Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Batan Balık Yan Gitmez!
  • 8
  • 202
  • 27 Şubat 2023 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Kendini Yenile – Yaz Sohbetleri 2 Batan balık yan gitmez…. Tekrar herkese merhaba dostlarım. Havalar hafiften serinledi ama sıcak kendini yine de unutturmuyor. Diyorum ve başlıyorum sohbete. Geçen gün, yalnız başıma, sakin ve serin bir köşeye oturdum. Otururken de acaba bu hafta ne yazabilirim diye kendime sordum, sordum… En sonunda aklıma bir atasözü geldi istemsizce. […]

Kendini Yenile – Yaz Sohbetleri 2

Batan balık yan gitmez….

Tekrar herkese merhaba dostlarım. Havalar hafiften serinledi ama sıcak kendini yine de unutturmuyor. Diyorum ve başlıyorum sohbete. Geçen gün, yalnız başıma, sakin ve serin bir köşeye oturdum. Otururken de acaba bu hafta ne yazabilirim diye kendime sordum, sordum… En sonunda aklıma bir atasözü geldi istemsizce. ” Battı balık, yan gider! ”

Bu deyim bir anda ilgimi çekti. Acaba neden demişlerdi ki bunu. Her batan balık, yan mı gider? Bana sorarsanız gitmez. Bir kere düşen bir daha kalkar, tekrar kalkar ve yine tekrar kalkar… Durum böyledir.

Yenilen / Batan Balık Yan Gitmez! Gider…

Mesela hepimizin aşırı dipte ya da aşırı kapanık dönemleri mutlaka olmuştur. Ama bu sorunları bir şekilde aşmışızdır da. Çünkü biz o kötü duyguyu içimizde beslerken, bir yandan da kendimizi o kalkış için de hazırlamaktayız. Tüm olanları kenara it ve beynine bir reset çek! komutu veririz beynimize ve işte o sihirli sözcük ” Yenilen! ”

Evet, gerçekten en güzel günlerimizde bile bu komutu vermeliyiz de. ” Yenilen! Yenilen! Yenilen! ”… Çünkü bu sözcüğü aklımıza her getirişimizde yeni bir ben ile güne başlar ve yeni, güzel olaylarla karşılaşırım. Ama her gün aynı kaldığımızı düşünür isek durum ” Ben Hep Aynıyım, Yenilen+me(!) ve Sadece Yaşa! ” olur. Öyle değil mi?

Beynimize verdiğimiz o yenilenme sinyali, aslında bir çok değişikliği de beraberinde getirir. O eski ve dipteki kişiyi aynada bir daha görmek istemezsin. İşte bu yüzden yenilen dersin. Ya da, eğer günündeysen o sevinçli kişiyi değişim ile ödüllendirebilirsin de! Tamamen sana kalmış bir şey. Ve , fark ettin mi? Aslında, yenilenme her anımızda var!

Ve şunu da eklemek isterim ki, yenilenme hiç kötü bir şey değil. Çünkü içimizdeki hüznü de, içimizdeki kahkahayı da yeni bir ben olarak dışarı çıkartırım. Yani her olaya kendimi yeni bir ben olarak hazırlarım.

Ardından son kez kendime derim ki, ben battıysam eski ben olarak batarım, ama yeni ben olarak dakalkarım!

Ne dersin? Sence de batan balığı kurtarıp, yenilenmenin zamanı mı? 🙂

Hoşçakal arkadaşım, diğer sohbetimize yine beklerim! Görüşürüz:)

Batan balık yan gitmez….

Sosyal Medyada Paylaşın:

8 yorum

  1. “…içimizdeki hüznü de, içimizdeki kahkahayı da yeni bir ben olarak dışarı çıkartırım. Yani her olaya kendimi yeni bir ben olarak hazırlarım.” bayıldım bu cümleye kalemine sağlık

    • Sizden bu yorumu alabilmek benim için gurur verici öğretmenim ve yorumunuz için teşekkür ederim ?☺️

  2. Batan balık yan gitmez elbette. Batan balık batışından öğrenir. Sonra yazınızda söylediğiniz gibi yenilenir. Kaleminize sağlık. Harika bir yazı olmuş.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM