Dinçel Laçin
Dinçel  Laçin
dincellacin@hotmail.com
Bugün Bir Kova Doldurdun mu?
  • 1
  • 189
  • 18 Aralık 2023 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bugünkü yazı da sizleri bir çocuk kitabı ile tanıştırmak istiyorum, kitabın adı; “Bugün Bir Kova Doldurdun mu?” O bir çocuk kitabı ama bence yetişkinlere de uyuyor huyu suyu. Çünkü konu şu; kitapta herkesin görünmez bir kovası var, sokaklarda evlerde herkes o kovayla geziyor.Kovanın tek işi, kendinle ilgili güzel duyguları taşımak, çünkü ancak kovan bunlarla doluysa […]

Bugünkü yazı da sizleri bir çocuk kitabı ile tanıştırmak istiyorum, kitabın adı; “Bugün Bir Kova Doldurdun mu?” O bir çocuk kitabı ama bence yetişkinlere de uyuyor huyu suyu.

Çünkü konu şu; kitapta herkesin görünmez bir kovası var, sokaklarda evlerde herkes o kovayla geziyor.
Kovanın tek işi, kendinle ilgili güzel duyguları taşımak, çünkü ancak kovan bunlarla doluysa kendini çok iyi ve mutlu hissedersin.
Ancak kovanın bir huyu var; birisi seni mutlu ettiğinde, övdüğünde ve yalnız bırakmadığında doluyor, birisi sana kötü davrandığında, haksızlık ettiğinde, kırıcı konuştuğunda ise boşalıyor ve sen kendinle ilgili üzücü duygulara bürünebiliyorsun.

Bugün Bir Kova Doldurdun mu?

Yani kitaba ve yaşama göre eğer sen birinin kovasını doldurursan, senin de kovan doluyor, birisinin kovasını boşaltırsan eğer senin kovan da boşalıyor.
Kovayı doldurmak ise çok basit; eğer, birine sevgi gösterdiğin, kibar bir şey söylediğin yada yaptığın ve hatta sadece gülümsediğin zaman bile doldurabilirsin kovasını ama aynı şekilde birinin kovasından iyi duyguları boşaltabilirsin de. Mesela biriyle alay ettiğinde, ona kaba sözler söylediğinde ya da ona kaba davrandığında onun kovasını boşaltmış olursun.

Sonuca baktığımızda ise ne yazık ki başkalarının kovalarını boşaltan insanların kendi kovaları da boşalır, onlar başkasının kovasını boşaltarak kendi kovalarını doldurabileceklerini düşünürler, en büyük yanılgıları da bu olur zaten, çünkü birinin kovasını boşalttığın zaman kendi kovanı asla dolduramazsın.

Elde olur içi bomboş iki kova

Diyor ki kitap sonlarda; o zaman neden bugün ve her gün bir kova doldurucu olmaya karar vermeyesin ki, güne; “bugün birinin kovasını dolduracak bir şey yapacağım” diye başlayıp, her günün sonunda ise kendine şu soruyu sorabilirsin “bugün bir kova doldurdum mu”
“EVET DOLDURDUM” diyorsan eğer; “SEN” bundan ibaret oluyorsun.
Sizi bilmem ama ben her gün sorucam kendime “bugün bir kova doldurdum mu?” diye, belki o gün size rastlamışımdır, fena mı olur, mutlu kovalarımız olur sizin de, benim de..

Merak ediyorum sen “Bugün Bir Kova Doldurdun mu?”

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Kitabı görünce çok şaşırdım çünkü iki kızımı da bu kitapla büyüttüm ve hala okuyoruz ara ara :)) bir araya gelmemiz boşuna değil 🙂 her gün farklı bir ortak nokta çıkıyor ve ben çok mutlu oluyorum :))

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM