman zaman içimizde kendimizle muhasebeye oturduğumuzda gönlümüzden ne geçer? Hiç kendinizle oturup iç mukayesenizi yaptınız mı? Kendinize sorular sordunuz mu ? Ben kendi hesaplaşmamı yaptığımda kendime yabanacılaştığımı fark ettim. Zannımca içlerinde en kötüsü buydu . Hayallerine bile yabancılaşmak, rüyalarına, hareketlerine… Düşün […]

Homo homini lupus …

Düşün. Yalnız kalmak, yalnızlaşmak, yapayalnızlaşmak. Hangisi daha kötü?En kötüsü hangisi? Zaman zaman içimizde kendimizle muhasebeye oturduğumuzda gönlümüzden ne geçer? Hiç kendinizle oturup iç mukayesenizi yaptınız mı? Kendinize sorular sordunuz mu ?

Ben kendi hesaplaşmamı yaptığımda kendime yabanacılaştığımı fark ettim. Zannımca içlerinde en kötüsü buydu . Hayallerine bile yabancılaşmak, rüyalarına, hareketlerine… Düşün ki yok olsan umrunda değilsin. Ne kadar korkunç .

İç mukayeseye tutulduğum zamanlarda kendimi sorguladığım doğrudur. Bazı zamanlar ki o zamanlar benim için hayatı değiştirmek derecesinde kararlar almak zamanıdır, sorduğum cevap alamadığım ve yahut insani açıdan cevap vermek gereksinimini içten içe ertelediğim sorular. Cevaplamak istemediğim hatta cevaplarını bulmak için kendimden “benden” vazgeçeceğim sorular. Bu sorulara cevap verenlerin en kabiliyetli kişiler olduğunu söylerim hep.

Homo homini lupus

Bu sorulara cevap verebilme kabiliyetini henüz yakalamış değilim. Bu istidadı yakalayabilenler için hayat eminim ki mutmain edecek derecede anlamlı olmalıdır. Ne işe yaradığını bilenler,kim olduğunu bulanlar,niçin dünyada olduğunun sırrına erişenler elbette ki kalbin ihtiyacını kavramış olurlar. Kalbin ihtiyacının sevilmek olduğunu düşünen arkadaşlarım sınırsız sevgililerinden daha ayrılmadan ayrılık kederini yaşamaya başlıyor. Çünkü onlar da biliyorlar ki kalp ,biten şeylerden tatmin olmaz. Aciz olan aciz olanı istemez. Aciz olan acize hep zarar verir. Bu anlama gelmese de bir zamanlar Hobbes ne demişti ? Homo homini lupus. İnsan insanın kurdudur. İnsana en çok zararı veren insandır.

İnsan ırkı önce ne ve kim sorularına cevap vermeli ardından ne yapacağına karar vermelidir.O yüzden değil midir insan insanın kurdudur denir.Ne yapacağını bilemeyen insan yanındaki insanı da daraltır, bunaltır, içten içe onu yok oluşa sürükler.

Cevapları bul

Kendine veremediği cevapları başkasından ister. İşte bu cevapları bulamadığında huzuru kaçar. Birini sevmeden önce kendisinin kim olduğunu nelerden hoşlandığını bulmalıdır . Bu yüzdendir ki hayatında bir kere dikiş tutturamamış insanlar bir daha hayatlarını katiyen düzene sokamazlar. Siz lütfen okumadan,evlenmeden ve bir iş sahibi olmadan önce kendinizi bulun.Kim olduğunu bilmeyen kişi diğerlerinin kurdu olmaktan ileri gidemez .

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. İnsan kendini tanımadan hiç bir şekilde huzurlu olamıyor . tuttum bu sözü “Homo homini lupus” . başkalarını yıpratmayı geçtim kendi kendini yiyip bitiriyor ve kendini kemiren sonra başkalarını kemirmeye başlıyor tam bir kaosa dönüşüyor dünya..

    • Kesinlikle hocam, önce kendini yıpratmayı bıraksa sanırım her şey daha güzel olacak ancak maalesef bunu başaranlar çok az.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM