KubraNur Sayan
KubraNur  Sayan
kubranursayan@gmail.com
Hayat “Risk Ve Olasılıklar”dan Oluşur
  • 0
  • 234
  • 07 Ağustos 2023 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Yaşadığımız süre boyunca birçoğumuz kendimize daima olumsuz cümleler söyleyerek hayallerimiz için mücadele edebileceğimiz gücü bastırıyoruz. Çünkü olumsuz ihtimallerin, olumlu ihtimallerden her zaman daha fazla gerçekleşebilme ihtimali olduğuna bilinçsizce inanıyoruz. Ancak bu değişmeli. Hayatta olumsuz ihtimaller ve olumlu ihtimaller eşit derecede yer alırlar ve hangisinin ağır basmaya başlayacağını bizim ne kadar mücadele ettiğimiz belirler. Hayat “Risk […]

Yaşadığımız süre boyunca birçoğumuz kendimize daima olumsuz cümleler söyleyerek hayallerimiz için mücadele edebileceğimiz gücü bastırıyoruz. Çünkü olumsuz ihtimallerin, olumlu ihtimallerden her zaman daha fazla gerçekleşebilme ihtimali olduğuna bilinçsizce inanıyoruz. Ancak bu değişmeli. Hayatta olumsuz ihtimaller ve olumlu ihtimaller eşit derecede yer alırlar ve hangisinin ağır basmaya başlayacağını bizim ne kadar mücadele ettiğimiz belirler. Hayat “Risk Ve Olasılıklar”dan Oluşur

Bitmek bilmeyen ve sonu gelmeyen olumsuzluk denizinde yüzerken ve kendimize işleri ne kadar berbat ettiğimizi söylerken belki de yapmamız gereken şey aksi tarafa doğru yüzmeye başlayıp yön değiştirmektir. Bunun için ilk önce kabul etmeliyiz. Evet işleri felaket derecede batırdık, evet gerçekten bir şeyleri mahvettik, evet hatalar yaptık. Ama biz birkaç hatadan daha fazlasıyız değil mi?

İçinizdeki güç

İçinizdeki olumlu mental güce odaklanın ve ne zaman beyniniz size olumsuz şeyler söylemeye başlarsa ona çenesini kapatmasını söyleyin. Kontrolü ele alın. Beyninizin sizi yönetmesine izin vermek yerine, siz beyninizi yönetmeye başlayın. Ve beyninizi yönetmeye başlamak gerçekten zor bir iştir fakat imkansız değildir. Bunun ilk adımı ise beyninize meydan okumak ile başlar. Bugün geri kalan hayatınızın ilk günü. Bugün işleri daha farklı yapmaya çalışın. Bugün hala hayatta olduğunuz için minnettar olun. Bugün istediğim hayata kavuşacağım deyip hayalleriniz için mücadele etmeyi bırakmayacağınıza dair kendinize söz verin. Evet bazen çuvallayacağız ve her şeyi berbat edeceğiz. Ama mücadele etmeye devam ettikçe artık çuvallamamayı da öğreneceğiz.

Hayallerinizin neler olduğunu bilmiyorum ve bunların bazıları gözünüze riskli görünüp sizi korkutabilir. Ama bir yönden bakıldığında hayatta her şey olasılıklar ve risklerden oluşur. Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Ki aslında bu evrende sanırım sadece hiçbir şeyin garantisinin olmadığının garantisini verebiliriz öyle değil mi? Risk alın. Cesaretli olun. Hayallerinizin ve sevdiğiniz insanların peşinden koşun. Sevdiğiniz insanların değerini bilin. Ve sevdiğiniz insanların sevgiyi gerçekten hak etmeyecek kadar kötü bir insan olduğuna şahit olana kadar da mücadele etmeyi bırakmayın. Eğer sevdiğiniz insanların sevgiyi hak etmeyecek kadar kötü insanlar olduğuna şahit olduysanız, hayallerinizi değiştirin. Çünkü öyle insanlar ait olduğu yerde kalmalılar. Derin ruhlu ve gerçekten güçlü insanların dünyasında yer edinmeyi hak etmiyorlar. Kendi hayatlarında hapsolmayı hak ediyorlar.

Hayaller değişir, insanlar değişir. Asıl soru şu ki; hayallerimiz ve umutlarımız olmadan biz neyiz? Mücadele etmeden nasıl mutluluğu bulabiliriz? Ve esas mutluluk mücadele yolculuğumuz mudur yoksa kazandığımız zaferler mi?

Tavsiye

Size küçük bir tavsiye; Birisi için ya da bir şeyler için mücadele ettiğinizde sadece zafere odaklanırsanız yolculuğunuzun tadını çıkarmayı kaçırırsınız. Bu yüzden zafere odaklandığınız kadar yolculuğunuza da odaklanın ve bunun tadını da çıkarın. Çünkü inanın bana mücadele etmekte zaferi tatmak kadar insana mutluluk verebilir.

Ve küçük bir hatırlatma daha yapmak istiyorum; Eğer birisi için mücadele ediyorsanız, şunu her zaman aklınızda bulundurmalısınız. Hepimiz hatalar yaparız ve affetmeyi bilen insanlar olmayı başarmadıkça asla gerçek olgunluğa ulaşamayacağız. Bizde hatalar yapacağız, karşı tarafta hatalar yapacak. Herkes hata yapacak. Hayatımız boyunca sürekli hata yapacağız. Hata yapmak kaçınılmaz bir şeydir. Ama hangi hataları yapacağımızı seçebiliriz. Affedilebilecek ve affedilemeyecek hatalar arasından hangisini yapacağımızı seçebiliriz. Bu yüzden eğer birisi için mücadele ediyorsanız, onun da bir insan olduğunu ve insanların hata yapmaya meyilli olduğunu sakın unutmayın. Affedilebilecek türden hatalar onların sevgiyi hak etmeyen insanlar oldukları anlamına gelmez. Sadece hata yapabilen normal insanlar oldukları anlamına gelir. Bu yüzden bu tür hatalar için motivasyonunuzu düşürüp kendinizi üzmeyin ve umudunuzu kaybetmeyin. Affetmeyi öğrenin. Olgun davranmayı öğrenin. Birisinin sevgiyi hak etmediğine ikna olmak oldukça büyük bir karardır ve gerçekten çok ciddi boyutta hatalar gerektirir.

Mücadeleyi asla bırakmayan, her alanda tuttuğunu koparan mental güçlü insanlar adına ve bu zamana kadar mental gücü sayesinde kimse onlara inanmasa bile kendilerine inanıp dünya tarihine kazınmış insanlar hatırına benimle birlikte tekrar edin;

Risk ve olasılıklar

”BUGÜN HAYATIMIN GERİ KALANIN SON GÜNÜ VE BEN BU GÜNÜ HAYALLERİM İÇİN VE SEVDİĞİM İNSANLAR İÇİN MÜCADELE EDEREK GEÇİRECEĞİM. HAYAL ETTİĞİM HAYATA KAVUŞMAK İÇİN YAPABİLECEĞİM HER ŞEYİ YAPACAĞIM. OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ DİNLEYİP BEYNİMİN BENİ KONTROL ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM. SANA MEYDAN OKUYORUM BEYNİM. VE SENİ YENECEĞİM. ÇÜNKÜ BEN ÖLMEDİĞİM SÜRECE ASLA PES ETMEYECEK BİR GÜCE SAHİBİM! ”

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM