Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Dudaktan Kalbe
  • 0
  • 224
  • 01 Kasım 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Dudaktan Kalbe… Bir gün içerisinde kaç sözcük kullanıyoruz hiç düşündünüz mü? Belki bin, belki bir milyon! Hepsi birbirinden değerli, hepsi de birbirinden önemli sözcükler! Sözcükler Neden Bu Kadar Önemli? Gün içerisinde insanlarla ilişkiler kurabilmemiz için belirli sözcüklere ihtiyaç duyuyoruz. Bu sözcükler bizleri insanlara karşı değerli de kılabiliyor, gözünden düşmemize de neden olabiliyor. Hal böyle olunca […]

Dudaktan Kalbe… Bir gün içerisinde kaç sözcük kullanıyoruz hiç düşündünüz mü? Belki bin, belki bir milyon! Hepsi birbirinden değerli, hepsi de birbirinden önemli sözcükler!

Sözcükler Neden Bu Kadar Önemli?

Gün içerisinde insanlarla ilişkiler kurabilmemiz için belirli sözcüklere ihtiyaç duyuyoruz. Bu sözcükler bizleri insanlara karşı değerli de kılabiliyor, gözünden düşmemize de neden olabiliyor. Hal böyle olunca da devreye sözcüklerin gücü devreye giriyor.

TÜM SIR BU SÖZCÜKLERDE GİZLİ!

Teşekkür ederim, özür dilerim, senden nefret ediyorum, sen yalancısın ve dahası… Bu sözler size de tanıdık geliyor mu? Gün içerisinde en çok kullanılan sadece birkaç sözcük. Ama hepsi farklı, farklı özel güce sahip.

Mesela ”özür dilerim” sözünü ele alalım. Bir hata sonucu kullandığımız iki adet sözcük. Bu sözcüklerin özel gücü karşı tarafa ” seni önemsiyorum, lütfen beni affet ” mesajını vermesi ve küslükleri bitirebilmesi.

Diğer sözümüz ”senden nefret ediyorum” ise adeta bir bitiş noktası. Bu sözün tek özel gücü tamamen bizi küçük duruma düşürmesi.

İki örnekten yola çıkarak demek istediğim ise tam da şu. Sözcükler içerisinde o kadar çok sır barındırıyor ki, tabiri caizse size bir anda değerli de yapabilir tam aksine küçültedebilir.

Dudaktan Kalbe Giden Yol:Sözcükler

Bazı sözcükleri söyleyerek insanları kırabilirken, bazen mutlu da edebiliriyoruz. Ben sözcükleri şöyle nitelendiririm, eğer birini incitmek, canını acıtmak istiyorsan git ona bir sözcük söyle yıkılsın lakin yine bir kişiyi dünyanın en mutlu kişisi yapmak isiyorsan bir sözcük söyle en mutlusu olsun. İşte dudaktan kalbe giden yol…

SÖZCÜK SEÇERKEN NE KADAR AKILCIYIZ?

Buraya kadar sözcüklerin öneminden bahsettim. Peki ya, sözcük seçiminde ne kadar akılcıyız? Akıllı sözcükler bizi nereye götürebilir?..

…Dev şirketler yapılan karşılıklı görüşmelerle en nitelikli adayını bulmaya çalışır. Ve bu şirketler görüşmelerde sözcükleri ne kadar iyi kullanabildiğimize bakar. Yine aynı şekilde, arkadaş seçimlerinde karşımızdaki kişinin sözcükleri kullanışı ile ‘iyi’ ve ya ‘kötü’ kişi olarak bakışımızı belirleriz. Demek istediğim şu ki, aslında sözcükler bizi karşıya tanıtan en güçlü unsurdur.

Yüzlerce sözcük kullanarak insanları etkileme de doğru seçim olmaz. Öncemli olan ne kadar konuşabildiğimiz de değildir. Asıl önemli olan sihirli sözcükleri bularak, insanlara kendimizi ifade etmektir.

SON SÖZ

Sevgide, saygıda, nefrette, aşkta her yerde sözcükler devreye giriyor. Karşıya farklı mesajları gönderen sözcükler de bizleri doğru ya da yanlış anlatabiliyor. Benim kişisel temennim ise sözcükleri akıllı ve mutlu eden bir biçimde kullanmamız. (ya da daha az kırıcı)

Sonraki sohbetime yine beklerim, görüşürüzzz…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM