Sudenaz Köşklü
Sudenaz  Köşklü
sudenazkosklu@gmail.com
Kim Bu Jazz Kızı Karsu Dönmez ?
  • 1
  • 342
  • 02 Ekim 2022 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Kim Bu Jazz Kızı Karsu Dönmez ? Müziğiyle kişiliğiyle tam bir jazz kızı Karsu Dönmez. Adını Hatayın Karsu köyünden alıyor. Karsu tam bir Türk kadını. Ailesi Hollanda’ya çalışmak için gitti. Karsu’nun o zamanlardan beri müziğe ilgisi varmış. Restoranlarında, Amsterdam’da gelen müşterilere piano çalıp şarkı söylermiş. Karsuyu dinlemek için insanlar restorana gelirmiş. Konservatuvardan reddedildi Karsu üniversitede […]

Kim Bu Jazz Kızı Karsu Dönmez ?

Müziğiyle kişiliğiyle tam bir jazz kızı Karsu Dönmez. Adını Hatayın Karsu köyünden alıyor. Karsu tam bir Türk kadını. Ailesi Hollanda’ya çalışmak için gitti. Karsu’nun o zamanlardan beri müziğe ilgisi varmış. Restoranlarında, Amsterdam’da gelen müşterilere piano çalıp şarkı söylermiş. Karsuyu dinlemek için insanlar restorana gelirmiş.

Konservatuvardan reddedildi

Karsu üniversitede konservatuvar için başvuru yaptı ama reddedildi. Karsu 2012 yılında ilk sütüdyo albümünü “Confession ‘u” çikardı. 2015 yılında ise “Colors” albümünü çıkardı. Albümdeki şarkıların neredeyse tamamını kendi besteledi. 2016 ‘da Hollanda’nın en önemli müzik ödülü olan Edison – Word / Jazz ödülünü kazandı ve böylece Avrupa caz sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı. Karsu’nun sesi genç olmasına rağmen diğer seslerden çok farkı ; renkli , güçlü etkileyici bir ses . Dinleyenlerin yorumuna göre Karsuyu dinlediğimizde New Orleans’ ta dev bir caz müzisyenini dinlediğinizi zannediyorsunuz.

Yedi yaşında piyano ile tanışan Karsu’nun hikayesi, daha o 17 yaşındayken, ödüllü belgeselci Mercedes Stalenhoef’un ilgisini öylesine çekti ki, hayatı bir belgesele konu oldu. 2012’de, çekimleri 5 yıl süren ve Hatay’ın Karsu Köyü’nden New York’a kadar Karsu’nun hayatının takip edildiği “Karsu: I Hide A Secret” belgeseli, Uluslararası IDFA belgesel festivalinde gösterime girdi ve daha sonra pek çok ülkenin festivallerinde gösterimi yapıldı.

Küçük çaplı sahnelerde ve oradan büyük sahnelerde performanslarını sergilerken, gazeteler, dergiler, radyolar ve televizyonlar onun yeteneğinin farkına varmaya başladılar ve programlarına konuk etmek için davetiyeler gönderdiler. Hollanda-Amerika Trust Organizasyonu, Karsu’yu New York’taki dünyaca ünlü Carnegie Hall konser salonuna bir konser için davet etti. Bu olay Hollanda medyasının çok ilgisini çekti ve Karsu birçok televizyon programında canlı performanslar vererek geniş yankı uyandırdı.

Yurt dışından davetlerin gelmesi de uzun sürmedi:

Amerika, Endonezya, Almanya, Belçika, Surinam, İngiltere, Brezilya ve daha birçok ülkede konserler verdi. Türkiye’de de Ankara Caz, Alanya Caz, Akbank Caz Festivali gibi önemli festivallerde, Zorlu PSM, Caddebostan Kültür Merkezi, Aya İrini, Cemal Reşit Rey Konser Salonu gibi önemli sahnelerde birçok kez sahne aldı ve büyük ilgi gördü. Sadece İstanbul ve Ankara’da değil, Trabzon, Kapadokya, Konya, İzmir, Eskişehir, Denizli, Bursa, Antakya, Mersin gibi birçok şehirde de konser verdi.

2018 yılında, “Karsu Plays Atlantic Records” adlı projesiyle 40’tan fazla salonda sahne aldı. Bu konserlerde, dünyaca ünlü Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün’ün hayat hikâyesi anlatılıyor hem de Atlantic Records’dan çıkan efsanevi hitler Karsu dokunuşuyla yeniden yorumlanıyor.

Karsu bu turu yeni albüm çalışmalarına başlamak için ara verdi . Bu albümde ilk kez karsu imzalı türkçe şarkılar yer alacak Yeni albümün tanıtım konseri 22 Ekim 2019’da İstanbul Zorlu PSM, 26 Ekim’de ise Amsterdam’da gerçekleşecek.

Kim Bu Jazz Kızı Karsu Dönmez ? dedik ve Karsu’nun bir sözüyle yazının da sonuna geldik.

“Kafamda masalsı bir dünya var. Sahneye çıktığımda herkes o dünyaya katılsın istiyorum.”

Kapak fotoğrafı bilgeyik.com dan alınmıştır.

Klasik Müzik Dinleyenler, Klasik İnsanlar mıdır ?

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Merhaba öncelikle çok sevdiğim ve örnek olunacak bir bayan sanatçı onunla ilgili bu yazıyı görmek çok mutlu etti beni 🙏😍 çok güzel ifade etmişsiniz kaleminize sağlık

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM