Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Ben mi, Biz mi?
  • 0
  • 197
  • 04 Mayıs 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Ben mi, Biz mi? … O kelime… Her şeyi unutmamızı sağlayan ve bizleri farkında olmasak da bencilleştiren o kelime. BEN!!! İnsanoğlu akıl sahibi bir varlık olarak tüm kararları kendi kendine alabilir ve bunu kimseye sormaz. Ve yine, akıl sahibi olarak gündelik hayatını şekillerndirir, her şeyden önemlisi diğer insanlarla olan ilişkisini de kendisi belirler. Bizler de […]

Ben mi, Biz mi? … O kelime… Her şeyi unutmamızı sağlayan ve bizleri farkında olmasak da bencilleştiren o kelime. BEN!!!

İnsanoğlu akıl sahibi bir varlık olarak tüm kararları kendi kendine alabilir ve bunu kimseye sormaz. Ve yine, akıl sahibi olarak gündelik hayatını şekillerndirir, her şeyden önemlisi diğer insanlarla olan ilişkisini de kendisi belirler. Bizler de insanlar olarak aklımızı doğru veya yanlış bir şekilde kullanabiliyoruz. Ve kendimize soruyoruz:

” BEN nasıl birisiyim? ” diye…

Ağzımızdan çıkan ilk sözcük, BEN. Her sabah kalktığımızda söylediğimiz o, BEN kelimesi… Kısa ancak içerisinde bir çok anlam barındıran işte bu sözcük.

Her gün kendimizie sorarız ” Acaba BEN kötü birisi miyim? ”, ” BEN kimim? ” , ” BEN neden böyleyim? ” gibi gibi sayabileceğim BEN’li sözcükler… Peki ya ben bana şunu soruyorum. Acaba BEN bencil miyim?

Her sorumda, her yanıtımda, her kelimemde hep bu lafı kullanıyorum. Yoksa ben sadece kendimi mi düşünüyorum, çevremdekilerin benim için bir önemi yok mu? BEN !!!!! BİZ?

… Düşünüyorum ve bir cevap aklıma geliveriyor: Evet BENtüm insanlık gibi bencil biriyim. Evet, BEN de diğerleri gibi sadece kendimi düşünüyorum.

Acı gerçek biz böyleyiz. Dostumuzla sohbet ederiz ” BEN bugün kendimi çok kötü hissediyorum” deriz ve cevap bekleriz. Ya da alışveriş yaparız kendi kendimize ” Acaba BEN buradan nasıl karlı çıkabilirim? ” diye sorarız. Yine BEN’lerle dolu bir ton BEN’LİK.

Şimdi bizden şunu istiyorum. Düşünelim,

Biz aslında bencil yaratıklar mıyız yoksa tercihimiz bencil olmak mı?

Bana sorarsanız biz bencil olmayı tercih ediyoruz. İçimizde o kadar güzel insanlar var di mi? Ama biz bencil olarak ” Acaba BEN’den nasıl bir çıkar sağlayacak?, BEN’i nasıl tanıyacak? ” diye başlanırız söylenmeye.

Sözlerim bana ve hepimize. BEN diyerek çıktığımız bu yolu BİZ olarak bitiremez miyiz? Kendimizle birlikte diğer insanları düşünmez miyiz? İçimizde bir umut var! Tüm insanların içinde gizli veya açık bir şekilde iyilik ve birlik olmak duygusu elbette ki var.

Ben mi Biz mi? BEN değil BİZ olalım. Yarına ve tüm zamanlarımıza görev olarak BEN nasılım diye değil de BİZ nasılız diyerek tüm hızla başlayalım.

BİZ, HEPİMİZ MUTLU OLALIM, MUTLU KALALIM…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM