radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü
  • 0
  • 187
  • 04 Kasım 2019 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Fransa’nın en önemli Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü sahibini buldu Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü, “İnsanlar dünyada aynı şekilde yaşamaz” isimli kitabıyla Jean-Paul Dubois’a verildi. Goncourt Akademisinden yapılan açıklamada, ödüle bu yıl iki mahkumun yaşadıkları zorlukları anlatan “İnsanlar dünyada aynı şekilde yaşamaz” adlı romanıyla 69 yaşındaki Fransız yazar Dubois, verildiği belirtildi. İki yıl boyunca bir Bordeaux hapishanesinde […]

Fransa’nın en önemli Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü sahibini buldu

Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü, “İnsanlar dünyada aynı şekilde yaşamaz” isimli kitabıyla Jean-Paul Dubois’a verildi.

Goncourt Akademisinden yapılan açıklamada, ödüle bu yıl iki mahkumun yaşadıkları zorlukları anlatan “İnsanlar dünyada aynı şekilde yaşamaz” adlı romanıyla 69 yaşındaki Fransız yazar Dubois, verildiği belirtildi.

İki yıl boyunca bir Bordeaux hapishanesinde mahkum olan Paul Hansen’in (isminin belirtmediği gibi) hikayesini anlatıyor. Paul Hansen nazik ve sevecen bir adam. Okuyucu, romanın sonunda neden böyle bir adamın hapiste olduğunu öğrenecek.

Türkiye’de özellikle “Başka Bir Şey Düşünüyorum”adlı kitabıyla isim yapmış olan Jean-Paul Dubois, 1950’de Toulouse’da doğdu. On beş yılı aşkın bir süre Nouvel Observateur dergisinin Amerika temsilciliğini yaptı. Roman, deneme, gezi yazıları ve öykülerden oluşan on beşten fazla kitap yazdı. 2004 yılında Fransa’nın önemli edebiyat ödüllerinden Prix Femima’yı aldı. Halen Toulouse’da yaşıyor.

Başka Bir Şey Düşünüyorum

Meteorolog Paul Klein sekiz ay önce, yirmi yıldır görmediği, hayatı boyunca nefret ettiği ikiz kardeşi Simon’la buluşmak üzere İsrail’e gelir. Cehenneme yolculuğu böylece başlamış olur, kendini bir psikiyatri kliniğine kapatılmış olarak bulur. Ailesinin kendisine kurduğu komplo sonucu orada olduğunu düşünmektedir. Gerçeği bulmak için çocukluğundan başlayarak tüm ayrıntılarıyla yaşamını anımsamaya ve yazmaya başlar. Orada olmasının nedeni, bir türlü yakasını bırakmayan kardeşi midir gerçekten? Kendisi, kayınpederi, karısı, sevgilisi ve çocuklarıyla ilgili yazdığı itiraflar bir yandan gerçeği bulmasında ona yardımcı olurken, diğer yandan bir aile sırrını açığa çıkaracaktır.

2004 yılında Fransa’nın en saygın edebiyat ödüllerinden Prix Femina’yı da alan Jean-Paul Dubois, bu romanında da son derece karmaşık bir konuyu ustaca kullandığı dille yalın bir biçimde anlatmayı başarıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM