Edremit Gezi Rehberi
  • Facebook
  • Twitter
  • 8 Nisan 2022
  • 6
  • 361
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Edremit Gezi Rehberi

Edremit Balıkesir ilinin batısında yer alan Ege denizinin kıyısındaki şirin bir ilçedir. Sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak mekânı olan Edremit ilçesi tarihi ve doğal güzellikleri ile özellikle yaz aylarında daha çok tercih edilmektedir. “Edremit gezi rehberi”nde bunların yanı sıra Edremit iç turizmin en önemli merkezlerinden Altınoluk ve Akçay beldelerine sahiptir. Edremit gezi […]

Edremit Balıkesir ilinin batısında yer alan Ege denizinin kıyısındaki şirin bir ilçedir. Sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak mekânı olan Edremit ilçesi tarihi ve doğal güzellikleri ile özellikle yaz aylarında daha çok tercih edilmektedir. “Edremit gezi rehberi”nde bunların yanı sıra Edremit iç turizmin en önemli merkezlerinden Altınoluk ve Akçay beldelerine sahiptir.

Edremit gezi rehberinde, Edremit tarihine bakıldığında Antik Çağ’da MÖ 1143 yılında Pidasus adı ile Burhaniye iskelesi civarında Karataş mevkiine bağlı bir yer olarak kayıtlara geçmektedir dönemde Lidya kralının kardeşi bu şehri tekrar elden geçirmiş ve şehre kardeşinin ismini vermiştir. Edremit ilçesinin bugünkü ismi buradan gelmektedir.

Edremit ilçesinin iklimi Akdeniz iklimi olduğundan yazlar sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlı geçer. Şehrin sıcaklık derecesi en yüksek 30-35 civarında seyreder. Bu yüzden yazları tatil yapmak için genellikle tatilciler burayı tercih ederler. Edremit’e gitmeyi planlamadan önce gidilecek ve mutlaka görülmesi gereken yerler hakkında bir rehber olması için Edremit Gezi Rehberi yazımı inceleyip fikir ve bilgi edinebilirsiniz.

Edremit körfezi

Edremit Gezilecek Yerler

Eğer şöyle gezilecek ve görülecek tarihi, yeşilliklerle örtülü ve kültürel bir yer arıyorsanız Edremit ilçesi tam bir biçilmiş kaftandır diyebilirim. Ayrıca mükemmel plajları ile de adından söz ettiren bir şehir unvanı taşıyor. Edremit’e geldiğinize acaba nereleri görsem diye düşünüyorsanız Edremit Gezilecek Yerler listesini mutlaka bir yerlere not etmelisiniz.

Antantsa(Edremit-Altınoluk)Antik Kenti

Antantsa Antik Kenti Edremit’in Altınoluk mahallesine sadece 2 km uzaklıkta yer alıyor. İda Dağı eteğinde bulunan bu antik kent geçmiş çağlardan günümüze kadar gelmiş bütün tarihi kalıntıların olduğu bir açık hava müzesidir. Eski zamanlarda yapılan Troia Savaşı’ndan evvel bu antik kentin kalıcı ve hiç bozulmamış kalması görenlerde adeta bir hayranlık uyandırıyor.

Altınoluk sahiline bir bakış

Kaz Dağı(İda Dağı) Milli Parkı

Ege Bölgesi ile Marmara Bölgesini birbirinden ayıran ve antik çağda İda Dağı olarak adlandırılan Kaz Dağı Biga Yarımadası’nın en yüksek kütlesidir. Kaz Dağı Milli Parkı Balıkesir ili Edremit İlçesinde bulunmaktadır ve 17 Nisan 1993 tarihinde milli park olarak belirlenmiştir. Kaz Dağı Milli Parkı’nda bitki örtüsünün sunduğu biyolojik çeşitlilik ve fauna zenginliği vardır. Dağ üzerinde kuzey ve güney yönlü uzanan derin vadiler ve kanyonlar bol oksijenli hava akımının oluşmasına sebep olmaktadır.

Dünyadaki ilk güzellik yarışmasının İda Dağı’nda yapıldığı bilinmektedir. Ayrıca Sarıkız efsanesinin geçtiği Sarıkız tepesi ve Hasanboğuldu efsanesinde yer alan Sütüven Şelalesi Kaz Dağı Milli Parkı sınırları içindedir.

Şahindere Kanyonu

Kaz Dağları’nın en muhteşem yerlerinden biri olan Şahindere Kanyonu Edremit’e gidince listede mutlaka yer alması gereken bir yerdir. Kanyonun temiz havası kekik ve çam kokuları eşliğinde rahatlatıcı bir atmosfer sunar. Bu Kanyonda binlerce çeşit bitki ve hayvan türüne rastlamak mümkündür. Şahindere Kanyonu Kaz Dağları’nın sınırları içerisinde olduğu için Kültür ve Tabiat Parkları Koruma Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştır. Bu yüzden burayı gezerken Alan Kılavuzu bulundurmak şart koşulmaktadır.

Hasanboğuldu ve Sütüven Şelalesi

Edremit’in Zeytinli ilçesine yakın bir yerde bulunan Hasanboğuldu ve Sütüven Şelaleri eşsiz ve görkemli bir doğaya sahiptir. Sütüven Şelalesi’nden çağlayan sular Hasanboğuldu göletini oluşturmaktadır. Şelalelerin yakınlarında bulunan zeytin ağaçları altında piknik yapacak birçok alan bulunmaktadır. Ayrıca yazın bunaltıcı sıcağında serinlemek isteyenler Hasanboğuldu göletinin serin sularında ferahlamaktadır.

1993 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan bu şelaleler uzun yıllardan beri ziyaretçi akınına uğramaktadır. Burada yöresel ürünlerin satıldığı birçok tezgah göreceksiniz. Birbirinden şirin ve yöreye özgü ürünleri satın alıp sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Ayrıca çevrede birçok restoran ve kafe bulunmaktadır. Buralarda da Edremit’e özgü enfes lezzetleri tadabilirsiniz.

Darıdere Tabiat Parkı

Edremit’e gelince bol oksijenli havayı içine çekmek isteyen herkes Darıdere Tabiat Parkını mutlaka gezmesi gerekir. Narlı köyüne 13 km uzaklıkta yer alan bu park sosyal alanları ve göletleri ile ilçenin en uğrak yerlerinden biridir. Darıdere Tabiat Parkı’nda kızılçam, meşe, kestane ve karaçam gibi birçok ağaç türü bulunmaktadır. Sözün kısası nereye baksanız yeşilin her tonundan mutlaka bir güzellik yakalayabilirsiniz.

Darıdere Tabiat Parkı’nda ayrıca piknik yapılabilecek ve kamp yapılabilecek birçok alan bulunmaktadır. Ziyaretçilerin eğlenceli vakit geçirebilmeleri için parkta futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır.

Edremit Körfezi

Anadolu’da Ege Denizi’nin en kuzey ucundaki körfez olma özelliği taşıyan Edremit Körfezi Madra ve Kaz Dağları sırasında bulunmaktadır. Edremit Körfezi beldeye muhteşem manzarası ile kucak açmaktadır. Tarihi ve ekonomik açıdan oldukça üstün olan bu yerde yöre halkı zeytinyağı üretimi ve papalina avcılığı yapmaktadır.

Edremit Körfezi’nin suyu o kadar serindir ki yaz aylarında bu deniz suyu serinlemek için birebirdir. Ayrıca burası rüzgar sörfü yapmak için idealdir. Burası yazlık evleri ile meşhurdur. Sakinlik ve huzur peşinde olan yerli turistler burayı yaz tatili için tercih etmektedir.

Edremit Plajları / Edremit Gezi Rehberi

Altınoluk

Altınoluk Edremit ilçesinde yer alan bir mahalledir. Ege Denizi kıyısında bulunan bu yer zeytin ağaçları ile kaplıdır. Dünyanın en kaliteli zeytinyağı üretim tesisi burada bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 43 km. uzunluğunda kıyıya sahip olan Altınoluk plajının denizi çok temizdir. Kıyı tarafında 10’u aşkın plaj vardır. Altınoluk plajından ayrıca günübirlik tekne turları düzenlenmektedir. Tekne turuyla denize açılanlar mehtabı seyretmenin keyfini doyasıya yaşarlar.

Akçay

Akçay Edremit’e 8 km mesafede yer alan bir mahalledir. Türkiye’nin ilk turizm merkezlerinden biri olarak ünlenen Akçay Kaz Dağları’nın eteklerinde bulunmaktadır. Eşsiz doğası, tertemiz havası ve doğal kaynak suları ile Akçay birçok kişinin tercih ettiği bir yerdir. Özellikle yaz aylarında yerli turistler burada tatil yapmaktadır. Kıyı boyunca sıralanan plajlar halka açık ve ücretsizdir. Akçay denizinin suyu oldukça soğuktur ve yer yer çakıl taşları ile kaplıdır. Akçay hem termal suyu hem de temiz havası ile astım rahatsızlığı olan kişilere şifa dağıtmaktadır.

Edremit’te Ne Yenir?

Edremit gezi rehberinde, Edremit mutfağında çok çeşitli sebze ve meyveler bulunmaktadır. Bilindiği üzere Edremit zeytinyağı ile ünlenmiştir. Burada yapacağınız sabah kahvaltısında doğal zeytinyağı, köy yumurtası, köy peyniri ve ekmeği gibi yöresel kahvaltılık ürünlerle damaklarınızda enfes tatlar bırakabilirsiniz.

Ege deyince akla elbette çeşitli ot yemekleri ve yeşillikler gelir. Edremit’te yapılan zeytinyağlı yemeklerin tadı bir başkadır.

Edremit gezi rehberi, ot kavurması,şevket-i bostan,semizotu,börülce,arapsaçı gibi yemekler bölgenin meşhur yemeklerini tavsiye eder. Ayrıca Edremit’in yöresel yemekleri arasında saçaklı mantı, mafiş tatlısı, tirit ve zerde bulunmaktadır.

Edremit kahvaltisi

Edremit Gezi Rehberi Edremit’te Nerede Kalınır?

Edremit dağ, doğa ve deniz tatili yapmak isteyen bütün tatilcilere alternatif konaklama imkanları sunmaktadır. Bütçenize göre kalabileceğiniz birçok otel bulunmaktadır. Edremit gezi rehberi olarak Edremit’te kalınabilecek otel tavsiyeleri;

-Uytun Otel

-Otel Pembe Köşk

-Gökyüzü Butik Otel

-Palmiye Otel

-Gümüşhan Butik Otel

-Akçay Resort Otel

-Kutlugün Sahil Otel

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

6 yorum

  1. Edremit harika biryer doğal yapısı iklimi ve tarihi mukemmel oraya gezdikten sonra Gumus butik otel de kalmanızı tavsiye ederim harika ve zengin çeşit kahvaltidan sonra Akçay keyfine devam etmelisiniz

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM