Sudenaz Köşklü
Sudenaz  Köşklü
sudenazkosklu@gmail.com
Mutluluğun Formülü
  • 3
  • 233
  • 30 Mart 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Mutluluğun formülü yoktur! Mutluluğun formülü yoktur! Mutluluk keşfedilir. Mutluluk her birey için farklı şeyler ifade eder. Ancak insanlar para, aşk, şöhret, başarı gibi şeylerle bağdaştırılıyor. Zihinsel ve duygusal olarak yeterli olmak mı ? Hayır mutluluk en küçük şeylerden doğar. İnsanın kendisini fark etmesidir. Mutlu olabilmek için başkalarına göre yaşamaktan vazgeçmeliyiz. Kendimiz olmalıyız. İnsanların senin hakkında […]

Mutluluğun formülü yoktur!

Mutluluğun formülü yoktur! Mutluluk keşfedilir. Mutluluk her birey için farklı şeyler ifade eder. Ancak insanlar para, aşk, şöhret, başarı gibi şeylerle bağdaştırılıyor. Zihinsel ve duygusal olarak yeterli olmak mı ? Hayır mutluluk en küçük şeylerden doğar. İnsanın kendisini fark etmesidir. Mutlu olabilmek için başkalarına göre yaşamaktan vazgeçmeliyiz. Kendimiz olmalıyız. İnsanların senin hakkında ki kötü veya iyi düşünceleri önemsememektir. Sevdiğin insanların yanında isen zaten mutlusundur. Annene verdiğin papatya bir mutluluktur. Kışın camdan karın yağmasını izlemek mutluluktur. Mesela, Farabi’ye göre insan, mutlu olmak için yaratılmıştır.

Nasıl mutlu olunurmuş hadi bakalım.

Pazartesi

Sağlıklı beslen! Mutlu olmak için en güzel yol. Bol bol meyve sebze yiyin bu sizi hem dinç tutacak hem de mutlu edecek. Azar azar ama sık sık aralıklarla yiyin. Haftaya sağlıklı başlanmalı.

Salı

İnsanlara yardım edin. Hastanelere gidip hastaları güldürün hem onları mutlu edin hem siz mutlu olun. Maddi amaçlarınız olmasın bu aktiviteyi gerçekleştirirken unutmayım amacımız içinizdeki mutluluğu bulmak.

Çarşamba

Egzersiz yapın, spor hem vücudunuzu hem de ruhunuzu dinç tutar. Bu sayede motive olmuş olursunuz. Bu sporu her hafta çoğaltabilirsiniz. 1. Hafta 30 dakika 2. Hafta 40 dakika bunu uygulayabilirsiniz.

Perşembe

Mutlu olmayı herkes istiyor bu yüzden okulda, evde, hastanede günaydın demeyi unutma.. Bu hem kendini hem de karşındakini mutlu eder. Mutluluk paylaştıkça çoğalır.

Cuma

Sosyal medyadan uzak duralım. Vücudumuzda bulunan radyasyonu azaltmamız gerekli cep telefonu, bilgisayar, televizyondan uzak duralım. Kitap okuyalım ruhsal olarak rahatlamamız gerekli.

Cumartesi

Gezelim, görelim! Yaşadığımız yeri oradaki güzellikleri bilmemiz gerekli o yüzden keşfe çıkılmalı alışveriş merkezleri değil doğa ile iç içe olunmalı. Doğa sizi motive eder oksijen ve kaslarınızda hissettiğiniz yorgunluk size enerji katar.

Pazar

Güne müzik dinleyerek başlayın müzik hüzünlü değil eğlenceli nötr enerjimizi alacak bir şeyler olmalı. Tiyatroya gidin komedi-dram izlememizi tavsiye ederim eğer çevrenizde tiyatro salonları yok ise sinema salonlarını da tercih edebilirsiniz.

Mutlu olmak için bunları gerçekleştirebilirsiniz. Önemli olan yüzünüzün gülmesi, içinizin huzurlu olması değil mi, bir gülücük bütün dünyalara değer… Denemeye değmez mi?

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. Mutluluğu keşfetmek! Galiba esas olan bu. O formülü kendimiz yaratmalıyız; tadarak, görerek, dokunarak, hissederek 🙂
    Değerli paylaşımınız için teşekkürler. Yüreğinize sağlık 🙂

    • Teşekkürler ☺ Eğer ruhumuzun yani bilinçaltımızda sevdiğimiz ve bizi özel hisseddiren şeyleri bulup uyguluyorsak zaten Mutuluğu keşfetmişizdir.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM