Rengin Kandemir
Rengin  Kandemir
renginharun1335@gmail.com
Ciğerlerime Kadar Doluyum Bugün
  • 2
  • 152
  • 13 Mart 2023 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Ciğerlerime kadar doluyum bugün.Saçma bir serzeniş, yıkık ve dökük bir tutam gurur…Ağrıma gitti.. Nedendir bilinmez. Nefret doldu içim, hayır sevgi doldu, hayır hayır kin doldu…Bu düzen böyle midir her zaman? Birileri çiçekleri mi yakar? Çocukları mı yakar..Kendini mi yakar birileri… Doğaya mı saldırır ? Birileri gelir ve birileri gider ve bu döngü hep böyle… Tanrım aklımı […]

Yasmin Levy – Mal De L`Amor

Ciğerlerime kadar doluyum bugün.Saçma bir serzeniş, yıkık ve dökük bir tutam gurur…Ağrıma gitti.. Nedendir bilinmez. Nefret doldu içim, hayır sevgi doldu, hayır hayır kin doldu…Bu düzen böyle midir her zaman?

Birileri çiçekleri mi yakar? Çocukları mı yakar..Kendini mi yakar birileri… Doğaya mı saldırır ? Birileri gelir ve birileri gider ve bu döngü hep böyle… Tanrım aklımı yitiriyorum. Yorgunluk, sanki buz tutmuş bir bedene vuran kin dolu sıcaklık. Sesler, söylemler, rahatsız ediciler. Peki ya içim? İçimin söyledikleri en çekilmez olan kısmı bu hikayenin.Sanki sözcükler bana yetmiyor. İçimde tarifi ve tabiri olmayan tuhaf hisler geziyor. Sıkıştırılmış ve yok olmuş hissediyorum. Sırlarım herkeste ve her yerde… İçim, ahh içim ahh ben..

Neyse ki

Neyse ki iyi veya kötü ne olursa olsun aklıma ilk gelen şey yazmak oluyor… Yoksa dağ gibi görünebilir miydim? Yüreğimin sancısı, içimin kaygısı bilmiyorum. Düşünmeden not ediyorum sadece bu harfleri ve kelimeleri. Dönüp baktığım zaman bana ne hatırlatacağını hesaba katmadan sadece yazıyorum. Umrumda değil. Sen, o veya herkes…yüreğimi kapama kararı da almıyorum!çünkü herkes sizin gibi kötü değil.herkes böyle değil..gerçekten değil….Hayır değil, olmamalı,herkes böyle içimi söküp gitmemeli..

Toprağın altında filizlenmeyi bekleyen bir tohum gibi can bulmak için su ve güneş bekliyorum. Suyum da bende, güneşim de..hepsi içimde. Yeniden doğmayı da bilirim ben çünkü zayıflıkları, zayıfları içselleştirip onlara neler olduğunu gördüm, deneyimledim. İçim ah içim… Beynimin akan nehri sanki düşüncelerim. Beni dinlemeden tek yöne akmaya devam ediyorlar…Suyun gücü gibi aktıkça sanki beynimi delip geçiyor düşüncelerim..ruhum ah ruhum..nasıl yoruldun böyle? Nasıl incindin? Neden kendini dinlemedin? Hep değer görmediğin yerlerde kalmayı tercih ettin..Hep sana yara açmalarına müsaade ettin.

Yaralarını kalkıp kendin sardın..sardın sandın, ama görüyorsun ki hala kanıyorlarmış. Aradan yıllar geçse de o yaralar baki kalacak ki ruhun hatırlasın…Kalacak ki sana güç versin.. Kalacak ki gözünden süzülen yaşları haksız yere beklemesin kimse. Kalan toz tütünüm can veriyor bana..Her duman içimdeki yarayı sızlatıp diriltiyor. İçim ah içim.. Prangalarını yıkmaya çalışan genç kızın öfkesi gibiyim. Kırılan her pranganın yüreğinde sancı bırakacağını bilseydi kırar mıydı o minik kız çocuğu.. Her parçası bir yara açtı..hala da açıyor..parçalar birleşmiyor, birleşse de eskisi gibi olmuyor…

Lütfeeen

Ciğerlerime kadar doluyum bugün… Sıkışmış ruhum kalmış kenarda..hep öteki..en öteki olmuş…bu yaralar ne kattı sana? Söyle içim..söylesene hadi..yaraları alıp bağrına basarken cömerttin! Peki ya şimdi neden bana ses vermiyorsun içim? Ses ver. Bir şey söyle… Öyle mağrur ve suskun durma içim. Durma, beni yalnız bırakma..lütfen. lütfeen. lütfeeeen.

Tekamül

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
köşe yazıları

2 yorum

  1. Hayatta en önemli şeylerden biri insanın kendisi için en doğru kararı alabilmesidir. Belki de böyle bir karar aşamasında ya da aldığınız kararı uygulama aşamasındaysanız 🙂 o yüzden mi acaba ciğerinize kadar doldunuz 🙂 o kadar samimi anlatmışsınız ki duygularınızı içimde hissettim

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM