KubraNur Sayan
KubraNur  Sayan
kubranursayan@gmail.com
Gittin, Gitmeseydin Ne Mi Olurdu?
  • 0
  • 185
  • 19 Ekim 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Gitmeseydin ne mi olurdu? Geceleri senin güzelliğini izlemek için uyumazdım mesela. Yüzünün tüm detaylarını teker teker ezberlerdim her gece. Uyumakta neymiş? İnsan seni izlemek varken uyur mu hiç? Gitmeseydin ne mi olurdu? Bir iki satır karalardım senin aşkınla, roman yapardım seni. Şiirler yazardım sana. Sabahları dünyanın en güzel bestelerini mırıldanarak uyandırırdım seni. Çoğu zaman uyandırmaya […]

Gitmeseydin ne mi olurdu?

Geceleri senin güzelliğini izlemek için uyumazdım mesela. Yüzünün tüm detaylarını teker teker ezberlerdim her gece. Uyumakta neymiş? İnsan seni izlemek varken uyur mu hiç? Gitmeseydin ne mi olurdu?

Bir iki satır karalardım senin aşkınla, roman yapardım seni. Şiirler yazardım sana. Sabahları dünyanın en güzel bestelerini mırıldanarak uyandırırdım seni. Çoğu zaman uyandırmaya kıyamasam bile, çayının soğumasını istemediğim için uyandırırdım. Kahvaltı masasını güller ile donatırdım ve her gün sulardım gülleri ölmesinler diye. Yemek yapmak konusunda pek becerikli olmamama rağmen ezberlerdim bütün sevdiğin yemeklerin tarifini. Sana en sevdiğin yemekleri pişirirdim her zaman. Her sabah uyandığında küçük bir not bulurdun baş ucunda seni ne kadar sevdiğimi anlatan.

Hala hayatta olduğum için şükretmemi sağlardın, yaşıyormuşum gibi hissetmemi sağlardın. Her anımı uçan kuşa bile selam verebilecek kadar mutlu geçirmeme sebep olurdun. Gitmeseydin, biz olurduk satırlarda; Sen-ben diye ayrılmazdık. Gitmeseydin ne mi olurdu? Gitmeseydin, mutlu bir roman olurdu hikayemiz. Gitmeseydin, dünyanın en şanslı kadını olurdum adeta. Yılda bir defa Karadeniz turuna çıkarırdım seni. Gözlerin kadar mavi Karadeniz’i görmeyi hak ediyorsun sonuçta. Gerçi, Karadeniz bile hiç kalırdı senin güzelliğinin yanında.

Okyanus gözlü adam

Yağmuru çok severim ben mesela. Seni tutar kolundan şemsiyelerimiz bile olmadan yağmurun altına sürüklerdim. Yağmur bana her zaman yaşadığımı hissettirirdi senden önce çünkü. Ama şimdi sen varsın, yağmura ihtiyacım yok artık derdim, sarılırdım sana. Çılgınlar gibi gezerdik seninle yağmurun altında. Sonra eve gelirdik. Henüz kendim bile kurulanmadan önce senin kurulanmanı sağlardım. Çünkü senin hasta olman benim için, benim hasta olmamdan daha kötü olurdu. Çünkü senin saçının teline zarar gelse kalbim kahrolurdu. Sen gittin, yağmur bile canlı hissettiremez oldu. Yağmur damlaları gözyaşlarımı saklamaya yarayan sırdaşlarım oldu bunun yerine. Gittin, hala şiirler yazıldı, hala romanlar yazıldı lakin sonları hiç iyi bitmedi. Gittin, bütün renkler soldu ve bir daha canlanamaz oldu.

Bende üzüntüden can kalmamış olsa bile, sende bütün canlar varolmaya devam etsin ve mutlu olmayı ihmal etme okyanus gözlü adam…

Vesselam.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM