radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Aşk Adamı Özdemir Asaf
  • 6
  • 262
  • 01 Ocak 2022 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz…” ile hafızalarımıza kazınan Aşk adamı Özdemir Asaf , alışılagelmişin dışında olan tarzıyla, çoğu şiiri okurunun gönlünde taht kurmuştur. Her Neyse ve Hikayesi Özdemir Asaf, hoşlandığı kadına açılmak ister.. Kadına bütün güzellikleri sıralar, Türkiye için İstanbul’un, İstanbul için gecenin, gece içinde yürümenin, yürürken de düşünmenin ne kadar güzel ve önemli olduğunu […]

“Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz…” ile hafızalarımıza kazınan Aşk adamı Özdemir Asaf , alışılagelmişin dışında olan tarzıyla, çoğu şiiri okurunun gönlünde taht kurmuştur.

Her Neyse ve Hikayesi

Özdemir Asaf, hoşlandığı kadına açılmak ister.. Kadına bütün güzellikleri sıralar, Türkiye için İstanbul’un, İstanbul için gecenin, gece içinde yürümenin, yürürken de düşünmenin ne kadar güzel ve önemli olduğunu anlatmaya çalışır.

Fakat sözü o kadar evirip çevirmesine rağmen bir türlü kadına getiremez ve kendisi için onun da bu kadar önemli olduğunu söyleyemez. Sonunda “her neyse” deyip kalkarlar ve şiir artık yazılmıştır … Şimdi de gelelim Özdemir Asaf Şiirleri bize ne anlatıyor bunu incelemeye…

Her Neyse

Türkiye’de İstanbul ne ise,
İstanbul’da gece ne ise
Gecede yürümek ne ise
Yürürken düşünmek ne ise
Seni unutamamacasına düşünmek ne ise
Unutamamanın anlamı ne ise
Seni sevmek ne ise
Saklayayım mı yok söyleyeyim derken
Birden aşka düşmek ne ise
Her neyse.

Lavinya

Asaf’ın şiirlerinde tek bir kadının ismi geçer: Lavinia. Platonik bir aşk.  “Adını gizleyeceğim sen de bilme Lavinia” dizeleriyle zihinlerimizde yer etmiş Lavinia’nın kim olduğunu Mücap Ofluoğlu’nun “Bir Avuç Alkış” adlı kitabı sayesinde öğreniyoruz.

1958-59 yıllarında tiyatro mevsiminde Strindberg’in Matmazel Juli oyununun giysilerini Mevhibe Beyat’ın çizdiğini belirten Mücap Ofluoğlu, “Mevhibe, Güzel Sanatlar Akademisi’nde okuduğu yıllardan beri güzelliği ve cana yakınlığı ile çevresini etkilemiş, sevgilileriyle, şiirlere yansıyan çekiciliğiyle ünlü bir şairimizin ‘Lavinia’sı olmuştu” cümleleriyle Lavinia’nın kim olduğunu açıklıyor.

Aşk Adamı Özdemir Asaf

Yani, Lavinia olarak bildiğimiz Mevhibe Beyat, edebiyatın yürekleri aşkıyla ısıran şairi Özdemir Asaf’ın platonik aşkı olarak edebiyatımıza girmiştir.

Aşk Adamı Özdemir Asaf

Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al.
Günün en güzel saatleri bunlar.
Yanımda kal.

Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
İncinirsin.

Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Lavinia.
Adını gizleyeceğim
Sen de bilme, Lavinia.

Sosyal Medyada Paylaşın:

6 yorum

  1. Sonu muhteşemdi okurken çok keyif aldım insan Hele ki gurbette olup birilerini özlüyorsa insan bu şiirler bu sözler insana ilaç gibi geliyor.
    (Sana gitme demeyeceğim,
    Ama gitme, Lavinia.
    Adını gizleyeceğim
    Sen de bilme, Lavinia.) is muhtesem sözler tsk ediyorum Sayın hocam emeğinize yüreğinize sağlık.

  2. Özdemir Asaf’ı çok severim favori şairlerimdendir.Bu arada yeni sayfanız hayırlı olsun çok güzel bir tasarımı var dilerim trafiği de bol olsun…:)

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM