Zeynep Gök
Zeynep  Gök
hlyy.5252@gmail.com
Faydaya Yürümeyi De Bilmeli …
  • 3
  • 255
  • 15 Temmuz 2023 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    5 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Her şeye çare vardır bilmeli insanoğlu. En çaresiz anlarda bile tesirli bir güce dayandığında, çareyi görmeli… Küçücük bir bebeğin herkeste olan, kolaylıkla yaptığı unutulmuş şükrü için her dakika verdiği emeği görünce, kendi emeklerinin faydasızlığının peşini bırakmayı bilmeli… Faydaya yürümeyi de en az çaba kadar görmeli. Bazen her şey çok nettir fakat nefis öyle kördür ki; […]

Her şeye çare vardır bilmeli insanoğlu. En çaresiz anlarda bile tesirli bir güce dayandığında, çareyi görmeli… Küçücük bir bebeğin herkeste olan, kolaylıkla yaptığı unutulmuş şükrü için her dakika verdiği emeği görünce, kendi emeklerinin faydasızlığının peşini bırakmayı bilmeli… Faydaya yürümeyi de en az çaba kadar görmeli. Bazen her şey çok nettir fakat nefis öyle kördür ki; sağır eder bizleri. Her şey ortadaysa çığlık atmayı da bırakmayı bilmeli. Faydaya yürümeyi de bilmeli …

Herkes kendi huzurunu seçmeyi bilmeli en önce

Kim neyi nasıl istiyorsa öyle yürümeli ona. Bazen küçücük ellerin sana uzanmasını görerek şükretmeyi öğrendiğinde, herkesi şükretmesi için bırakmalı. Şükredecek yola geldiklerinde daha başka bakmalı…

Görmek istemez ruhumuz kirlenmemek için, fakat olduklarından çokta farklı değildir kimseler bazen… İçerler ruhumuz, küser bize ve hayatı olmadığından uzun, olduğundan karanlık görmemiz bu sebeptendir.

Başkalarının yerine de severiz bazen, başkalarının yerine bakar, renkli bir yol sunarız. Unuttuğumuz şey, bu yolu sunmaktan başka bir şey yapmamaktır aslında. Yolu renklendirip ilerlemeli, solumuza baktığımızda orada olanlar tefekkürün bahşettiği huzur yanımızdır. Eğer yoklarsa, tebessüm ederken elimizi sol tarafımızın boşluğuna götürür, geriye bakmadan ilerleriz. Öyle ya gayrete aşık olan kader, gayretsizler için fazla derindir. Varsınlar gayrete dayanmadan, dünyevi bağlar kurdukları tarlalarında sonsuz hayatın varlığına inanarak dursunlar geride. Biz inandığımız yolumuzda olduğumuz sürece yol alarak huzura koşalım. Süratle koşalım. En son nefesimizi verecekmiş gibi koşalım. O huzurun varlığını bilmek dahi geride kalanların , geride kaldıklarına bir imzadır nitekim. İç göçümüzü tamamlamak yahut yarım bırakmak bizim elimizde olan, bahşedilen aklın karar merceğinden geçmektedir.

Faydaya yürümeyi de bilmeli

Bazen öyle bir rüya aleminde, öyle bir huzur hissedersin ki; Gaia’ da olan tüm renkler grileşir. O huzura erişmek için size yardım edenler, herhalde özel seçilmiş yolculuk ortaklarımızdır. Her bedene bürünmüş ruh bir mühür taşır hayatınızda. Mühürlenirken ne kadar acı hissettirirlerse hissettirsinler, bunu ruhunuza yansıtmayın. Onlar verdikleri acıyı unutacaklardır, nihayetinde acı verenler hissizleşme sınavı verirler. Lakin yine de bile isteye acı veren el olmamak en doğru seçimimiz olacaktır. Kibri gözyaşıyla aklayamaz insanoğlu! Kibrin verdiği körlüğü geçiremez ki Lokman Hekim… Çığlık atarak haykırmak huzuru getirmeyeceği gibi, çukurları da doldurmaz.

En iyisi mi biz kendi halimizde, kendi öz göçümüze dönelim. Tanıdıkça büyüdük sayalım, büyüdükçe eksilmeden, aksine dolarak ilerleyelim.

En iyisi boş yere boş zaman vermeyelim… Faydaya yürümeyi de bilmeli … İsteyene yolumuz huzur, aydınlık kapımız her zaman açık olarak dümdüz gidelim. Bizim türümüz, bizim alemimiz, başka canlılar… Nefes alan kalbi olandır, arkadan can yakmayı değil, varsın bizim arkamız dönük sırtımız güçsüz olarak yürüyelim. Bizim yerimize koruyan, gören vardır nihayetinde. Yolumuzu aydınlık, apaydınlık tutarak, kibirle asla kalbi tanıştırmadan ilerleyelim.

Haydi benliğim, her zaman en aydınlık semaya doğru…

Sen, ben, gökyüzü, sonsuzluk sonu…

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. Dönem ve mevcut koşullar itibariyle aklı selim düşünen insan sayısı gün geçtikçe azalıyor. Sosyal medya ile avunuyoruz. Okumuyoruz. Kendimize yatırım yapmıyoruz. İşte, evde, sosyal hayatta kabuğumuza çekilmiş durumdayız diye düşünüyorum. En son bizim biz olduğumuzu eminim hatırlayan yok. Fazla mı karamsarım fakat çevremde sinyaller böyle geliyor.

    • Maalesef dediğiniz gibi oluyor ve ilerliyoruz, fakat bunu önce kendimizde sonra çevremizde değiştirmek mümkündür belki… En azından denemeli derim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM