Beyza Malkoç
Beyza  Malkoç
byzzaxxx@gmail.com
Biraz da Ölümü Düşünün
  • 1
  • 204
  • 24 Ekim 2019 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Evet hepimiz bir gün öleceğiz , ölüm var bu dünyada kimse ölümsüz değil fakat ölümsüz gibi davranan çok. Buna birçoğumuz dahiliz. Hiç ölmeyecekmiş gibi kalp kırmaya, can yakmaya , dedikodu yapmaya , insanların arkasından konuşmaya, kendimizi geliştirmeye değil, laf yetiştirmeye çalışıyoruz. Biraz da ölümü düşünün be kardeşim. Neden yapıyoruz bunu ? Kendi hayatımız varken ,onu […]

Evet hepimiz bir gün öleceğiz , ölüm var bu dünyada kimse ölümsüz değil fakat ölümsüz gibi davranan çok. Buna birçoğumuz dahiliz. Hiç ölmeyecekmiş gibi kalp kırmaya, can yakmaya , dedikodu yapmaya , insanların arkasından konuşmaya, kendimizi geliştirmeye değil, laf yetiştirmeye çalışıyoruz. Biraz da ölümü düşünün be kardeşim.

Neden yapıyoruz bunu ? Kendi hayatımız varken ,onu düzene sokmamız gerekirken neden insanların hayatlarını kurcalayıp, göz önüne sermeye çalışıyoruz?

Bunun en büyük nedeni bizim boş bir insan olmamız. Bir şeyler öğrenmek, bilmek , düşünmek isteseydik veya bir şeyler başarsaydık, yürekten inanıp bir konuda çaba harcasaydık çevremizdeki insanlarla bu kadar uğraşır mıydık? Onlar sadece bizim için zaman kaybı olurdu . Sen bir konu üzerinde çalışırken ne işine yarayacak başkalarının başkalarından duyduğun hayatları. Seni senin hayatın ilgilendirmiyorsa ne anladım ben o hayattan .Ah be güzel insan bırak dedikoduyu , bırak insanlar hakkında konuşmayı, gel bu toplum için ne yapabiliriz onu konuşalım. Ne demiş Atatürk: “ Beni övme sözlerini bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz.” Söyleyin ne yapalım gelecek için, kendimizi geliştirmek için ne yapalım?

Şimdi otur ve düşün
Nedir senin bu dünyada işin
Ölüm olacak güzün
Olsun Allah’ın karşısına çıkacak yüzün

Bütün bunları düşünürken ölümlü olduğumuzu da asla unutmamalıyız. Bir gün her şey son bulacak, bütün bu yaşananlar rüyadan ibaret olacak arkamızda güzel anılar biriktirmeye bakalım. Bir şeyler başarmaya, iyilik yapmaya , boş degil gerçek anlamda dolu dolu hayatı yaşamaya çalışalım .

Biraz da Ölümü Düşünün

Ölüm her şeyi bitirir bir gün
Biraz da sevgi biriktirin
Ölüm her şeyi bitirir bir gün
Kalbinizden katılığı silin
Ölüm her şeyi bitirir bir gün
O gül çocukları sevin güldürün.

Yaşamak sevgilerden alır gücünü
Eğilin biraz da sevgilere eğilin
Silin bencilliğin kara kirini
Kalbinizin aynasından
O çok derinlerde yitik
Temiz yüzünüzü görün
Bir kez olsun, şöyle bir kez
Yunun bengi sularında
Işıl ışıl sevgilerin
Birazcık da duyguların
Uçarı sesine uyun.

Ölüm her şeyi bitirir bir gün
Kimseleri, kimseleri incitmeyin.
Ölüm her şeyi bitirir bir gün
Ömrünüz size bir kısa oyun
Ölüm her şeyi bitirir bir gün
Ardınızda güzel anılar koyun.

Sevgiden başka her şeyi
Her şeyi bitirir bir gün
Biraz da ölümü düşünün…

Şükrü Erbaş
Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Giriş ve sonuç paragraflarını sevdim. Anlatmak istediğini ilk paragrafta, vermek istediğin mesajı da sonda vermişsin, harika. Ölmeden önce dolu dolu yaşayıp iyi anılarla dolu bir defterimiz olsun…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Mobil Sürüme Geç