Beyza Malkoç
Beyza  Malkoç
byzzaxxx@gmail.com
Minik Mucizeler
  • 8
  • 248
  • 05 Ekim 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Minik Mucizeler… Çocuklar, harika insanlar , geleceğe en büyük birikimimiz. Hayal güçleri yontulmaya, yok edilmeye çalışılan , gerçekliğin içine itildikçe hayret etme yeteneklerini kaybeden, bizim imkansız bulduğumuz yerlere taht kurmuş oturan küçük filozoflar onlar . Hayal Gücü Bir gün dokuz yaşında bir hanımefendi ile konuşuyordum. Hayali arkadaşlarından bahsettik biraz. Çikolatadan evini gezdik, sonra o evi […]


Minik Mucizeler… Çocuklar, harika insanlar , geleceğe en büyük birikimimiz. Hayal güçleri yontulmaya, yok edilmeye çalışılan , gerçekliğin içine itildikçe hayret etme yeteneklerini kaybeden, bizim imkansız bulduğumuz yerlere taht kurmuş oturan küçük filozoflar onlar .

Hayal Gücü

Bir gün dokuz yaşında bir hanımefendi ile konuşuyordum. Hayali arkadaşlarından bahsettik biraz. Çikolatadan evini gezdik, sonra o evi bir güzel yedik . Biz bunları konuşurken çok heyecanlıydı, konuşmamızın sonunda ilk defa birine bu hayallerinden bahsettiğini söyledi. Bu diyalog beni o kadar mutlu etti ki, anlatamam içimdeki sevinci . O küçük bir kız ne bilebilir ki dediğimiz kız bizden daha çok şey biliyordu çünkü hayalleri vardı. Birçoğumuz gibi yok edilmemişti henüz onun hayal gücü .

Albert EİNSTEİN “düş gücüne sahip olmak , bilgi sahibi olmaktan daha önemlidir ” demekte haklıydı. O tatlı kızla tekrar bir araya gelmiştik. Bu sefer beni bulutlarda yaşamanın daha güzel olabileceğine inandırdı. Onunla bulutlarda küçük bir dünya kurduk. Konuşmamızın sonunda bana aynen şöyle dedi : ” Beyza abla lütfen hayallerimizi kimseye söylemeyelim. ” İşte bu dedim içimden dokuz yaşındaki güzelliğin de dediği gibi “Hayallerimizi herkese anlatmamalıyız, en çok da onu mahvedecek kişilere.”

Bazen geleceğe yönelik hedeflerimiz olur, hayaller kurarız. Herkes bilir bazılarının imkansız olduğunu ama hayal kurmak mutlu eder insanı.

Minik Mucizeler, Yetişkin Değil

Sonuç olarak hayal dünyasında yaşamanın, hayal kurmanın hiçbir zararı yoktur. Anlatmak istersin, içinde kalmasın istersin ve eğer bir çocuksan herkesin güzel düşündüğüne inanırsın. İşte o kadar masumsundur ki bir gram kötülük düşüncesi yoktur içinde. Çocuklar anlatır hayallerini , insanlar da bir güzel yok eder . Lütfen kırmayın onların hayallerini bunu yapmayın , olamaz demeyin, gülmeyin onlara , sizin imkansız bulduğunuz şeylere hala inanan birileri var ve siz bunu yok etmeyin. Lütfen! Başta da dediğim gibi onlar harika insanlar bırakın da mutlu yaşasınlar çocuk gibi hissetsinler kendilerini, yetişkin çocuk değil .

Bu arada kimseye bahsetmedik bu hayallerimizden .Sizlere anlattık sadece, umarım inanıyorsunuzdur hayallerin sonsuz gücüne. ☺

“En güzel çocuklar sever” diyorsan bu yazı dikkatini çekebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

8 yorum

  1. İnsanın en yakınındakiler bile hayallerini yıkmaya yetiyor. Bırakın çocukluk yıllarımı bundan 5-6 sene önceki hayal dünyama bile sahip değilim bugün. Oysa ki ben hayalimde kurduğum her şeyi 30 yaşıma kadar başarmış bir insanım. Gerçekte yaşamak istediğim her şeyi hayalimde canlandırırdım. Hatta kendimi o kadar kaptırırdım ki o gerçekten olmuş gibi hisseder ve mutlu olurdum. Ama günün birinde gerçekten olurdu. Bugün hayal kuramıyorum bile. Çok güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.

    • Mehmet Bey siz yine de hayal kurmaktan vazgeçmeyin ve insanlar ne derse desin hayal kurun. Maalesef ki hayal kırıcılar bulunuyor hayatımızda ama önemli olan onlara aldırış etmemektir.

  2. Hayallerin sonsuz gücüne tabi ki inanıyorum. Bazı insanlar çocuk mu kalıyor bilmiyorum ben de herkesin güzel düşündüğüne inanmak istiyorum ama biliyorum ki öyle değil.

    • Keşke bütün insanlar çocuk kalsaydı dünya harika bir yer olurdu ama maalesef ki herkes guzel düşünmüyor ve çocuk kalamıyor?

  3. Gerçekten de çocuklar ayrı ve güzel bir dünyadır bence onların hayal dünyası çok zengin.

    • O ayrı ve güzel dünyalar iyiki varlar. yorumunuz için teşekkürler ?‍♀️?

  4. Herkesin güzel düşündüğüne inanmak istiyorum. Egolardan sıyrılmış, kendi düşüncelerini çocuklara dayatmayan yetişkinler olalım… biz de cocuktuk , çocuk kalalım

    • Insallah “kendi düşüncelerini çocuklarına dayatmayan yetişkinler” gerçekten olur.
      Yorumunuz Çok doğru hocam ne kadar kötülük olursa olsun biz içimizdeki çocuğu kaybetmeyelim .??

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM