New York Gezi Rehberi
Abone Ol 

New York Gezi Rehberi

New York Hakkında Genel Bilgi New York Gezi Rehberi , New York City adı ile de bilinmektedir. NYC olarak kısaltması mevcuttur. Sanatın başkenti olarak bilinmektedir. Ayrıca medyanın ve özgürlüğün de başkentidir. 19 milyon nüfusu ile İstanbul ile hemen hemen aynı nüfus yoğunluğuna sahiptir. Bu yoğun nüfusu ile ABD’nin en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir. Dünyada […]

New York Hakkında Genel Bilgi

New York Gezi Rehberi , New York City adı ile de bilinmektedir. NYC olarak kısaltması mevcuttur. Sanatın başkenti olarak bilinmektedir. Ayrıca medyanın ve özgürlüğün de başkentidir. 19 milyon nüfusu ile İstanbul ile hemen hemen aynı nüfus yoğunluğuna sahiptir. Bu yoğun nüfusu ile ABD’nin en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir.

Dünyada en meşhur olarak bilinen gökdelen ve plazalar New York’ da yer almaktadır. Manhatan, Brooklyn, Staten Island, Bronx ve quens olmak üzere beş bölüme ayrılmıştır. Bu eyaletin her bölgesi farklı bir kesimi ifade etmektedir. Zenginler, fakirler, orta halde yaşayan insanlar, sanatçılar vs. her kesimin yaşamış olduğu bölge dizilere de konu olmuştur.Amerika’ nın en kalabalık üçüncü eyaleti olarak bilinmektedir.

özgürlük-heykeli

New York Ulaşım Bilgisi

Türkiye’ den ulaşım sağlamak isteyen kişiler İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden her gün uçak bulabilirler. Şehir içerisinde ulaşım ise, metro, tramvay, otobüs ve taksi ile sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra hava alanından da uygun fiyat ve kampanyalara hava yolu şirketlerinin sağlamış olduğu hizmetler sonucunda araç kiralama hizmetinden yararlanılabilir.


New York İklimi ve Konumu

New York karasal iklime sahiptir. New York şehri her mevsimde güzeldir. Her mevsim yapılacak bir aktivite bulunmaktadır. Yaz aylarında bölgede turist oldukça fazla olmaktadır. Ağustos aylarında karasal iklimin de etkisi ile çok fazla sıcaklık olmaktadır. Bu nedenle imkanı olan turistlere bahar aylarında şehri gezmeleri önerilmektedir. Hem nemli iklim olması nedeni ile hem de karasal iklimi barındırması nedeni ile yaz aylarında hissedilen sıcaklık oldukça fazladır.

New York konum olarak ABD’ nin kuzeydoğusunda bulunmaktadır. ABD’ nin kalabalık ve hareketli bir şehri olması sebebi ile sıklıkla tercih edilmektedir.


new-york-gezi

New York’ta Konaklama

New York kendi içerisinde beş farklı bölgeye ayrılmaktadır. Bu bölgelerde yaşanabilirlik ve fiyat bilgileri açısından ciddi farklar görülmektedir. Bu beş bölge arasında metro hattı bulunmaktadır. Ayrıca birbiri ile bağlantılı ve paralel yollardan oluşması nedeni ile mesafeler oldukça kısaltılmıştır. New York gezi rehberi devam ediyor.

NewYork’ ta konaklamak isteyen kişilerin otel ücretleri daha uygun yerlerde konaklamalarını ve metro ile bölgeler arası kısa sürede geniş yapmalarını tavsiye edebiliriz. En uygun otel fiyatlarının olduğu Brooklyn de ortalama kalitede bir otel ücreti kişi başı 40 dolardan başlayabilir. En pahalı otel ise Manhattan bölgesinde yer almaktadır. Burada kişi başı günlük 300 dolara en uygun olarak otel bulmak mümkündür. Şehir merkezine metro ile ulaşım sağlandığında en fazla bir saat sürebilmektedir.

New York şehrinde otellerin yanı sıra motel ve oda kiralama hizmetleri de bulunmaktadır. En ideali kahvaltı dahil olan otellerdir.

new-york

New York’ ta Gezilmesi Gereken En Önemli Yerler

Niagara şelaleleri New York’ un gezilip görülmesi gereken en önemli yerlerinden biridir. Parmağa benzetilen Finger Lakes de, görülmesi gereken ender güzelliklerden biridir. Burada göller bir insan eli gibi durmaktadır. Doğal güzelliktir hiçbir şekilde dış faktör katkısı bulunmamaktadır. Bu nedenle en çok ziyaretçi çeken ikinci güzelliktir. Ayrıca bu göller Whiteface dağının yamacında bulunmaktadır. Doğal güzellikler olarak şehir parkları ile de dikkat çekmektedir. Bunun yanında insanlar bu tarz yerleri gezmek için değil, genellikle alışveriş yapmak için gelirler.

New York’ un Bayramları ve Festivalleri / Gece Hayatı/ Alışveriş

Alışveriş ve Moda

New York gezi rehberinde sırada alışveriş ve moda turizminin kalbi var. Alışveriş için New York’ a gelmiş bir turistin mutlaka Soho ve 5. Cadde’ ye gitmesi gerekmektedir. Modanın kalbi bu caddede atmaktadır. Ayrıca Madison Caddesi ile Broklyn Bit Pazarı da her bütçeden turistin kolaylıkla alışveriş yapmasına olanak sağlamaktadır.

Moda festivalleri sürekli olarak düzenlenmektedir. Çeşitli aktivite ve festivallerde indirim günleri de olmaktadır. Kıyafet ve elektronik eşya konusunda en uygun fiyatlar ile New York sokaklarından alışveriş yapabilirsiniz.


new-york-gezi-rehberi

Florida Gezi Rehberi için tıklayınız

Gece Hayatı ve Festivaller

New York gezi rehberinde New York’un gece hayatı ve festivallerine göz atalım. Her yıl 31 Ekim tarihinde “Village Hallowen Geçidi” olmaktadır. Her yıl ekim ayında “New York Film Festivali” olmaktadır. Ünlü yönetmenler ve oyuncular bu festivalde boy göstermektedir. Sonbahar dönemi buraya gelecek olan turistlerin kaçırmaması gereken bir festivaldir. “Tribaca Film Festival” ismi ile mayıs ayında yapılmaktadır. Şükran günü ve Patrick günü de coşku ile kutlanmaktadır.

new-york-gezi-rehberi

New York Hakkında Öneriler

New York’ a kış aylarında gidilecekse Noel zamanı gidilmesi önerilmektedir. Bunun nedeni de şehirde Noel etkinliklerinin kutlamalarının oldukça gösterişli olmasındandır. Her bütçeden eğlenilecek mekan bulunmaktadır. Ayrıca kış aylarında ekstra soğuk olduğu için turistlerin bu şehre kış aylarında gideceği zaman oldukça kalın kıyafetler alması önerilir. Bunun dışında şehrin gezilecek en ideal zamanı ise ilkbahar mevsimidir.

İlkbahar mevsiminde gelen turist azlığına bağlı olarak fiyatlarda düşüş yaşanmaktadır. 5 günlük bir New York gezisine minimum 2.000 dolar değerinde bir bütçe ayırmak mümkündür. Festival zamanı gidildiğinde daha uygun koşullarda kalma ve yiyecek ihtiyaçları giderilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

10 yorum

  1. Youtube da en çok Cüneyt özdemir’in çektiği vloglardan görüyorum, arada bir de geyik konuşmaları oluyor… New York hakkında güzel bir yazı olmuş

  2. Bir çok ülke ve şehir gezdim sanırım tekrar tek gitmek ve görmek isteyeceğim yer New York olurdu. Doyamamıştım. Gittiğin andan itibaren kendini sinema filminin içerisinde buluyorsun ☺️ Ama 1 gün gezebilmiştim belki de onun da etkisi vardır ? Eskiler gözümde canlandı sayenizde teşekkürler ☺️

  3. Newyork hakkında blinmeyenleri “newyork gezi rehberi ” başlıgı altında harika irdelemiş ve tüm bilinmeyenlerini ve bilinmesi gerekenleri bize aktarmışsınız teşekkür ederim

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM